Покупка на първа кола.....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
evropeist
Автомобил:
Двигател:

Покупка на първа кола.....

Мнениеот evropeist » Пет 24 апр 2009 16:17

Здравейте всички!

Предстои ми покупка на първата ми кола, но въобще не съм ориентиран каква да е тя.
Изчетох доста теми от форума, бяха ми изкючително полезни, но още не мога да реша каква кола искам.
Бедата идва оттам, че не разбирам много много от коли и незнам какво да търся.
На първо място ми трябва икономична кола, с евтини части, която да не се разваля много :oops: :screwy :screwy :screwy
Влязох във вашият форум, защото си мислех за Поло или Голф 3-ка, но незнм въобще с какъв двг,. - бензин ли, дизел ли. Повече ми харесват Голф тройките, изчетох доста теми, но искам да Ви порзапитам - бихте ли ми препоръчали конкретен модел Голф 3-ка, дали да е бензин или дизел, нямам представа. важното за мен е да е икономична и да е евтина за подръжка.

Благодарен съм за всякакви мнения и препоръки, защото искам да си купя кола, но нямам и идея каква :cry:
Парите, с които разполагам са около 3000 лева

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Първата кола.....

Мнениеот jonn_krissy » Пет 24 апр 2009 16:23

Само Голф 2 колега за тия пари ще си намериш нещо в отлична форма и със сигорност ще бъдеш доволен :012:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 24 апр 2009 16:25

Като цяло Голф 3 не е никак лоша кола, но и тя си има своите недостатъци.
Като оптимален двигател - разходи/вървеж, според мен, а и не само е бензиновият с 90кс.
Лесна и сравнително ефтина поддръжка, нисък разход на гориво, а и добър вървеж.
Прецени си за какво ще използваш колата - има и др. хубави колици не само Фолксвагени.
Едно от нещата,които изобщо не ми харесва в Голф 3 това е возията му - лагерна количка.

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Пет 24 апр 2009 16:31

За тия парички ако се разтърсиш ще си намериш и Голф 3... Аз съм с бензинов двигател 1.6 моно инжекция... Пасат '90 г. и съм му сложил газова уредба... На газ на дълъг път, при положение, че държа 140 км/ч по магистралата ми гори 7 на 100... Градско 10 макс... Предполагам, че ако си вземеш Голф със същия двигател и ти сложат читава уредба разхода ти ще е същия, малко вероятно, но може и по-малко... И в момента газта е 0.71 лв. и трябава да падне още малко... Ти си изчисли... 8)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 24 апр 2009 16:39

Sanq_Belov написа:И в момента газта е 0.71 лв. и трябава да падне още малко... Ти си изчисли... 8)

днес я вдигнаха даже 0.73 лв. mhihi
иначе 1.6 бензин е добре като избор

evropeist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evropeist » Пет 24 апр 2009 17:05

jonn_krissy написа:Само Голф 2 колега за тия пари ще си намериш нещо в отлична форма и със сигорност ще бъдеш доволен :012:

в мобилето ги гледам около 3 хил. лева вървят

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Пет 24 апр 2009 17:12

Колега взимай 3ка :да: ТДИ вземи да се родиш! Нисак разход, най-здравия мотор излизал някога от VWgroup 8) А върви като малкия ГТЙ.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 24 апр 2009 17:25

Betrayer написа:Колега взимай 3ка :да: ТДИ вземи да се родиш! Нисак разход, най-здравия мотор излизал някога от VWgroup 8) А върви като малкия ГТЙ.

А ти кой клас си?

По темата: 1.9 ТДИ 90кс или 110 но няма да намериш за тази сума.
Най-оптимален вариант е 1.8 90 кс.
Аз лично не обичам газ и затова ти препоръчвам тези двигатели.

viewtopic.php?f=44&t=139725 - това според мене е твоята кола.
Малка, стегната, частите са поносими, не бих казал че е икономична и НИКОГА не я газифицирай :)
Има лети джанти и на пръв поглед перфектни гуми.
Според мене задължително трябва да я погледнеш.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 24 апр 2009 17:39

Вземи си една по-запазена двойчица GTI - 115hp. и си свиркай :wink:

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пет 24 апр 2009 17:57

Много е относителен моят съвет, понеже не съм наясно от какво имаш нужда. Ще ти предам моя опит. Тъй като колата ти е нова предполагам, че от скоро имаш книжка или си така наречения "млад шофер". Миналата година като си вземах кола и аз бях пред дилема какво да си взема. Спрях се на Поло, 4 врати, 1.4 мпи 60 к.с. Смея да твърдя, че за момента колцата ми върши перфектна работа. Рядко возя от още един човек, но ако се наложи спокойно качвам още. Багажника не е огромен, но при полужение, че всяка седмица пътувам с още един авер, е напълно достатъчен. Смесеният разход е приемлив - около 6.5л (градското е във Велико Търново). Специално моята не влиза в твоите ценови граници, понеже е 6н2, но със сигурност, който търси и знае какво търси, намира :wink: УСПЕХ! И да се похвалиш :)

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пет 24 апр 2009 18:20

гледай да спазваш закона - до 1.6 :beer

няма поглед върху 3ка и поло.. за това не мога да ти дам съвет..

evropeist
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на първа кола.....

Мнениеот evropeist » Пет 24 апр 2009 18:29

Ами трябва ми кола, която ще карам предимно в София, но също така и на дълги разстояния с по 3-4 човека.
Колебая се между Голф 3 - ФВ Поло - Опел Корса
За мен най-важен е разхода на гориво и евтината подръжка, естествено от трите варианта предпочитам голфа, но според мен трябва да е дизел :roll: Ако е Поло или Корса бензин, минимум двигателя трябва да е 1,4, защото често ще пътуваме 4 човека
:oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 24 апр 2009 19:11

Значи мога да ти кажа със чисто сърце - вземи си Поло, тройката което го водят като модел - евтина поддръжка, харчи поносимо. Поне 1.4 да е :)

Майка ми има такова и е песничка колата :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 24 апр 2009 19:20

evropeist написа:Ами трябва ми кола, която ще карам предимно в София, но също така и на дълги разстояния с по 3-4 човека.
Колебая се между Голф 3 - ФВ Поло - Опел Корса
За мен най-важен е разхода на гориво и евтината подръжка, естествено от трите варианта предпочитам голфа, но според мен трябва да е дизел :roll: Ако е Поло или Корса бензин, минимум двигателя трябва да е 1,4, защото често ще пътуваме 4 човека
:oops: :oops: :oops:

Щом ще возиш 3-4човека забрави за Поло и Корса :idea: Идеален за твоя бюджет ще е Пасат 1.8 ABS-мотор или в краен случай Голф със същия двиг. :wink:

red rider
    Автомобил: virgine blue B3
    Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 24 апр 2009 19:34

Теодор написа:Щом ще возиш 3-4човека забрави за Поло и Корса :idea: Идеален за твоя бюджет ще е Пасат 1.8 ABS-мотор или в краен случай Голф със същия двиг. :wink:

Това ти е отговора , за около 2500 можеш да намериш пасат с газова дори и с клима и за още 500 поне да го обслужиш изцяло ,ако ти се дават останалите пари разбира се :lol: . С трима четирима , багаж който и да е голф/без комби/ отеснява . Проблема евентуално може да ти е паркирането в София .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”