Регистрация в КАТ-цени?
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Регистрация в КАТ-цени?
Рових се в търсачката и нета ама не излиза актуално инфо...а и двете коли който съм регистрирал в КАТ само им сменях собственост...обаче сега на жената и капарирах един Фиат Браво 1,6/98г.от автокъща и в сряда ще го карам към КАТ за регистрация(дадоха ми телефона на един пич който за 100лв(горница)ще ми спести много главоболия по каналния ред,обаче защо да давам 100лева за нещо което мога сам да си свърша)та въпроса ми е някой скоро занимавал ли се е с това за да ми каже горе долу какви пари и какви неща да си приготвя за КАТ....и да незабравя каква е тая екотакса?!?!?
- danio_d
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистрация в КАТ-цени?
Колега една регистрация ще ти струва 250-300лв. и няма нищо сложно ще питаш и ще ти кажат каде да си платиш екотаксата.А това за каналния ред не знам ти си решаваш.Успех с регистрацията... 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
danio_d написа:Колега една регистрация ще ти струва 250-300лв. и няма нищо сложно ще питаш и ще ти кажат каде да си платиш екотаксата.А това за каналния ред не знам ти си решаваш.Успех с регистрацията...
Така общо ми е ясно ама имах предвид каде какво трябва да плащам,в смисъл да не стане така че да стигна до канала и да ме върнат защото не съм направил нещо,това имах впредвид-някой ако е наясно да ми разясни каналния ред след като се наредя наопашката.....иначе общата сума ми е ясно че ще бъде около 300лв.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Ама то първо към търсачката се обърнах за помощ ама ми излезнаха съвсем други теми на въпроса-"регистрация кат"
Ееее мерси колега,понякога трябва някой да ти отвори очите дет се вика

- danio_d
- Автомобил:
- Двигател:
Успех с регистрацията колега...

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Аз наскоро регистрирах кола, в смисъл просто бях там, но платих на един познат и той се занимаваше. Предимства има много, ако можеш да си позволиш ~100-те лева, да не изброявам сега. Чакане няма много, аз минах за час и нещо ако не греша. Тъй като момчето оправяше всичко не мога да ти кажа какво точно ти трябва, но по спомени, за кола нов внос:
1. еко такса (твоята ще е 210 лв мисля щото е над 10г.)
2. договор за покупка/придобиване с предишния собственик. В моя случай фирма. Ако е от частно лице ти трябва нотариално заверен и там ако е женен собственика и някакъв документ, че жена му е съгласна (нали е семейна собственост)
3. аз лично имах и договор за покупка от чужбина, с който фирмата е закупила колата.
4. някакъв документ от автовоза от митницата ако не бъркам
5 голям талон, от чужбина в моя случай
6. ГО
7. пълномощно, ако няма ти да регистрираш или лицето на чието име ще е колата не е там
В кат съм платил около 100лв +/-, това без да броя еко таксата
Доколкото знам задължителни са 1, 2, 5 и 6. Другите, 3 и 4 ги имах, дали са задължителни не знам Само си направи копие на всички документи предварително, че искат за някои от тях, особено договора за покупка.
1. еко такса (твоята ще е 210 лв мисля щото е над 10г.)
2. договор за покупка/придобиване с предишния собственик. В моя случай фирма. Ако е от частно лице ти трябва нотариално заверен и там ако е женен собственика и някакъв документ, че жена му е съгласна (нали е семейна собственост)
3. аз лично имах и договор за покупка от чужбина, с който фирмата е закупила колата.
4. някакъв документ от автовоза от митницата ако не бъркам
5 голям талон, от чужбина в моя случай
6. ГО
7. пълномощно, ако няма ти да регистрираш или лицето на чието име ще е колата не е там
В кат съм платил около 100лв +/-, това без да броя еко таксата
Доколкото знам задължителни са 1, 2, 5 и 6. Другите, 3 и 4 ги имах, дали са задължителни не знам Само си направи копие на всички документи предварително, че искат за някои от тях, особено договора за покупка.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Готово 
Сега ще кажа кое как беше:
Първо добре е да се направи Г.О.(залепете си стикера още щом я направите-това ще ви спести досаждане от мними застрахователи на опашката)предварително и да си платите и Екотаксата,след като ги имате тези неща+фактура,договор(и копия на фактура и договор) и лична карта разбира се,нареждате на опашката,като наближите бариерата(портала)вземете една декларация(безплатна е и се намира точно на портала на една масичка)попълнете я и като стигнете портала я дайте не дежурния(катаджията в бутката отляво)след това се редите на опашката от дясно на портала,там ви зимат документите и ви изпращат на канал.Минавате канала(светлини,гуми,спирачки,номера-рама,двг.)ако случайно ви напишат някаква забелжка на канала(ако сте с забележка няма да ви дадът талонче и стикер за ГТП )веднага след като излезете от канала потърсете някой от монтажниците не номера и срещу 30лв той ще "оправи"забележката
сега започва голямото чакане за талон и номера-2часа....слагат ви номерата и сте капитан
без Г.О. и екотакса в КАТ платих около 70-75лв.!

Сега ще кажа кое как беше:
Първо добре е да се направи Г.О.(залепете си стикера още щом я направите-това ще ви спести досаждане от мними застрахователи на опашката)предварително и да си платите и Екотаксата,след като ги имате тези неща+фактура,договор(и копия на фактура и договор) и лична карта разбира се,нареждате на опашката,като наближите бариерата(портала)вземете една декларация(безплатна е и се намира точно на портала на една масичка)попълнете я и като стигнете портала я дайте не дежурния(катаджията в бутката отляво)след това се редите на опашката от дясно на портала,там ви зимат документите и ви изпращат на канал.Минавате канала(светлини,гуми,спирачки,номера-рама,двг.)ако случайно ви напишат някаква забелжка на канала(ако сте с забележка няма да ви дадът талонче и стикер за ГТП )веднага след като излезете от канала потърсете някой от монтажниците не номера и срещу 30лв той ще "оправи"забележката

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”