Въпрос за джанти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за джанти
Колата ми е Сеат Толедо 2 в момента карам с джанти 6j*15H2 ET 38,Искам да си купя джанти на които да сложа зимните си гуми намерих едни на които размера на централния отвор 57, както и диаметъра на болтове 5*100 отговарят на моите размери.Пробвах ги не опират на спирачните апарати, но означението им е 6 1/2 j * 15H2 ET 43.Доколкото разбрах това означава ,че са по широки от моите с 1/2 инч но за ЕТ нещо не можах да се ориентирам. Въпроса ми е дали мога да ги сложа на моята кола гумите ми са 195/65/R15 и дали няма да опират някъде.В момента джантите са без гуми така че не мога да го проверя на практика,ако някой може да обясни по-просто какво означава ЕТ, четох в сайта на Боряна както и това което ми излезе с търсачката но нещо не можах да се ориентирам.Благодаря предварително!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Въпрос за джанти
Пробваѝ ги на предните колела дали опират! ЕТ-то означава наѝ-грубо изнесеност ха джантите спрямо главините!С ЕТ47 означава ,че ще са по-прибрани към главините/може да опират/ на предните главини!
-
- Автомобил:
- Двигател:
По моите сметки и това което разбрах мисля, че ще е обратното ще са по изнесени на вън защото офсета бил + или - този е плюс проблема е, че нямат гуми ,а не ми се монтират и демонтират моите само за пробата ,някъде прочетох ,че колата трябвало и да е и натоварена така че доста неща май трябва да се проверят.май е най добре да намеря точно с моите означения.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
С по голямо ЕТ са по прибрани към купето. Зависи с какви гуми ще се карат. Ако са много високи отзад има вероятност да опрат в амортисьорите - там където ляга пружинта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Джанти ЕТ 43 J 6 1/2 Стават на Сеат Толедо ІІ и най вероятно и на голф 4.Проверено.С това ЕТ така и не разбрах какво се мери гумаджията ми обяснява едни неща дето са съвсем далеко от написаното по сайтовете.Важното е, че работата стана и вече си имам лети джанти и за зимните гуми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”