Теории за фланци! - Плюсове и Минуси!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ex-inferis
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI 110 hp

Теории за фланци! - Плюсове и Минуси!

Мнениеот ex-inferis » Сря 12 юни 2013 10:07

Здравейте,колеги!

Имам джанти ,на които офсета е по-малко от нужното и поради тази причина си купих фланци...! Сега един познат каза ,че 3 мм фланци му разбили лагерите/не че му вярвам :)/ и съм изправен пред дилема...!

Та темата ,тъй като има много хора ,които използват фланци,нека бъде за какви са плюсовете и минусите за тях/както се вижда в заглавието/!

P.S. Тъй като знам ,че мнения ще има много :scare3 най-добре е да са от хора с опит /използват,използвали,правили фланци.../

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Re: Теории за фланци! - Плюсове и Минуси!

Мнениеот liderass » Сря 12 юни 2013 13:15

В момента съм с 20 мм фланци. Колата я карам така 1 година вече, а преди това момчето от което я купих я е карало 2 години и оплакваня нямам, като се има предвид ,че с фланците е дошла от Германия и кой знае там колко е карана така!

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: Теории за фланци! - Плюсове и Минуси!

Мнениеот niki1_j » Сря 12 юни 2013 14:26

При положение, че ще компенсираш несъответсвие с нормалният офсет няма как да имаш проблеми. Принципно теорията е че колкото по-изнесена е джантата, толкова по-голямо е натоварването върху лагера. Но това е само теоретично. Аз съм с ЕТ32+10мм фланеци и все още за 4 години лагери не съм сменял. Да не предизвиквам съдбата де :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”