VW Phaeton?
- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
VW Phaeton?
Колеги,знаете ли нещо за Phaeton-а?Замислил съм да взимам С-класа(2003-2004),7-ца(2004-2005),А8-ца(2003-2004) или Phaeton.Дава ли много проблеми?Окачването му като на 7-цата и на С-класата ли е когато му скимне си заминава и колата кляка долу?Моторите към които съм се насочил са дезеловите V6 и V10,кой е по-добрия?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW Phaeton?
Ами от тези посочените, изцяло от наблюдения и приятели, мога да кажа че С класата е най-добрия избор/здравина надежност разход/. Следва Фаетона но той е класи над останалите, много зависи коя година е обаче, през първите 2-3 години от производството му не се чуват хубави отзиви и има доста проблеми, за списъка и оплакванията справка - http://forums.vwvortex.com/zeromain За V10 дизел - ще се видиш в разход и то голям..иначе другите V6 са ОК.
С една дума - за БМВ 7 забрави, не ме питай защо че...
А8 страхотен, надежден здрав, возия, визия, качество...скъпа подръжка не че на останалите не е ама примерно на 7ка не се пипа..За двигатели няма да коментирам, не съм чул оплаквания.
Според мене най - доброто е Фаетона от изброените следва Бенца. НО имай в предвид че бенца е с размерите на голф комби а фаетона
си е почти А8...
С една дума - за БМВ 7 забрави, не ме питай защо че...
А8 страхотен, надежден здрав, возия, визия, качество...скъпа подръжка не че на останалите не е ама примерно на 7ка не се пипа..За двигатели няма да коментирам, не съм чул оплаквания.
Според мене най - доброто е Фаетона от изброените следва Бенца. НО имай в предвид че бенца е с размерите на голф комби а фаетона

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
имам едно приятелче кара 4 служебни коли
Фаетон,Audi S8,Мерцедес ЕС и Туарег
возил съм се със всички
Фетона е с големия дизел и най гаден вътре
изобщо не ми харесва тая кола
най хубаво е Аудито от всички вътре/вън
колите са купувани нови
и всичките са имали "дебели ядове" по подръжката
висок клас автомобил на старо е евтин
но подръжката му е...
един френд с новата 7ца на БМВ влиза в Камор за накладки,масло и спирачни дискове и излиза с -5000лв
коли на старо за кисели гъзета
возил съм се със всички
Фетона е с големия дизел и най гаден вътре

колите са купувани нови

висок клас автомобил на старо е евтин

един френд с новата 7ца на БМВ влиза в Камор за накладки,масло и спирачни дискове и излиза с -5000лв

коли на старо за кисели гъзета

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай файтона и хич да не ти пука. На всяка кола се преебава нещо, хубавото е че може да се оправи срещу 3, 4, 5, 6 хил. лева, но това са дребни кахъри 

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Добро утро - с търсачката излизат няколко теми за Фаетон - погледни ги.
Ето една - viewtopic.php?f=1&t=20124&hilit=phaeton
В едно списание на Ауто билд имаше сравнение на возила от класа на Фаетон втора употреба. Ако можеш го намери и го погледни.
Фаетона ще е един най-тежкият от всички, а от там и всички произлизащи от това недостатъци.
Аудито с алуминева рама ли е.
Чел съм, че климатроника на Фаетон е най-доброто на пазара - изключително тиха работа, без изобщо да се усеща движението на въздуха.
10 цилиндра - доста скъпа работа, обслужване, застраховки данъци и др. такива, но предполагам щом имаш пари за такваз кола това няма да ти е голям проблем.
Ако набараш някое Куатро - най добре.
Да се похвалиш като направиш избора.
Ето една - viewtopic.php?f=1&t=20124&hilit=phaeton
В едно списание на Ауто билд имаше сравнение на возила от класа на Фаетон втора употреба. Ако можеш го намери и го погледни.
Фаетона ще е един най-тежкият от всички, а от там и всички произлизащи от това недостатъци.
Аудито с алуминева рама ли е.
Чел съм, че климатроника на Фаетон е най-доброто на пазара - изключително тиха работа, без изобщо да се усеща движението на въздуха.
10 цилиндра - доста скъпа работа, обслужване, застраховки данъци и др. такива, но предполагам щом имаш пари за такваз кола това няма да ти е голям проблем.
Ако набараш някое Куатро - най добре.
Да се похвалиш като направиш избора.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
StS ,колега за седмицата мога да споря с теб.От тестове с А8 цата 4.2 мотор , С класа С500 ,Фаетон 4.2 и БМВ 745и (E65-E-66),бавареца е на първо място в много дисциплини,една от която е надежност,возия за динамика не съм сигурен,но 745И (e65 e66) имат най-добрите фарове въоще в класа си.А8 цата също е с доста призове в дуели от този клас . .Мерцедеса е доста скъп за обслужване,частите естествено са безбожно скъпи.Горещо препоръчвам на автора на темата ако се спре на този модел (Mercedes w220) да вземе S320 CDI,дава приличен разход и в динамиката е доста добър мотора.Също забравих да спомена ,че БМВ то има най-добрите спирачки от съперниците си,но има склонността към свирене.Но стига с хвалбите за БМВ-то,скоростната кутия на Мерцедеса е най-добрата,ако не се лъжа БМВ тата бяха с ZF,но 5 степенната на S класата няма равна.Малко думи за Фаетона...от всички интериори,този и на S класата най-ми допадат и поне според мен дизайна на Фаетона не е толкова натрапчив.Която и кола да избере колегата,ще трябва да задели някой и друг лев за сервизиране и прочие,ако до сега не е поддържал кола от подобен клас,бая ще се озори.Според мен няма смисъл да скачаш на V10 ,висок данък,акциз,разход,поддръжка...
Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 16:06, променено общо 2 пъти.
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм бил пред такава дилема колега, и съм си взимал все по-малки коли - по простата причина, че гледам всеки ден служебните S-класи - влизането им в сервиза е било винаги между 2000 и 12000 лв, но за сметка на това пък е редовно. Това за четири коли, на сравнително малко км, купувани нови, две стария модел 2003-2004, две новия.
който го е страх от мечки--да не ходи в гората.
Всеки трети пита във форума,като малко дете баща си дали може да си купи вафла.
Имаш пари--купуваш,нямаш--не купуваш.
И тоя фолксваген форум стана универсален за инфо за всички марки.
Имаш приятели в сервизи,ако нямаш намираш на познатите си познати работещи,работили или имащи сервизи,отиваш и питаш каквото се сещаш.
Да ме извиняват всички,но е малко неетично да караш Голф4 ТДИ или друг дръгел за 10К лева,а да съветваш някого защо да или защо да не си купи С-класа,БМВ 7,или фаетон.Примерите за служебни коли в БГ са много неправилни---всички знаем колко душмански се карат тези коли,независимо дали е баничарка или последната лимузина,всички си имат душа.Въобще отношението на българина към чуждото е ясно.
Приказките за брадичката и гребенчето и за гроздето и лисицата я знаем всички.
Всеки трети пита във форума,като малко дете баща си дали може да си купи вафла.
Имаш пари--купуваш,нямаш--не купуваш.
И тоя фолксваген форум стана универсален за инфо за всички марки.
Имаш приятели в сервизи,ако нямаш намираш на познатите си познати работещи,работили или имащи сервизи,отиваш и питаш каквото се сещаш.
Да ме извиняват всички,но е малко неетично да караш Голф4 ТДИ или друг дръгел за 10К лева,а да съветваш някого защо да или защо да не си купи С-класа,БМВ 7,или фаетон.Примерите за служебни коли в БГ са много неправилни---всички знаем колко душмански се карат тези коли,независимо дали е баничарка или последната лимузина,всички си имат душа.Въобще отношението на българина към чуждото е ясно.
Приказките за брадичката и гребенчето и за гроздето и лисицата я знаем всички.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Jondarpar напълно те подкрипям но и аз казвам...""Ами от тези посочените, изцяло от наблюдения и приятели..."",
Сега вярно че в нашия форум може да се пита за Ауди-то и Фаетона но за другите - не. Аз съм писал за тях и съм пояснил откаде е инфото. За "С" класата е лично отношението обаче
2.2 Дизеляк с 6 степенна ръчна 2004тата.. 4.8 литра на дълго, за 5 години - нищо
Сега вярно че в нашия форум може да се пита за Ауди-то и Фаетона но за другите - не. Аз съм писал за тях и съм пояснил откаде е инфото. За "С" класата е лично отношението обаче

2.2 Дизеляк с 6 степенна ръчна 2004тата.. 4.8 литра на дълго, за 5 години - нищо

StS написа:Jondarpar напълно те подкрипям но и аз казвам...""Ами от тези посочените, изцяло от наблюдения и приятели..."",
Сега вярно че в нашия форум може да се пита за Ауди-то и Фаетона но за другите - не. Аз съм писал за тях и съм пояснил откаде е инфото. За "С" класата е лично отношението обаче![]()
Мисля,че човека говори за S класа,а не за С класа.Като гледам другите автомобили поне.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
santo_trafficante написа:имам едно приятелче кара 4 служебни коли
За вътре не съм съгласен - S класата ми харесва много повече от S8, за вън може да се съглася, само ако МВ не е AMG или Лоринзер.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Абе манете го ,той развратния отдавна си мечта се за некви 7ци и С-класи
Голям мечтател е

- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
Gigabyte написа:Абе манете го ,той развратния отдавна си мечта се за некви 7ци и С-класи![]()
Голям мечтател е
![]()

- vladikk
- Автомобил:
- Двигател:
Имам лични впечатления от А8-цата,мн близък мой проятел си взе такава и мн,ама много страда сега!!! Колата беше в сервиз за какво ли не. Дизелак 4.2 доста пъргава и надеждна кола. Но според мен всички коли от този клас си имат слабости и те се отстраняват с доста средства. Моят съвет към колегата е да си вземе тази коята най-много му допада.
П.П-- S-class-та си е цар в този клас...лично мнение!!!
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
vladikk написа:Имам лични впечатления от А8-цата,мн близък мой проятел си взе такава и мн,ама много страда сега!!! Колата беше в сервиз за какво ли не. Дизелак 4.2 доста пъргава и надеждна кола. Но според мен всички коли от този клас си имат слабости и те се отстраняват с доста средства. Моят съвет към колегата е да си вземе тази коята най-много му допада.
Колега напълно съм съгласен с всяка твоя дума!
Взимай S класата и не се занимавай с гупости. Със сигурност и тя не е като голф 2ка да не пипаш нищо по нея но е в пъти по-здрава от изброените(нямам наблюдения за phaetona).
Но който ти казва че А8-цата е перфектна просто не му вярвай. Имам приятел който смени поне 5 А8ци с различни двигатели и повярвай нито една не беше читава! То не бяха турбини... скорости.. какво ли не. Сега си взе Q7 и на 50 000км за 3ти път му сменя ламбда сонда и платката на скоростите... тия аудита ги съсипаха тотално

Успех с избора

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”