Отзиви за лупо?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Отзиви за лупо?

Мнениеот mazda_fan » Чет 21 май 2009 18:35

Здравейте на всички,колебая се между няколко марки и мисля да се спра на лупото :) харесал съм едно 1.4 16в 100 коня,та ако може някой да ми каже този мотор има ли някакви проблеми,колко харчи горе доло,върви ли прилично със стоте си коня,търпи ли газифициране :) Ще ходя да гледам колата с един приател който ще направи диагностика на място,но кажете какво друго да гледам :beer Благодаря ви предварително,и дано да стана част от вашата сектичка :banana

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Отзиви за лупо?

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 21 май 2009 22:32

Колега , :търсачкаа има поне 10 теми свързани с този модел,разтърси се ,виж ,прочети и ако нещо което не си намерил те интересува питай :wink:

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Пет 22 май 2009 16:16

Много благодаря за изчерпателния отговор!Всъщност прочетох повечето теми в които пишеше ЛУПО,но не намерих информацията която ме интересува,затова реших да пусна темата ;) И аз пак да си питам,наистина ли е толкова нестабилно с висока скорост това лупо?1.4 16в не е ли с някакво спортно окачване,или и спортно окачване не е решение на проблема с късото разтояние между двете оси?Разхода наистина ли е 10/100,или такава калинка просто много се настъпва?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 22 май 2009 21:36

VW Lupo 1.4 16V,ще започна от разхода,по каталог средния разход е 6.6.За 1.4 10 на 100 градско ми се струва бая :shock ,но ако е с климатик,би могло да се стигне до внушителен разход,но съгласи се 10 е малко завишен :wink: .На 1 приятел ,полото е с мотор 1.4 60 коня,градско с климатик му дава 8.1,а извънградско (нормално) 7.2.Ускорението на Лупото със 100 те коня пак по каталог е някъде около 10 сек,100 коня за тая кибритена кутия са си много :roll: .Има 1.4 16В 75 коня от 1998 година и един мотор със FSI впръскване 105 коня,пак 1.4 16В.За спортното окаване незнам,до колкото съм запознат само във версията ГТИ го има,но доколко е стабилно във висока скорост,нямам инфо.За кола с тегло 1400кг едва ли е много кекава по завоите,най-добре се увери сам.Максималната е 188км/ч знам ,че автоматичните скорости са ялови,и подвигачите на стъклата често се сбагясват.Това е което знам за Лупотата

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Съб 23 май 2009 14:09

1400кг е максимално допустимата маса.
Лупи (ненатоварен) е 893кг, което ще рече, че с един шофер, малко багаж, борчето и ключовете се докарва около тон. При скорост над 90-100км/ч се усеща лека нестабилност особено ако се опиташ да заобиколиш някоя шахта например, съответно и в по-острите завои също има какво да се желае... всичко това заедно с дефицитния багажник и сравнително малък резервоар (28л+6л резерв) я прави немного подходяща кола за дълъг извънградски път.
За сметка на тва обаче в града си перкаш като пич без проблеми, промушваш се и паркираш на всевъзможни места, рядко посещаваш бензиностанции, миеш ЦЯЛАТА кола с 1 левче на пароструйката ;) нямам наблюдения върху тоя двигател 1,4 100 коня, обаче ти сам можеш да си направиш извод с тая маса и тая мощност как ще върви :banana
1,4 75кс харчи около 8 и малко в града, при 100-те коня не знам как стоят нещата, ама ти като имаш толкова мощност в запас, винаги можеш да караш и малко по-икономично

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Съб 23 май 2009 20:55

Благодаря ви,това е информацията която търсех,и явно това лупо няма да е моята кола за жалост :( Въпреки че карам предимно в София,все пак ще искам да отида на море с тази кола,или дори в чужбина :cry: Понеже нямам жена,деца,бизнес и така нататак,мислех че няма да е проблем колата ми да е толкова малка,но уви...Жалко,ще се насоча към някой друг клас,можеби пак на VW (защото много ми харесва интериора на тези коли...подреденичко,чистичко,новичко :D )
Благодаря ви отново,и сигурно ще се засечем по другите теми за поло :lol:

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Сря 03 юни 2009 19:17

Здравейте на всички!Пиша отново,защото след дълго обикаляне и търсене на автомобил,не можах да си намеря нищо запазено и читаво,докато не отворих обявата за това лупо,за което бях писал :P когато отидох на срещата с човека който го продаваше,направо се влюбих в тази кола!Пренебрегнах окачването и тяснотията отзад,но това за сметка на запазения салон,боя и окачване,мотора е 1.4 16в 100 коня
Ето и 2 снимки
Изображение
Изображение
Сега имам въпрос!Дали окачването ще стане стаилно само със спортни пружини,или трябва да купя комплект с амортесьори?И изобщо дали със спортно окачване ще стане стабилна на 130-140,или някой ще ме посъветва да не се занимавам с глупости,и да преживея ч веднъж в годината ще взимам разтояние от 300км с по-бавна скорост,и в града да си го карам икономичничко и да си го пазя?
Радвам се че смених марката,малко да покарам и немско возило.Надявам се да си бъдем полезни във форума :да:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 18 юни 2009 11:37

Еййй честито :drunk Направо съм влюбен в тия Лупо-та :) Много сладки колички. Със здраве да си я караш!

Имаш 126 Nm при 4400 оборота
188 км/ч max speed
0-100 - 10 сек.
34 литра резервоар
947 кг. тегло на празна кола
185/55R14 заводски гуми :)

mazda_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazda_fan » Чет 18 юни 2009 23:15

Благодаря ти колега,но не мога да и се радвам много,понеже на 3-тия ден от както я имам един реши да събере колите пред блока,и мойта беше една от потърпевшите,сега се разправям със застрахователи,тенекежии и тн ...... от тва по голям карък няма ...... все пак колата страшно много ми харесва,и мисля като си я оправя да си я карам със здраве :)

pauna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pauna » Нед 18 окт 2009 20:18

лупото за мен е уникална колица и аз се чудя сега дали да си купя такова самоче 75 коня но аз сам ученик няям доходи така че ше го газифицирам казват че в града давали кам 6и малко разход поне в пловдив де мечта си ми е от малак тази кола нз как му е багажника като големина

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 18 окт 2009 21:26

pauna написа:... нз как му е багажника като големина

на практика такъв липсва :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”