Прясна информация от магазините в софия!
Саморегулиращо се жило марка "закс" в ауто+ цена:93лв, друг магазин на мой познат цена:80лв с уговорката, че ми го дава на стара цена, друг магазин на ъгъла на одрин и симеон до хеи лаболатория цена на жилото: 65лв, питам го защо толкова евтино при полужение, че ми искат 93лв или в по-добрия вариант 80лв, да не е менте, продавача ми казва те могат да ти искат и 200лв иди до ауто+ разгледай жилото и ела да видиш моето, че е същото!
Тампон на двигателя преден марка "феби" при моя познат 50лв, марка "лемфрьодер" обявена цена 74лв с отстъпка 64лв, в магазина за който писах по-горе за марка "феби" 40лв!
Колеги кажете какво да правя да отменям ли поръчката от моя познат за жилото за 80лв или има нещо съмнително, някой знаели го този магазин за който говора!
Цени за едни и същи части и ремонти с голяма разлика!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Цени за едни и същи части и ремонти с голяма разлика!
Последна промяна от doaiena на Пет 29 яну 2010 16:03, променено общо 1 път.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Цени за едни и същи части с голяма разлика!
разни хора разни идеали
на едното място може да са вносители
на другото прекупвачи
нищо необичайно
на другото прекупвачи
нищо необичайно
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Bobi_S13 написа:разни хора разни идеали
на другото прекупвачи
нищо необичайно
Прав си колега но такава голяма разлика от 93лв до 65лв ми се струва много голяма за какъвто е де е прекупвач, а нали се сещаш, че и той е на печалба съответно като ми го дава за 65лв!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
да речем сега, Ауто + си имат име и съответно са си вносители
има обаче и друга фирма която внася от същото място като Ауто +, което в България е честно срещана практика. Проучва втората фирма каква е цената в Ауто + и продават под тях, дват на прекупвача на който казваш 30% ТО(търговска отстъпка). Да речем от 80лв. цена третия магазин който ти е обявил цена от 65лв. я взима на 56лв. и работи на 10лв. печалба. Така че няма какво да те учудва
има обаче и друга фирма която внася от същото място като Ауто +, което в България е честно срещана практика. Проучва втората фирма каква е цената в Ауто + и продават под тях, дват на прекупвача на който казваш 30% ТО(търговска отстъпка). Да речем от 80лв. цена третия магазин който ти е обявил цена от 65лв. я взима на 56лв. и работи на 10лв. печалба. Така че няма какво да те учудва

- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Дано да си прав за това колега, защото така ми стъпват двете части за 104лв от обявена 130лв за същите части, така ще има и за бира и мръвка
!

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Ауто плюс като цяло са си скъпчии.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Наскоро търсихме бобина за Голф 3 1.4 и трябваше да е "бюджетна" поради липса на финанси. Бобина Mobiletron в едно обикновенно магазинче 86 лева, в Косер същата бобина е 67 лева. Почти 20 лева разлика
Така, че няма какво да се чудиш.

От доста време го повтарям, Ауто+ са най-големите кожодери на пазара, всяка част им е с 30тина процента по-скъпа отколкото при конкурентните фирми. А като се замислиш че "нормалните" фирми имат двойна печалба за клиентска цена, какво остава за Ауто+ ... 130 процента чиста печалба 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
в Ауто + е много скъпо съпоставям крушки осрам който там са 14 и стотинки а в Метро са 11 лв
температурния датчик беше по-скъп отколкото в представителствто
температурния датчик беше по-скъп отколкото в представителствто
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги трябва много да внимаване от къде купувате и за колко, приятелката ми има рено клио 2000' дизелак, прееба се стартера и аз съответно тръгнах да търса по-симеон, първия ми вика 90лв, втория 70лв, третия 50лв говорим за магазини които са непосредствено едни от други, така, че колеги внимавайте много, мошеници страшни!
Реших да запаля моя уж познат за авточасти, няма да му кажа да отмени поръчката за жило и тампон, щом ще ме щави с цени да си ги продава на друг!
Реших да запаля моя уж познат за авточасти, няма да му кажа да отмени поръчката за жило и тампон, щом ще ме щави с цени да си ги продава на друг!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги днес за смяна на жило на съединител и преден тампон на двигателя, на едно място ми казаха 60лв в друг сервиз 70лв и накрая в трети сервиз 35лв!
Внимавайте много!
Никакъв контрол на цените!
Внимавайте много!
Никакъв контрол на цените!
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Re: Цени за едни и същи части и ремонти с голяма разлика!
Колеги ,не се учудвайте сега е свободен пазар и всеки маоже да пазарува откъдето иска.Аз също внасям части, но директно от заводите където произвеждат за марките в бранша.Самите фирми ме питат в какъв пакетаж ги искам.
Защо да ги продавам скъпо.Нали идеята е да е евтино и качествено.Голяма част от майсторите саго разбрали това нещо и идват и пазаруват евтино.
Защо да ги продавам скъпо.Нали идеята е да е евтино и качествено.Голяма част от майсторите саго разбрали това нещо и идват и пазаруват евтино.
Аз си взех въздушен филтър на yed от един склад на едро за 30лв , един приятел си взел сащия от ауто+ за 70лв , а в един сайт известен за тунинг беше 40лв така че всички си слагат цени каквито искат , обикаляйте преди да си купите нещо това е моят съвет 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Всичко е въпрос на пари-кой кого ще прее... по-бързо и на дълбоко в джоба...

- garabarar
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги когато сравнявате цени гледайте поне да сравнявате цените на едни и същи марки.Иначе сравнението е безмислено.Например в Ауто Плюс няма филтри на марката yed.Там ще намерите много по-качествени филтри съответно на по-висока цена.Колкото разликата между еднаквите марки в различните вносители едва ли е повече от 5 - 10 % така че нещата се свеждат до въпрос на наличност.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”