Снимки на 2.0 Д4Д->няма друг толкова зле излеждащ мотор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Снимки на 2.0 Д4Д->няма друг толкова зле излеждащ мотор

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 юли 2007 20:51

Погледнах под капака на един дизелов Авензис Д4Д, беше свалена кората на мотора и реших да направя няколко фотоса.

Та виждал съм доста дизелови мотори, без пласмасовите гори отгоре, но толкова грозен и недодялан агрегат за първи път виждам :shock :shock
На доста чарколя пише мейд ин виетнам,ама това е повсевместно и е нормално вече.

Тодей - Томороу - Тояга .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Имам снимки и на ТДИ мотор, но там дори и без кората всичко е подредено и чисто.

:lol:

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 04 юли 2007 20:54

100% си прав колега,но за момента няма отказ тоя моторец и се представя перфектно нищо че не е подреден като "У" аптека

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 юли 2007 20:56

veritas написа:100% си прав колега,но за момента няма отказ тоя моторец и се представя перфектно нищо че не е подреден като "У" аптека

Абе аз знам и дуги истории, ама...
Мале, ако аз бях облепвал кабелите с изолирбанд щеше да изглеждат по-добре. :shock

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 21:38

По принцип си прав....,ама тая тема малко идва на VW vs всички останали :D :D :D
Все пак нека да не се пренебрегва и факта че коли произведени ЗА Бг. като качество нямат нищо общо с коли произведени за Европа.Особено за коли в т.н. среден клас.
Все пак една Toyota Corolla в Англия струва 25к лири а в милата татковина 25к лева.
Мога да ти пиша също и за един MB 220CDI elegance-закупен от Балканстар за 120к и за пропадналата му шофьорска врата.....
И за един VW Golf5 2.0 tdi и проблемите които създаде на горкия собственик(а той е Фен-има ги всичките-от 1 до 5,вкл кабриото(карман мисля се зовеше)......
Така че ----както е модерно да се казва напоследък:Welkome in BULGARIA

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 юли 2007 21:41

[quote="chy"][/quote]

оффф ти наистина ли вярваш в това ..мерцедес от доста време са на дъното в класациите по надежност ....и по твоята логика като са колите в щатите два пъти по евтини по пътищата ли се разглабят........

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 21:51

Tyan написа:
chy написа:

оффф ти наистина ли вярваш в това ..мерцедес от доста време са на дъното в класациите по надежност ....и по твоята логика като са колите в щатите два пъти по евтини по пътищата ли се разглабят........

Не това имам впредвид....Просто ние сме в дъното на класацията,колега.....
Стискаме зъби,псуваме всички,все някой друг ни е виновен......
Просто според мен сериозните компании(не само автопроизводители) им дреме за Бг и пазара от 15000 нови коли на година.....
Ходих по Добричкия край наскоро- фул с румънци-най скапаните коли бяха чисто новите НЕУДачии логан.А кви Туарези,Кви БМВета-Ума ми отлетя.......

П.С.Ако ти имаш да дадеш 120бона са нова кола(пожелавам ти го искрено)Ако ти направи проблем на 3тия месец дали няма да побеснееш????

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 юли 2007 21:53

chy написа:По принцип си прав....,ама тая тема малко идва на VW vs всички останали :D :D :D
Все пак нека да не се пренебрегва и факта че коли произведени ЗА Бг. като качество нямат нищо общо с коли произведени за Европа.Особено за коли в т.н. среден клас.
Все пак една Toyota Corolla в Англия струва 25к лири а в милата татковина 25к лева.
Мога да ти пиша също и за един MB 220CDI elegance-закупен от Балканстар за 120к и за пропадналата му шофьорска врата.....
И за един VW Golf5 2.0 tdi и проблемите които създаде на горкия собственик(а той е Фен-има ги всичките-от 1 до 5,вкл кабриото(карман мисля се зовеше)......
Така че ----както е модерно да се казва напоследък:Welkome in BULGARIA

Аре стига с тия глупости, че новите коли дето се продават в Б-я и на Балканите са второ качество :idea: :!:

Това, че си си купил кола за 120бона или два пъти по толкова, не означа, че тая кола е неразрушима и няма да създава проблеми.

:lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 21:57

Ако имаш път към града на бат.Бойко ела да ти ги покажа...
Пежо Партнер(на 1.5г),Фиат Дукато(на 8 мес.)
И за сравнение Ауди 6(2003-италианка-купена от автокъща преди 3мес.-никакви забележки....)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 юли 2007 21:58

точно щото не им дреме за това на изложението се убиха да докарват топ модели ........ оня ден на бужура като гръмна 997 турбо човека не му беше добре ..то на мен ми стана лошо ...просто новите коли навсякъде са чупливи ...защото се опитват да ги правят максимално екологични и добри за малко пари ...... ама да се твърди че S класата в Англия е по малко чуплива от тая тука щото е с 10 000 по скъпа там е недомислено ;)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 21:58

chy написа:Ако имаш път към града на бат.Бойко ела да ти ги покажа...
Пежо Партнер(на 1.5г),Фиат Дукато(на 8 мес.)
И за сравнение Ауди 6(2003-италианка-купена от автокъща преди 3мес.-никакви забележки....)

П.С.

Да така е ама на 3тия месец?Аре стига-това да не е Лада?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 04 юли 2007 21:59

то да беше само двигателя...нищо в тая кола не е на ред повярвайте ми точно тая TOYOTA срами хубавата марка на рекламата я изкарват яката работа а иначе е ЧИРЕП

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 22:08

Tyan написа:точно щото не им дреме за това на изложението се убиха да докарват топ модели ........ оня ден на бужура като гръмна 997 турбо човека не му беше добре ..то на мен ми стана лошо ...просто новите коли навсякъде са чупливи ...защото се опитват да ги правят максимално екологични и добри за малко пари ...... ама да се твърди че S класата в Англия е по малко чуплива от тая тука щото е с 10 000 по скъпа там е недомислено ;)

Абсолютно съм съгласен с теб.Имам подозрения само към качествения контрол....
За мен лично последния Добър мерцедес е 124 купето(абе общо взето колите преди 94г.(но не всички марки-естествено)-можеш сега да пишеш че съм с ретро мислене ама те това е :D :D :D )
В крайна сметка никой вече не произвежда коли за да ги караш докато се пенсионираш...(карал съм едно волво 144 68 набор-никакви забележки(ръжда,друсане,тропане)-Все едно си на дивана в къщи :D :D :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 04 юли 2007 22:13

На съквартиранат ми вуйчо му си купи Пасат 2.0 ТДИ като излезнаха ,тая кола 2 пъти ходи до сервиза в Германия/проблем с мотора/ :!: ,по тукашните седя маса време и най-накрая му предложиха да си доплати и купи друга кола и си зе Туарег 2.5 ТДИ само да се оттърве от пасата.Сега Туарега как ще е не се знае.
За пройзводителите и БГ е вярно-не за всички пройзводители,не дори за сички неща на един пройзводител ама сичко се категоризира и отлита за някъде/не че някой е тръгнал да прави нарочно трошливи за тука/ :lol: Пък Мерцедесите постоянно се убеждавам ,че вече са адски дръвчета особенно откакто се сляха и с Крайслер.За прочутия 124 може да е мноо здрав ама вътре таблото има бати гадната дървения дето е кат ламиниран паркет :cry: ,таблата им се цепят ужасно ,а седалките са от няква финна материя/уж за убост/ дето се улайнявва за 100-150к километри и накрая сало изглежда по зле от Г2.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Сря 04 юли 2007 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 юли 2007 22:16

Tyan написа:точно щото не им дреме за това на изложението се убиха да докарват топ модели ........ оня ден на бужура като гръмна 997 турбо човека не му беше добре ..то на мен ми стана лошо ...просто новите коли навсякъде са чупливи ...защото се опитват да ги правят максимално екологични и добри за малко пари ...... ама да се твърди че S класата в Англия е по малко чуплива от тая тука щото е с 10 000 по скъпа там е недомислено ;)

Oн го счупи порша щото вместо трета вкара първа, виж как и задните гуми му блокираха за момент и колата веднаги изпуши.

Мотора на новото Турбо е същия като по-старото 911 демек взет на заем от съсзтезателоното 911 GT1 спечелило 24те чана на Льо Ман, т.е двигателя е адски здрав има стрий поршета с тоя мотор дето са +900коне.
И точно 911ката няма нищо общо с новите чупливи автомобили.
А и Киров миналия сезон всеки уикенд го сцепваше неговото 911 на Божура и колата не е мръднала, при положение, че се пускаше постоянно в позьорския клас.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 юли 2007 22:18

па може и това да се случи ....ама да ти се разцепи маслената помпа от това..........
много ялово.......

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”