Здравейте,
На кратко ситуацията.Искам да си продам колата в чужбина(Англия).Колата е с БГ номера, застраховка и преглед.
Та въпроса ми е как точно се процедира ако я продам тук(УК)?Да си взема ли номерата ? Мога ли да я бракувам или отпиша по някакъв начин.
Посъветваха ме да направя договор за покупко/продажба на български и на английско(което ще направя) но дали това ще всърши работа пред КАТ и Общината?
Данъци не съм и плащал последните 2 години защото бях извън БГ и съм изключил тотално за това.
Та колеги моля за някакви съвети и помощ.Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

Казус с продажбата на автомобил.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Казус с продажбата на автомобил.
За да можеш да я отпишеш, трябва договорът да е с нотариална заверка според мен, тъй като такъв е редът в България. Едва ли в КАТ ще ти признаят друг договор, който няма нотариална заверка. Поне можеш да пробваш в консулството.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
това което се сетих, след като говорихме и Добри ми подсказа-
1. или тука му я продай с български договор нот. заверен, естествено чрез пълномощник негов на купувача
2. или м лондон при нашия консул, и после договора отива в БГ да си отпишеш колата от данъчното и от КАТ
1. или тука му я продай с български договор нот. заверен, естествено чрез пълномощник негов на купувача
2. или м лондон при нашия консул, и после договора отива в БГ да си отпишеш колата от данъчното и от КАТ
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще звънна утре в посолството да видя какво ще ми кажат, и после ще драсна няколко реда.
Предполагам няма да съм първият който иска да си продаде колата тук
Мерси за мненията
Предполагам няма да съм първият който иска да си продаде колата тук

Мерси за мненията

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така... след като звъннах ми дадоха друг номер, на който да звъня от 1 до 3 часа.Да обаче на този номер никой не вдига или е зает.Днес опитах пак но уви, и реших да взънна пак на първият номер, след като ме излушаха ми обясниха, че нямат представа, но могат да ми заверят договора(което е хубво
)
Та предполагам с заверен договор на български и един на английски работата ще стане
Писах им, и се надявам скоро да получа някакъв отговор от някой по запознат за да ми е по спокойно

Та предполагам с заверен договор на български и един на английски работата ще стане

Писах им, и се надявам скоро да получа някакъв отговор от някой по запознат за да ми е по спокойно

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
заверявай
като знам кои работят по консулствата и това е много дето са ти го казали
като знам кои работят по консулствата и това е много дето са ти го казали

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда, забелязах, че не са на кеф 

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Мда, забелязах, че не са на кеф
прекъснал си им бизнеса на хората

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така.. малко да събудя темата
Понеже не можах да получа инфо от консулството се отказах да търся такова, но имам много добра оферта за колата и искам да знам все пак какви вариянти имам
Мислех за бракуване с номерата и обяснение, че е ударена и продадена на части или нещо подобно ?
Предполагам и това си има лошите страни. Ако нещо стане с колата след време!?
Всякакви идеи биха били от полза

Понеже не можах да получа инфо от консулството се отказах да търся такова, но имам много добра оферта за колата и искам да знам все пак какви вариянти имам

Мислех за бракуване с номерата и обяснение, че е ударена и продадена на части или нещо подобно ?
Предполагам и това си има лошите страни. Ако нещо стане с колата след време!?
Всякакви идеи биха били от полза

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не става така. За бракуване искат протокол от лицензирана фирма, която има право да прави такива неща.
Пълномощно от купувача и от теб за някой, който е тук в България да направи прехвърлянето. Заверката на твоето в консулството, неговото при нотариус с апостил, за да може да важи в БГ. След продажбата я отписваш тук от общината. Регистрират я в УК, и ти дават копие от талон или удостоверение за регистрация. Заедно с него връщаш българските номера и я отписват от отчет, но без да я бракуват, тъй като е останала и е регистрирана в друга държава. Това ми идва на акъла в момента, но е хубаво да питаш на две места - какви документи ще искат, за да регистрират колата там, и ще минеш ли с номерата, българските талони, договора за покупка и английската регистрация, за да може да се отпише от отчет в българския КАТ. Успех.
Пълномощно от купувача и от теб за някой, който е тук в България да направи прехвърлянето. Заверката на твоето в консулството, неговото при нотариус с апостил, за да може да важи в БГ. След продажбата я отписваш тук от общината. Регистрират я в УК, и ти дават копие от талон или удостоверение за регистрация. Заедно с него връщаш българските номера и я отписват от отчет, но без да я бракуват, тъй като е останала и е регистрирана в друга държава. Това ми идва на акъла в момента, но е хубаво да питаш на две места - какви документи ще искат, за да регистрират колата там, и ще минеш ли с номерата, българските талони, договора за покупка и английската регистрация, за да може да се отпише от отчет в българския КАТ. Успех.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А ако изнахалствам и цъфна в консулството заедно с купувача и ги накарам да ми направят заверен договор за покупко-продажба на Български и Англииски език? Щото историята става още по заплетена... ще я купува италянец за племенника си, който взима книжка... филма е много голям
Но все пак не може ли да си мине като нормална продажба, ако имам заверен договор от консулството?

Но все пак не може ли да си мине като нормална продажба, ако имам заверен договор от консулството?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едва ли ще стане, защото може би ще ти откажат да изповядат сделка, в която едната страна не е бълагрски гражданин 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи се връщаме пак там.. звънене в консулството за инфо 
Мисля, че също е вариянт ако я регистрирам тук, преди продажбата
и след това с съответните документи мога да я отпиша в България.

Мисля, че също е вариянт ако я регистрирам тук, преди продажбата

- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
AmW написа:Мисля, че също е вариянт ако я регистрирам тук, преди продажбатаи след това с съответните документи мога да я отпиша в България.

Точно такава идея мислих да ти давам.Регистрирай си я първо там(питай все пак този дето ще я купува не иска ли той да плати пререгистрацията,щото тук си беше скъпа(към 1000€)
Вече след като е с UK номера,само с един договор за покупко-продажба и та така.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е след като е с УК номера си действам по тукашните изисквания за продажба, а те са все едно продаваш картофи на магистралата за Дупния 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”