Въпрос за АКТ?, Спешно
- backstage
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за АКТ?, Спешно
Преди половин час ми написаха АКТ за превишена скорост, при ограничение 50км в градско, ме засякоха със 104км. Акта като цяло е номрлано написан, НО е сбъркан модела на колата с която бях, просто няма нищо общо. Та въпроса ми е, понеже знам, че ако обжалвам с адвокат има голяма тежест и да ли за тази неточност според вас ата ще падне?
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за АКТ?, Спешно
Би трябвало да падне но се консултирай с адвокат да напишете една качествена жалба пък после пак си карай със 100 в града 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А колегите от форума се опитват да променят мнението, че пернишките шофьори не карат като простаци....
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Искрено се надявам да не ти падне акта,за да се научиш с колко се кара в градски условия. 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
според зависи
така не може да се каже
50 се кара в града не със 100...
така не може да се каже
50 се кара в града не със 100...
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
колега нищо няма да ти отпадне и аз още като взех книжка карах така спряха ме ходик 3 месеца пеша платих си като поп и сега ела да видиш как ве4е си карам както трябва. като ти вземат книжката ше видиш как ще се нау4иш и ше караш с 50 в града 

- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
А само да попитам, защо трябва да стане нещо ( катастрофа или да ти вземат книжката ) и чак след това да предприемете мерки ?
- backstage
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не карах с повече от 85 км/ч, а имаше и друга кола, която се движеше по-бързо от мен и най-вроетно това на радра не е моята скорост. При списването на акта ми беше казано да се прибера обратно в автомобила и да изчакам, като по този начин бях лишен от правото си да присъствам на списването на акта. Освен това, съставителят е пропсунал да опомене вида на свидетеля – очевидец, присъствувал при установяване на нарушението или при съставянето на акта.
Мисля, че като посоча всички тези неща акта ще падне, вие как мислите?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
backstage написа:Аз не карах с повече от 85 км/ч, а имаше и друга кола, която се движеше по-бързо от мен и най-вроетно това на радра не е моята скорост. При списването на акта ми беше казано да се прибера обратно в автомобила и да изчакам, като по този начин бях лишен от правото си да присъствам на списването на акта. Освен това, съставителят е пропсунал да опомене вида на свидетеля – очевидец, присъствувал при установяване на нарушението или при съставянето на акта.
несе оправдавай че е имало друга кола която е карала по бързо от теб защото щяха да спрът нея а не теб,дори да не са е спряли можеше да се измъкнеш че този пред тебе е карал с превишена скорост.По добре научи разписанието на маршрутките от перник до софия

- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
защо повечето се правите, че на места не вдигате повече от 50 в града?
и да обжалваш и да не обжалваш ще останеш без книжка. Щом ти излезе наказателното постановление и ти вземат книжката, докато обжалваш то ще е валидно и съответно ще си без книжка. Евентуално ако съда обсъди в твоя полза, ще си вземеш книжката и ще ти върнат парите за глобата. Др вариант ти е да обжалваш самия акт, но процедурата е бавна и през това време ще излезе наказателното постановление и пак оставаш без книжка.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е така ако обжалва постановлението до приключване на делото не могат да му вземат книжката и не е нужно да плаща глобата.
консултирах се с брата адвокат и той обясни как е точно. Като излезе постанивлението имаш 7 дни да обжалваш и ако обжалваш делото трае поне 3 4 месеца и през това време трябва да ходиш всеки месец до КАТ да ти отбелязват на постановлението че можеш да караш с него. И за подобно нещо като сбъркан модел на колата, шанса да отпадне е мн малък.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Аз обжалвах НП, сложиха ми печат като подадох жалбата и после карах с НП-то над 6 месеца без да ходя да ми го подпечатват. Никой не ми е правил проблем.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”