жени зад волана!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

жени зад волана!!!

Мнениеот vaskoto1 » Чет 07 окт 2004 10:13

Долното е от един друг форум, но понеже ме развесели и реших да го пусна тук. Нека жените шофьори да не се обиждат!

"Achtung Baby: жена зад волана

По принцип смятам, че 70% от жените са безнадеждно загубени, а останалите 30%, които могат да се похвалят със що-годе здрав разум, някак все не са наоколо, когато искаш да докажеш тази теория с процентите. Има обаче една отделна категория, където попадат както част от жените от 70-те %, така и от 30-те, която заплашително се увеличава.
Позна, става дума за жените шофьори. Като стария виц, в който се пита, ако кола блъсне жена, кой е виновен. Разбира се, жената, защо е излязла от кухнята? Но това е много по-лошо: освен, че е излязла от кухнята, тя е седнала зад волана. И да, тя кара.
Няма значение как е взела книжка, дали с подкуп, с връзки или благодарение на силното късогледство на катаджията, чието зрение е било ограничено до огромното деколте, с което тя умишлено се е явила на изпита за правоуправление. Тя е вече licensed to kill и обикновено има и с какво: жените рядко взимат книжка, ако нямат предвид кола, която да карат.
И така, пази се, тя е на пътя. Каквото и да ми обясняват за жените, които били по-внимателни шофьори от мъжете, защото ги било страх, не могат да ме убедят. И ти, предполагам, не си чувал за мъж, предизвикал пътно-транспортно произшествие, защото си е слагал червило пред огледалото за обратно виждане, докато е карал. И все пак, жената шофьор е твърдо убедена, че притежава наполеоновски способности и може да прави няколко неща наведнъж. Но не се задоволява да показва тези си способности като, примерно, пуши или припява на касетофона, докато шофира. Не, тя търси нещо на задната седалка и без да иска, някак се озовава в съседната лента, предизвиквайки буря от яростни псувни и скърцащи спирачки. Тя е съвършено изумена от това – какво им става на тези хора, какво толкова се е случило? Тя разглежда магазините, за да види какво ново има по витрините, и неусетно се качва на тротоара, където обикновено спира в някой паркиран автомобил, за предпочитане нов и лъскав. Недоумение отново застива на лицето й: тя обяснява, че всъщност е искала да даде път на колата отляво, която я е задминавала. Друг път.
И най-милата жена (макар и смятам, че тези две думи не се употребяват заедно) се превръща в истерично кълбо от нерви, щом веднъж се озове зад волана. Пищи пронизително. Какво прави този в мойта лента, ще ме утрепе. Чакай, казваш, той съвсем не е в твоята лента, напротив, ти си в неговата. Глупости, отсича тя, и процежда през зъби към невинния шофьор, оказал се на една улица с нея, ‘козел’ по начин, който би накарал стар тираджия да се изчерви.
Една моя позната се престроява по съвършено своеобразен начин: включва мигача, брои до пет и завърта волана. Разбира се, доста често й се налага да плаща за нови врати, кога нейни, кога чужди, но все пак, цяло чудо е, че все още е изобщо жива.
Женското племе е опасно по принцип, но нищо не може да се сравни с жената шофьор. И по презумпция тя никога не е виновна, нищо и никой не може да я убеди в противното. Опитай да спориш с нея, и ще се натъкнеш на необорими доводи от типа, ‘ми той защо намали без да ме предупреди’ и ‘какво, като е пешеходна пътека, тя, бабичката, не вижда ли, че идва кола?’. Безнадеждно е, повярвай ми.
Макар и жената съвсем да не иска да попада (разбирай предизвиква) в катастрофи, тя неизменно успява, и тогава нейното учудване няма граница. Така или иначе, веднъж щом дело сделано, тя има два типа на поведение. Първият от тях е, когато тя по изключение има някакви минимални съмнения, че може би с нещо е виновна. Тогава изкарва най-изкусителната си усмивка и започва да пърха с клепки, убеждавайки другия участник в ПТП-то (макар че той съвсем не е участвал, на него му е дошло като гръм от ясно небе), че какво толкова, я, тука малко Ви ударих, нищо, то лесно ще се изчука. Тя не дори не казва катастрофа, използва умалителни, тука една катастрофичка стана, силно подценявайки стореното – и така, докато другият шофьор, дотолкова поразен от тази наглост, не махне нервно с ръка и не й каже да се маха, по дяволите, докато не е размислил. Което тя и прави.
В повечето случаи обаче, жената е абсолютно сигурна, че за всичко е виновна другата страна и уверена в своята правота, фучи като стадо леопарди (или на каквото там се събират леопардите) дори и след като полицаите са я глобили, обяснявайки на всеки, който би я изслушал, как именно е станало всичко. Тя, всъщност, е не по-малко изненадана от този, който е ударила, как се е случило това. Как, наистина? Тя си карала съвсем кротко и по правилник, и изведнъж отнякъде изскочил този… Мистерия, ако я слушаш, и просто женско каране, ако си бил в колата. Жената шофьор се превръща в патологичен лъжец в старанието си да се оневини – и е в крайна сметка дотолкова задобрява, че започва сама да си вярва. Лъжите обикновено са изпипани в детайл, но понякога се случват и такива от типа, ама това дърво на тротоара го нямаше до онзи ден, когато ти и сам виждаш, дори и да не си познавал дървото отпреди, че то си е там поне от 20 години.
Веднага, щом се почувства малко по-сигурна зад волана, и престане да кара вкопчена в смъртна хватка във волана, жената се еманципира да се докаже като шофьор, и тогава става страшно. Наистина, недей така, доказано е, че мъжете имат по-вярна преценка, какво общо има еманципацията… Едно му остава на човек да прави, не я насърчавай, карай я докъдето поиска и я пляскай през ръцете всеки път, когато понечи да пипне ключовете за колата. Така всички ще са по-спокойни."

10х на клуб БМВ

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Чет 07 окт 2004 10:24

Яко!

Ама мойта жена явно е от малкия процент дето карат гот. Кат едина братчека на Мика Хакенен кат захапе ГТИ-то ..
( но само като се дореди за шофьорското място ;) )

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 07 окт 2004 10:33

:D
~None~ написа:Яко!

Ама мойта жена явно е от малкия процент дето карат гот. Кат едина братчека на Мика Хакенен кат захапе ГТИ-то ..
( но само като се дореди за шофьорското място ;) )

ехххх и аз така говорех за моята преди катастрофичката :banghead:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 07 окт 2004 10:44

ооооо аз знам един случай
два пъти една 3-ка и един път 4-ка (ама лекичко ме подпря един БЕТОНОВОЗ (та са купето криво ама лекичко))

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 07 окт 2004 10:46

vaskoto1 написа:...тука една катастрофичка стана...

:lol: :lol: :lol: bowdown :deal

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 07 окт 2004 10:51

… Едно му остава на човек да прави, не я насърчавай, карай я докъдето поиска и я пляскай през ръцете всеки път, когато понечи да пипне ключовете за колата. Така всички ще са по-спокойни."

е това е и моята истина....все си мисля, че като вземе колата и ще я шибне в първия стълб, не че кара лошо, ама нямам вяра :? :shock:

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Немам думи

Мнениеот BOSS » Чет 07 окт 2004 17:52

Не съм чел темата щото съм ядосан по въпроса. Снощи към 21:00 комшииката ми блъсна аудито, аз бях паркирал а тя си карала жената на задна и прассс :x
Слизам аз и какво да видя спукана броня, напукан мигач и одран калник.
Питам я аз къде гледа като кара? А тя ми вика че си следяла само едната страна и щом е близко до другите коли значи минавала :shock: (женска логика)

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Чет 07 окт 2004 23:18

Краси, много съжалявам за трагедията.

Мойта приателка има книжка от 2 години и общо е карала около 50км, вече е забравила и не иска страх я е. От друга страна майка ми кара всеки ден по около 100км из софия и кара чудесно. Имала е 2 тежки катастрофи, за едната е много виновна, но за другата няма никаква вина, таксиметровия щофьор минал на червено. От тогава само като види някоя кола да и идва дори и от далече от дясно или отляво надува клаксона като...

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Пет 08 окт 2004 8:34

айде, айде
и от вас има много без връзка с главния мозък
нестига това, ами и вързани в ръцете

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 08 окт 2004 8:45

аз съм ви казал бе "жена шафьор и негър скиор нема" :twisted: ... е има изключения, ма те само потвърждават правилото - па нека нежната половинка на тоз клуб ме убие с камъни за тез ми думи ;)

е ся преди време кво видех не е истина :twisted: карам си аз по една еднопосочна улица ма широкичка де и пред мен неква наредена кака (една руса кама ви казвам :twisted: ) и сичко убу де ама кво му щукна на тва девойче та спря и с доста ловки маневри (чак не ми се вярваше) зе че напраи обратен завой (явно беше решила да се връща нещо знам ли) и ма фърли в тих потрес, просто онемях .... как и хрумна тва нещо неам никва идея :D та стана една лудница там (шот се пак не мое да се разминем) та пак обръща колата па едни сложни (тоз път) маневри абе чудо чудо ви казвам :D

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Пет 08 окт 2004 12:17

ох точно тази сутрин бях свидетел на типично женско поведение зад волана.Спира каката на светофара и в момента в който спря автомобила на кръстовището да изчака червеното,какво мислите направи тя?Започна да си оправя прическата и веждите и разни други такива.Мен ми стана любопитно и спрях да изчакам да видя какво ще стане.Както и предполагах,светна зелено но няма кой да го види щото зяпа в огледалото за обратно виждане прическата си. Screwy :dummy:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 08 окт 2004 15:52

ооооооо аз мойта история да ви кажа
на един светофар си чакам зад една баничарка да завия на дясно светва зелено оня не тръгва бипкам пак не тръгва газ отдясно и като селтак го минавам и мяркам само че руса кака си слага червило на следващия светофар тя спира до мен и гледам наистина дълга руса коса и наистина се гримира но не е тя а е ТОЙ!
ужас!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 08 окт 2004 15:54

хе хе хе а аз миналата седмица пътувах в една кола с клиент, който имаше зелен лак на ноктите-мъж и е женен с дете-баси трависа, кога е обърнал резбата, чувствах се много гадно-кара си пича и тоя ми ти зелен маникюр върху волана на колата

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пет 08 окт 2004 17:30

Pichaga написа:хе хе хе а аз миналата седмица пътувах в една кола с клиент, който имаше зелен лак на ноктите-мъж и е женен с дете-баси трависа, кога е обърнал резбата, чувствах се много гадно-кара си пича и тоя ми ти зелен маникюр върху волана на колата

хихихихи мое да е некво лекарство за нокти бе де да знаеш :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”