Въпрос за покупка на Голф3 AFT
Въпрос за покупка на Голф3 AFT
Здравейте събратя
решил съм да заменя стария голф2 с голф3, колебая се само за двигателя предпочитам бензин и съм се насочил към АФТ 101 кс. /Предпочитам по малък разход пред по голяма мощност/ Дайте съвет за това двигателче попрочетох доста и останах със смесени чувства. Дава ли някакви сериозни дефекти ?

- qzeN
- Автомобил: Golf 3_Golf 6
- Двигател: AFT_CHGA
Re: Въпро за покоупка на г3 АФТ
Имам такъв голф вече 5 месеца ... двигателя не ми е правил абсолютно никакви проблеми
.Дано да попаднеш на сполучлив и запазен автомобил 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Въпро за покоупка на г3 АФТ
Еми колега аз вече година и нещо съм с АФТ-то и въпреки че е в безупречно състояние някои неща доста ме дразнят. Аз специално за себе си и стила ми на шофиране направих грешка, ако можех сега да избирам - АБФ.
Ако си рещил да направиш компромис относно спортно каране към гориво, не се заблуждавай, разликата в харчлъка,особено в градски условия е много малък, докато във вървежа - огромен.
Ако имаш още някакви въпроси питай, и само да те питам кое АФТ си харесал, сива тривратка ли, до газостанцията в Горубляне?!
Ако си рещил да направиш компромис относно спортно каране към гориво, не се заблуждавай, разликата в харчлъка,особено в градски условия е много малък, докато във вървежа - огромен.
Ако имаш още някакви въпроси питай, и само да те питам кое АФТ си харесал, сива тривратка ли, до газостанцията в Горубляне?!

Re: Въпрос за покупка на Голф3 AFT
Гледам два, първия е срешу стадина на локо-софия , другия МАКС КАР
бул. Самоковско шосе, Корабчето пред колонките за гориво/ доста пари им искат (4700 по скъпия ) днес говорих с едно приятелче то кара А4 и е мисля ,че е със същия двигател каза че хич не върви поне аудито. Аз не карам много бързо но при нашите пътища понякога си трябва ряз ! Оставам с впечатление че този двигател не е копромис нито откъм разход нито откъм мошност
бул. Самоковско шосе, Корабчето пред колонките за гориво/ доста пари им искат (4700 по скъпия ) днес говорих с едно приятелче то кара А4 и е мисля ,че е със същия двигател каза че хич не върви поне аудито. Аз не карам много бързо но при нашите пътища понякога си трябва ряз ! Оставам с впечатление че този двигател не е копромис нито откъм разход нито откъм мошност

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
карам голф с този двигател вече 3 години и съм доволен.не ми е създавал никакви проблеми и разхода е добър.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не знам какво само се плюе по АФТ и АЕК двигателите.
Карам вече почти година АФТ и съм доволен. Има си + има си и -, както всеки мотор.
Разходът не е малък, но и вървежът е задоволителен, като за града, а и не знам в София специално кой мотор харчи малко (освен дизеляците). И 1.4 АБД да вземеш, пак ще харчи 10/100.
Труден е за газифициране. Малко е капризен: дроселова клапа, свещи, кабели, ламбда сонда, дебитометър. Тези ако са наред, колата си върви доста прилично. Също и за закъсани и спукани маркучи е хубаво да се погледне.
Колега качи се, карай и ако ти харесва как върви - взимай, ако не търсиш друга и така.
Ползвай търсачката има мнооого изписано за този мотор.
Успех.
Карам вече почти година АФТ и съм доволен. Има си + има си и -, както всеки мотор.
Разходът не е малък, но и вървежът е задоволителен, като за града, а и не знам в София специално кой мотор харчи малко (освен дизеляците). И 1.4 АБД да вземеш, пак ще харчи 10/100.
Труден е за газифициране. Малко е капризен: дроселова клапа, свещи, кабели, ламбда сонда, дебитометър. Тези ако са наред, колата си върви доста прилично. Също и за закъсани и спукани маркучи е хубаво да се погледне.
Колега качи се, карай и ако ти харесва как върви - взимай, ако не търсиш друга и така.
Ползвай търсачката има мнооого изписано за този мотор.
Успех.
- vanka76
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам AFT на поло комби от октомври миналата година. До сега съм сменил предни спирачни дискове с Брембо Макс. Доволен съм и от разхода и от вървежа. Харчи малко, върви прилично. Мога да кажа, че няма разлика с ABD 1.4, преди имах такава тояга и харчеше едно към едно с AFT, но за разлика от него е като спънат кон.
- yoan4o
- магистрален бандит
Колега, за предпочитане, преди да вземеш, посъветвай се с някой от сервизните майстори, или Бат Никси или Ваското1. Ще им намериш кординатите в раздела с клубните сервизи, даже е препоръчително да я погледнат, ако имат тая възможност!!!
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Мотора върви много добре и си дърпа съвсем прилично, особено при високите обороти. От бензиновите Г3 само 2-те ГТИ-та 115 и 150 к.с. вървят повече, така, че коментарите, че бил куц са просто смешни.
Относно проблеми с мотора - такива просто няма, при условие разбира се, че са изправни основните неща по ел.системата - кабели/свещи/капачка/палец/бобина, обслужва се редовно и не се газифицира. Все пак е капризен към консумативи. Слабо място е бобината, но тя обикновенно се прецаква от нещо друго, например кабели или капачка/палец, пъ и струва около 100лв., неприятното е, че оставаш на място
Това го казвам, като карам такава кола вече 5-та година.
Относно проблеми с мотора - такива просто няма, при условие разбира се, че са изправни основните неща по ел.системата - кабели/свещи/капачка/палец/бобина, обслужва се редовно и не се газифицира. Все пак е капризен към консумативи. Слабо място е бобината, но тя обикновенно се прецаква от нещо друго, например кабели или капачка/палец, пъ и струва около 100лв., неприятното е, че оставаш на място

Това го казвам, като карам такава кола вече 5-та година.
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Аз от 2 години съм с АЕК - никакви проблеми, освен скъсания маркуч за картерните газове, дето е почти задължително при АЕК/АФТ. Като си караш нормално е икономична, а пък като се наложи да понатиснеш поне има някой и друг кон, дето си спинкат и само чакат да ги събудиш.
Но, ако сега трябва да си купувам кола бих си взел АБф-че
- като му усетиш повера и веднага забравяш за по-големия данък и 2-та литра повече бензин на 100 км....
Но, ако сега трябва да си купувам кола бих си взел АБф-че

- yoan4o
- магистрален бандит
GRUEL написа: Но, ако сега трябва да си купувам кола бих си взел АБф-че- като му усетиш повера и веднага забравяш за по-големия данък и 2-та литра повече бензин на 100 км....
Това имах в предвид колеги,
не ме разбирайте погрешно, ако поровите ще видите, че мойта е 100% ОК и съм доволен доста, обичам си колата, обаче да погледнем истината в очите...
В сравнение с другите марки от тоя клас 101к.с. сме по-бавни, поради тва недоразумение "променлив колектор", което ужким дава разликата от 75к.с. колкото е нормалната мощност на тоя мотор до 101к.с.
Никой не казва, че е лоша колата, има и доста предимства, примерно стокови задни дискове, предни дискове на 256мм, сравнително спортна визия и возия........
Айде поздрави!
А на колегата, дай линкове на обявите да сме по-конкретни!
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бензинови в Голф 3 само ABF или ADY, AGG в ГТИ изпълнение, всичко останало според мен не си заслужава.... нито като спирачки, нито като вървеж, нито като скорости, нито като оборудване, нито като разход ....едиственият минус е застраховката и данъка....имам преки наблюдения от всичкото Г3 и при бензиновите това е положението .....
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колегата пита за конкретен модел на Г3, а именно AFT.
То е ясно, че има по-добри двигатели като ABF, ADY и т.н.
То е ясно, че има по-добри двигатели като ABF, ADY и т.н.

- yoan4o
- магистрален бандит
Tyan написа:бензинови в Голф 3 само ABF или ADY, AGG в ГТИ изпълнение, всичко останало според мен не си заслужава.... нито като спирачки, нито като вървеж, нито като скорости, нито като оборудване, нито като разход ....едиственият минус е застраховката и данъка....имам преки наблюдения от всичкото Г3 и при бензиновите това е положението .....
Е пропуснахме май негово величество ААА и ААБ?! или?!

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не съм ги пропуснал ...нарочно не съм ги включил защото според мен не са автомобили за всеки ден ....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”