Колеги искам да ви попитам за присаден двигател.
Т.е. имам един автомобил с блокирал двигател, намерих същия двигател за него и искам да го монтирам и стане всияко точно.
НО .. какви документи ми трябват към новиа двигател, дали само с фактура или как точно. Колата след монтажа на новия двигател трябва да мине през кат за регистрция, защото няма номера.
Присаден двигател - документи
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Ами ако купуваш двигателя от друг човек трябва да се издаде документ за покупко продажба(мисля че беше) и с него отиваш в КАТ и вадиш нов талон с номера на новия двигател, но преди това двигателят който си искал да сложиш задължително трябва да има документи! Така си смених двигателя на Трабито едно време
Успех желая!

Успех желая!
Кубатурата е еднаква, но просто този двигател, който съм намерил има само фактура, която май не ми върши работа на този етап за да мина през кат, документи към него няма .... задължително ми трябват документи значи... за да мина през кат. Така ги виждам нещата.
А искам нов двигател, защото от стария почти нищо нестава ..
а другия вариант е както казва vizor да се качи към стария блок всичко .
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако колата не е имала никога номера, в някои тaлони въобще няма номер на двигател, така ще запишат номера на новия 

Последна промяна от Winner25 на Нед 05 юли 2009 7:40, променено общо 1 път.
- x-ekutor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jafara написа:Кубатурата е еднаква, но просто този двигател, който съм намерил има само фактура, която май не ми върши работа на този етап за да мина през кат, документи към него няма .... задължително ми трябват документи значи... за да мина през кат. Така ги виждам нещата.
Колега,когато на моята IS-ка сложих по-голям двигател минах КАТ само с фактурата и документ за технически тест.Той май се издава от някви специални сервизи само.Не бях с колата на теста и не знам точно.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: Присаден двигател - документи

Последна промяна от Каспър на Пон 06 юли 2009 9:46, променено общо 1 път.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Re: Присаден двигател - документи
А какво ще последва ако те хванат с различен код на двигателя при проверка на пътя(макар ,че малко не виждам как ще заляга да ми гледа номера на двигателя) ,защото имам двигател купен ,но нямам докумнети за него .Какво ще стане ако видят разликите в номерата? Конфискуване ,проверка?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”