Гуми - нови или втора употреба!
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Гуми - нови или втора употреба!
Колеги чудя се какви гуми да си взема? Колебая се м/у нови от класа на Корморан, Дебика и подобни - за около 50-60лв или пък да си взема втора употреба за 30-35лв, но по-маркови от рода на MIchelin, Bridgestone и подобни! Какво ви е мнението по този въпрос?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Гуми - нови или втора употреба!
Теми за гуми из форума колкото щеш, че и повече отколкото му трябват на човек, а и като гледам къде е темата насред нищото, смятам че след рестарта на модераторите ще бъде затръкана
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Да, но така и неможах да се ориентирам къде ще е най-подходящо! Въпреки това - някакво креативно решение имаш ли К.Одаджийски?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Новото си е ново !
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
най-добре е нови и маркови, добре е и да са нови , въобще не предпочитам втора употреба.
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е - но нови и маркови нямам възможност! Говоря за бюджет от по 50-60 лв за гума. На такава цена ми предлагат гуми от рода на Корморан и подобни - нови! И затова питам на тази цена дали е по-добре да са втора ръка маркови или нови от този клас?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай едни Дебика нови и нема мислиш 3-4 години за гуми ако караш прилично де 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
SinchoBee написа:Взимай едни Дебика нови и нема мислиш 3-4 години за гуми ако караш прилично де
Глупости аз съм с континентал дот 06 грайфер 5мм за по 40 лева парчето и са 100 пъти по-добри от евтините боклуци търкалям на служебната барум брилянт нови и са пълна скръб.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега отиди долу на Одрин , пазара за гуми.
скоро бях набелязал едни мишелинки с недостатъчно остарял дот там...даже бяха 4 броя ама не питах лицете какви пари им иска
иначе има гумаджийница слагаш ги и ако има проблем тогава плащаш
скоро бях набелязал едни мишелинки с недостатъчно остарял дот там...даже бяха 4 броя ама не питах лицете какви пари им иска

От 5 години карам с гуми втора употреба,досега не съм имал проблеми,предпочитам да купя нещо за детето си,отколкото да давам пари за гуми.Сега ще кажете-ми нали и то се вози в колата-да,вози се,но винаги имам едно наум когато е в колата.Всичко е според парите,ако можех да си позволя,винаги ще си купвам нови и зимни и летни гуми,ама..........пусти пари,не стигат
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
sno написа:предпочитам да купя нещо за детето си,отколкото да давам пари за гуми
Аз предпочитам да съм жив и здрав, за да мога да купя на детето си нещо, от колкото не дай си Боже, заради едни гуми да ми се случи нещо. А и както се казва, веднъж се мре, не е всеки ден, така че не очаквайте тук коментари от рода "Аз карах с гуми втора ръка и умрях в катастрофа заради тях." Просто тези хора няма как да пишат тук, което не означава, че това не се случва

Колкото и да внимава човек, веднъж няма да зависят нещата само от него, а и от други фактори и тогава се случва трагедията. В най-добрият случай, ремонта по колата ти ще е доста по-скъп от инвестицията в гуми.
Друг е въпроса, че куцо и сакато се хвърля на 16", 17" и по-големи джанти и после плаче, че гумите били скъпи. Просто човек трябва да кара това, което може да си позволи. А в думата "позволи" включвам цялата поддръжка на автомобила, а не само разхода на гориво. Най-важните неща са спирачки, гуми и окачване, които винаги трябва да се правят с нови и качествени части

Едни прилични гуми 15" са около 100 лева за брой и ги търкаляш поне 2-3 години, което ще рече, че при вариант нови гуми, оскъпяването ти е около 240 лева,ама старите гуми не е сигурно, че ще изкарат три годинки, докато новите 100%. Та да кажем, че дори да приемем, че са 240 лева повече, това прави крупната сума от 5-6 лева на месец инвестиция в по-добри гуми... Помисли за варианта примерно да икономисаш тези 5-6 лева във вид на гориво и да ги вложиш в гуми, има начини, дори и най-бруталния - смяна на автомобила...
За да е на наша страна съдбата и да имаме късмет, както се казва, едно от условията е, ние да сме направили всичко по силите си, да я предразположим в желаната посока и чак тогава да разчитаме на нея

- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
amikus написа:SinchoBee написа:Взимай едни Дебика нови и нема мислиш 3-4 години за гуми ако караш прилично де
Глупости аз съм с континентал дот 06 грайфер 5мм за по 40 лева парчето и са 100 пъти по-добри от евтините боклуци търкалям на служебната барум брилянт нови и са пълна скръб.
Точно за това говоря - дали маркови втора ръка или нови по-немаркови!
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
parno написа:колега отиди долу на Одрин , пазара за гуми.............
Това долу до зеленчуковата борса ли беше?
-
- Автомобил:
- Двигател:
нови
По принцип лятна гума се смята че след 3-4 лета каучука се е одървил
Има ли някой да е слагал едно след друго втора ръка и нови и да е мерил кое как е или всичко опира до "аз си купих втора ръка, щото какви да е нови са ми скъпи, ама си мисля че не съм се минал"
Грайфер 5мм! - при 7-8мм начален и по закон с 3мм се смята за престъпление да се движиш по пътищата
По принцип лятна гума се смята че след 3-4 лета каучука се е одървил
Има ли някой да е слагал едно след друго втора ръка и нови и да е мерил кое как е или всичко опира до "аз си купих втора ръка, щото какви да е нови са ми скъпи, ама си мисля че не съм се минал"
Грайфер 5мм! - при 7-8мм начален и по закон с 3мм се смята за престъпление да се движиш по пътищата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”