Въпрос за кола на инвалид
- badboy_pl
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за кола на инвалид
Предстои ми покупка на кола на инвалид на която инвалидното право изтича след година.Въпроса ми е:Каква е гаранцията че след изти4ането няма някой да дойде и да си вземе колата.Защото освен генерално пълномощно други документи за собственост нямам 

Последна промяна от badboy_pl на Пон 27 фев 2006 22:43, променено общо 1 път.
- Vastodi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
кола от инвалид
wili98 написа:требе го чакаш да влезне..
Ще те светне..
Ма ако вземе инвалида да почине.. жална ти майка...
Ако почине преди да са изтекли 3 години, трябва да се плащат мито и ДДС, които са приблизително 2000 лв. И тогава никакви разписки и полици за дължими от инвалида суми няма да помогнат. По принцип, тези митнически сборове се искат от наследниците, но те на свой ред ги искат от купувача на колата. Ако не се споразумеят, те могат да декларират, че се отказват от автомобила в полза на държавата и да не плащат нищо. Но в такъв случай купувачът трябва да пие една много голяма студена вода. Ако някой има други идеи, да ги сподели. И на мен темата е интересна.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: кола от инвалид
Vastodi написа:Ако почине преди да са изтекли 3 години, трябва да се плащат мито и ДДС, които са приблизително 2000 лв. И тогава никакви разписки и полици за дължими от инвалида суми няма да помогнат. По принцип, тези митнически сборове се искат от наследниците, но те на свой ред ги искат от купувача на колата. Ако не се споразумеят, те могат да декларират, че се отказват от автомобила в полза на държавата и да не плащат нищо. Но в такъв случай купувачът трябва да пие една много голяма студена вода. Ако някой има други идеи, да ги сподели. И на мен темата е интересна.
Добре де, ако возилото...изчезне

И се появи

Последна промяна от tyo на Вто 28 фев 2006 22:37, променено общо 1 път.
badboy_pl написа:Той инвалида е на 30 години така че май за сега няма д апочине.Пък и инвалидността изтича след 1 година.След това си я прехвълям на мое име.Вапроса ми е 4е ще ми извадят пълнпмощно и аз от каде да разбера 4е е истинско.
като изтече инвалидността, тя се подновява от инвалида и това тебе не те бърка, ако случайно го прехвърлят в по-ниска категория, това май няма да рефлектира върху колата ( специално за този случай не съм сигурен). На твое име можеш да си я прехвърлиш най-рано 3 години след като е регистрирана на инвалида, но нито ден по-рано. А за пълномощното ... отиди заедно с тях до нотариуса, когато го вадят ... щом нотариуса го подпише то си става "истинско" нали това им е работата, да узаконяват документи

може би този сайт - www.mitnica.com ще ти свърши работа, особено форума му. Има тема по въпроса, много добре развита е !
темата
форума
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”