Въпрос за кола на инвалид

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за кола на инвалид

Мнениеот badboy_pl » Пон 27 фев 2006 21:08

Предстои ми покупка на кола на инвалид на която инвалидното право изтича след година.Въпроса ми е:Каква е гаранцията че след изти4ането няма някой да дойде и да си вземе колата.Защото освен генерално пълномощно други документи за собственост нямам :!:

Последна промяна от badboy_pl на Пон 27 фев 2006 22:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 27 фев 2006 21:12

до колкото знам след изтичането може да ти се наложи и мито да платиш :)

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пон 27 фев 2006 21:22

Прави се нотариално заверена разписка , че инвалида ти дължи парите за , което ти дава колата..... и че ти можеш да разполагаш с нея

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Пон 27 фев 2006 21:52

А дали има някой нотариус о т форума който да помогне,защото се разбрахме за петък да купувам колата,а сега като размислих установих 4е тогава е неработен ден.Т а той да види документите дали са правилно съставени за да не се прецакам нещо.Става въпрос за петък.Колата е Golf2-ka :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 27 фев 2006 21:53

badboy_pl написа:А дали има някой нотариус о т форума който да помогне

Имаме адвокат с катинарче :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 28 фев 2006 0:36

требе го чакаш да влезне..
Ще те светне..
Ма ако вземе инвалида да почине.. жална ти майка...

Потребителски аватар
Vastodi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кола от инвалид

Мнениеот Vastodi » Вто 28 фев 2006 21:55

wili98 написа:требе го чакаш да влезне..
Ще те светне..
Ма ако вземе инвалида да почине.. жална ти майка...

Ако почине преди да са изтекли 3 години, трябва да се плащат мито и ДДС, които са приблизително 2000 лв. И тогава никакви разписки и полици за дължими от инвалида суми няма да помогнат. По принцип, тези митнически сборове се искат от наследниците, но те на свой ред ги искат от купувача на колата. Ако не се споразумеят, те могат да декларират, че се отказват от автомобила в полза на държавата и да не плащат нищо. Но в такъв случай купувачът трябва да пие една много голяма студена вода. Ако някой има други идеи, да ги сподели. И на мен темата е интересна.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: кола от инвалид

Мнениеот tyo » Вто 28 фев 2006 22:35

Vastodi написа:Ако почине преди да са изтекли 3 години, трябва да се плащат мито и ДДС, които са приблизително 2000 лв. И тогава никакви разписки и полици за дължими от инвалида суми няма да помогнат. По принцип, тези митнически сборове се искат от наследниците, но те на свой ред ги искат от купувача на колата. Ако не се споразумеят, те могат да декларират, че се отказват от автомобила в полза на държавата и да не плащат нищо. Но в такъв случай купувачът трябва да пие една много голяма студена вода. Ако някой има други идеи, да ги сподели. И на мен темата е интересна.

Добре де, ако возилото...изчезне :roll: ... примерно :D
И се появи :wink: да кажем на дъното на най-близкият язовир.тогава кой плаща?

Последна промяна от tyo на Вто 28 фев 2006 22:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Вто 28 фев 2006 22:37

Той инвалида е на 30 години така че май за сега няма д апочине.Пък и инвалидността изтича след 1 година.След това си я прехвълям на мое име.Вапроса ми е 4е ще ми извадят пълнпмощно и аз от каде да разбера 4е е истинско.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 28 фев 2006 23:48

badboy_pl написа:Той инвалида е на 30 години така че май за сега няма д апочине.Пък и инвалидността изтича след 1 година.След това си я прехвълям на мое име.Вапроса ми е 4е ще ми извадят пълнпмощно и аз от каде да разбера 4е е истинско.

като изтече инвалидността, тя се подновява от инвалида и това тебе не те бърка, ако случайно го прехвърлят в по-ниска категория, това май няма да рефлектира върху колата ( специално за този случай не съм сигурен). На твое име можеш да си я прехвърлиш най-рано 3 години след като е регистрирана на инвалида, но нито ден по-рано. А за пълномощното ... отиди заедно с тях до нотариуса, когато го вадят ... щом нотариуса го подпише то си става "истинско" нали това им е работата, да узаконяват документи :)

може би този сайт - www.mitnica.com ще ти свърши работа, особено форума му. Има тема по въпроса, много добре развита е !

темата
форума

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Сря 01 мар 2006 22:12

Благодаря на вси4ки за отговорите утре ще се види какво ще става пък може и да с е похваля :drive

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”