Здравейте колеги,
до момента така и не успях да си намеря читав пасат или А4, а трябва да взема нещо до месец щото семейството се уголемява - та изпадна ми от едно приятелче читава Fiat Marea на доста изгодна цена - около 2300лв. Моторетката е 2.4 TD, 98 година, комби, иначе колата е нещо такова даже е същия цвят http://www.mobilen.bg/11251136836140463.
Та моля дайте мнения като цяло за този вид кола, защото аз от фиат, пък и дизел нищо нз и не разбирам. Знам че е форум на VW, но трябва дасе возя с нещо докато изпадне нещо хубаво от ВАГ групата.
Благодаря предварително за мненията!
п.с. не искам мнения от сорта - остави го тоя ф...т! знам че не е VW, но все пак е кола. Искам да поясня че не търся нищо друго освен от ВАГ групата, тази просто изпадана и е читава.

Мнение за Fiat Marea
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
Мнение за Fiat Marea
Последна промяна от Varbona на Сря 30 сеп 2009 13:18, променено общо 1 път.
Причина: Fiat
Причина: Fiat
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Мнение за FIiat Marea
имам познат който има фиат мареа 1.9 jtd,мисля беше 105 коня и до сега е сменил един носач(беше за смяна при покупката)и 2 дюзи(колата е с помпа-дюза)иначе мисля е доволен от колата,малък разход градско-6 за извънградско нз,возията е добра като за купе,зимата не е имал проблеми с палене,но общо взето зависи на каква кола ще попаднеш,успех с покупката 

- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за кратко имах Мареа-1.6 16V-фабрично на метан.За дизеляка нищо не знам,обаче като цяло аз бях много приятно очарован от Фиатчето(може би защото очаквах да е тоталка).Фиата вози приятно,частите са евтини и достъпни,а и за тия пари(2300)ако е читава си е направо находка.
ПС-говорил съм с доста хора,които имат Мареа и като цяло мнението е че им е слабичко окачването...
ПС-говорил съм с доста хора,които имат Мареа и като цяло мнението е че им е слабичко окачването...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колега това е кола за парите на един голям телевизор... няма какво да разпитваш, ако работи добре колата, ти си 

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Мнение за Fiat Marea
аз три години карах Браво 1.8 бензин, което е практически същата кола с две врати обаче, и чесно казано имах по-малко проблеми и ремонти на фиата сравнено с година и половина каране на Голф 4, така че колите са читави стига екземпляра да е добър
Аз съм писал мнение за моето браво 1,6 бензин, не ми се рови, но потърси ако искаш доста бях писал. Накратко, в момента искам да си купя по-голяма кола, обаче се каня вече 1 година, защото все ме е шубе на какво ще попадна след фиата, от който съм безкрайно доволен. Ще си имаш чести проблеми с носачите отпред, задните се правят 1 път, от дизелите не разбирам. По електрониката не съм имал никакъв проблем аз. Вече имам 55 000 км с тази кола и мисля, че ако беше кекава, щях да съм разбрал. Като цяло са малко нежни откъм окачване, но ако попаднеш на читава кола на по-малко километри ще бъдеш доволен/дори амортисьорите ми са от 97 год от завода, колата е на реални 200 000++/. Ако някой ти казва поддръжката е евтина- да знаеш на всички коли от един и същи клас им е много близка като цени.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Купи си Фиат та да те Яд

- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Един приятел има мареа 1.6 16в И постоянно се оплаква от огромен разход 14-16... кара я на какви ли не майстори и всички казват че така били
разхода в града на моята, въпреки че не знам дали дава представа на колегата, все пак той ще е с дизел- през най-зверските задръствания 13 газ, мотор 1,6 16 в. извънградско с натискане /като за тази количка/-140-150 10/100 газ, нормално каране до 120 8 газ. нека е много 

Колега, карал съм такава, зет ми има същата. Освен това съм и лежал доста под нея
Мисля обаче, че колата е 2,4ТДИ , а не само ТД, въпреки за така пише на калника
Като разход на гориво е задоволително към 7 градско, а що се отнася до вървене мога да кажа,че е доста добре.
За поддръжката: тежък двигател -->проблеми с предницата и ако ресхисх да си сменяш всеки път частите ще трябва да правиш предница със смяна на масло
, но ние го решихме с рециклиране- няма проблеми вече 40К км мога и да дам контакт на майстора. Демферната шайба е доста по евтина от рази на нашите колици, но като цяло не е по-евтина за поддръжка.
Да кажа само, че с този голям двигател в коша отпред няма никакво място и е много сложно и трудно за работа. Каквото и да заработиш по нея ще е много сложно и неприятно. Пример: сваляне и качване на картер - 1,5 дни.
В общи линии не мога да го сравня с нашата марка, но ако мислиш, че тази, която смяташ да вземеш е в добро състояние, то става за временно ползване без да се набиваш в излишни разходи за ремонти.
П.С. Един познат продаваше Пасат Б5 1,9ТДИ (110к.с.),автоматик( майче) , който беше поддържан, та ако се интересъваш пиши на Л.С., за да проверя дали още има такава колица.

Като разход на гориво е задоволително към 7 градско, а що се отнася до вървене мога да кажа,че е доста добре.
За поддръжката: тежък двигател -->проблеми с предницата и ако ресхисх да си сменяш всеки път частите ще трябва да правиш предница със смяна на масло

Да кажа само, че с този голям двигател в коша отпред няма никакво място и е много сложно и трудно за работа. Каквото и да заработиш по нея ще е много сложно и неприятно. Пример: сваляне и качване на картер - 1,5 дни.
В общи линии не мога да го сравня с нашата марка, но ако мислиш, че тази, която смяташ да вземеш е в добро състояние, то става за временно ползване без да се набиваш в излишни разходи за ремонти.
П.С. Един познат продаваше Пасат Б5 1,9ТДИ (110к.с.),автоматик( майче) , който беше поддържан, та ако се интересъваш пиши на Л.С., за да проверя дали още има такава колица.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Мареята е доста сполучлив Фиат като цяло.
Ако си сигурен в състояние на колата-взимай я смело.
Няма да сбъркаш.
Иначе до поста на Eprom :
Колега,няма кола с голям мотор с бърза и лесна смяна на нещо по двигателя.
Аз на моята за смяна на ангренаж отиват към 2 дена + сваляне и качване на предната броня.
Ако си сигурен в състояние на колата-взимай я смело.
Няма да сбъркаш.

Иначе до поста на Eprom :
Колега,няма кола с голям мотор с бърза и лесна смяна на нещо по двигателя.
Аз на моята за смяна на ангренаж отиват към 2 дена + сваляне и качване на предната броня.
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм достъп до два фиата едно дизелово браво и бензинова брава, дизеловото браво го продадоха след две седмици 1000 лева назад, само и само да се отърве, а за бензиновата - бензинова помпа, също така постоянно има ядове с тоците и още си ги има, но всичко е на късмет. За тия пари все ще и вземеш 1500-1600 след това, така че няма драма според мен за тия парички трудно ще намериш нещо читаво от ВАГ групата освен някоя Б3. Разпитай как са цените на ремонтите за труд, защото при мен на мондеото дизел 95 година , частите са евтини но труда е невероятно скъп.
- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Jogo_1 написа:Имал съм достъп до два фиата едно дизелово браво и бензинова брава, дизеловото браво го продадоха след две седмици 1000 лева назад, само и само да се отърве, а за бензиновата - бензинова помпа, също така постоянно има ядове с тоците и още си ги има, но всичко е на късмет. За тия пари все ще и вземеш 1500-1600 след това, така че няма драма според мен за тия парички трудно ще намериш нещо читаво от ВАГ групата освен някоя Б3. Разпитай как са цените на ремонтите за труд, защото при мен на мондеото дизел 95 година , частите са евтини но труда е невероятно скъп.
ХАХА Какъв е тоя скъп труд? Зависи къде ще я караш,ако я заведеш в Мото Пфое ще ти е скъпо.И аз съм с Мондео и познавам доста хора с Мондео и никой не се е оплаквал от скъп труд...

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Еми хайде и аз да се изкажа. Имам горчив опит от Фиат Брава. Колата е 97-ма 190 000км и няма нещо по тая кола, което да не сме сменяли или не е за смяна. Е двигателя не сме сменили, но му е правен основен ремонт
. Преди няколко години сестра ми уцели една дупка и се скъсаха всички тампони, които дъжат предно дясно колело (на Макферсона и на носача). От както я имаме съм се поинтересувал доста за тея барутници и единственото хубаво нещо, което съм чувал е, че дизелите били добри.
Има вариант да попаднеш на читав Фиат и това е предишния собственик да е сменил всичко по колата. Няма по бездънна яма от това недоразумение на автоиндустрията. Браво, Брава и Мареа са правени в едни не много добри години за Фиат, виж за Стило лоши думи не съм чул.

Има вариант да попаднеш на читав Фиат и това е предишния собственик да е сменил всичко по колата. Няма по бездънна яма от това недоразумение на автоиндустрията. Браво, Брава и Мареа са правени в едни не много добри години за Фиат, виж за Стило лоши думи не съм чул.
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
Колеги благодаря за мненията!
Говорих с човека и тъй като утре имам пътуване до Вд ще взема мареята да е тествам за два дни, и ако ми допадне колата ще я взема.
ПОздрави
Говорих с човека и тъй като утре имам пътуване до Вд ще взема мареята да е тествам за два дни, и ако ми допадне колата ще я взема.
ПОздрави
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”