Все още нямам опит с новата Fabia, но пък имам старата 1.9 TDI (101PS) на близо 200 000 км в обкръжението ми.
Преминала е през множество малки ремонти - като почнеш от шините на седалките през уплътнения на вратите и прозорците до разни лагери тук и там, но поне по мои свeдения през нито един сериозен. Една от причините за това е, че е била поддържана много много редовно и винаги при най-малките съмнения за проблем.
Като цяло мога да я препоръчам - 200 000 не са малко, а колата е все още като нова по отношение на возия, разход и поведение!
Като негативи, но това е лично мнение - колкото не обичам дизелови двигатели така или иначе, то на малка кола като Fabia шума и вибрациите се усещат бая! Т.е. който взима Fabia TDI нека бъде наясно че прави сериозен компромис с комфорта в това отношение. В случая такъв беше необходим, тъй като колата минава по 2000-3000 км месечно. При по малко от 2000 мисля не бих го направил, но това както казах е лично виждане.
Успех с покупката!!

P.s. Варианта Polo е несъмнено по-добър като качество на материалите и изработка, но разбира се и по-скъп. Иначе пък, не знам дали това продължава да е така, но при старата Fabia, макар и на същата платформа като Polo, вътрешното пространство всякаш е по-голямо от Polo... прави впечатление на кола по размер между Поло и Голф някак...