Покупка на Мерцедес Вито
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на Мерцедес Вито
Решил съм да си взема Мерцедес Вито 98-99 година. Ако някой има впечатления от този бус, моля нека ги сподели. Ще използвам буса за служебен и няма да съм очарован ако съм направил грешен избор. Искам да взема пътнически 5+1 седалки.
Последна промяна от Pepi-s-passata на Нед 23 авг 2009 19:53, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Покупка на Мерцедес Вито
Ще вземеш някой на поне 500х км и после ще си биеш главата с поддръжката
По добре се ориентирай към нещо по ново и по евтино откъм консумативи

- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Ще вземеш някой на поне 500х км и после ще си биеш главата с поддръжкатаПо добре се ориентирай към нещо по ново и по евтино откъм консумативи
![]()
За подръжката ми е ясно, че ще е скъпо. Към какво друго да се насоча?
- Теодор
- Двигател:
Ако държиш да е МВ Спринтер или ако ти трябва за по големи товари Варио 

- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Ако държиш да е МВ Спринтер или ако ти трябва за по големи товари Варио
Мен не ми трябва за големи товари, занимавам се с реклама и въпроса е да мога да превозвам хора до други градове заедно с рекламните материали, които ще разпространяват.
- Теодор
- Двигател:
Значи насочи се към Спринтер или към VW T4 Caravelle 

- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Значи насочи се към Спринтер или към VW T4 Caravelle
Разликата в цената между Вито и Спринтер 99та е около 8000лв, а за каравелле не съм гледал дали ще ми хареса и свърши работа.
Последна промяна от Pepi-s-passata на Нед 23 авг 2009 20:50, променено общо 1 път.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Каравелле нямат 5+1 места . Трябва ми бус в,които да могат да се качат 5-6 човека и да има място и за известно количество товар. Видях няколко различни Мерцедес-а дето са точно това, което търся въпроса е, че нямам отзиви за този модел. Иначе всички ме съветват да взема Спринтер, ама първо ми е леко скъп, второ е много голям и няма да ми е мн практичен.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Имам наблюдение върху Спринтер 212 Пътнически 97год.Ще кажа само че за 70хил км. е сменил едни дискове отзад и то още като го купи защото бяха счупени.Само масла и гуми сменя и кара.Много са здрави
.Ама много ръждясват. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Един познат кара служебно Вито и е споделял че доста време прекарва по сервизите.За цените на частите не знам.Автоматик е това за което говора.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
За ръждата при спринтерите знам, знам че са железни ама ми е мн голям тоя бус
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
1 дюза за 112ЦДИ беше около 700 лв. А в официалното представителство на Мерцедес за региона искаха около 1100 за бройка. Сам си направи сметка за каква подръжка иде реч. Витото се сглобява в Испания, ако не се лъжа и ламарините му са доста податливи към ражда.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
То ако само ръждатата е проблем...значи няма проблеми
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Имам наблюдения за Vito 112 cdi L - 2001г., автоматик , климатик , круиз контрол , подгряване на седалките ,6+1 места .Купен беше от Австрия през 2004 г. от представителство на Мерцедес на точно 100 000 км
.В момента е на близо 230 000 км . Основно имахме няколко проблема , има някакъв датчик или клапан не разбрах точно който дава някаква грешка и колата все едно е без турбо
, набира до 80 км/ч и повече неможе .Изчиства се лесно грешката но най накрая тоя датчик съвсем сдаде багажа и след 7 дневен престой в сервиз на мерцедес ни коства 250++ лв. Буса харчи накладки/дискове доста ,същевременно и гумите . Масло не е харчил ... в норми за напъните сме му доливали около 1 литър на 10 000 км. , Един плюс към това мисля че беше с верига а не със ремък . Разход на гориво ... при скорости около 100-140 се движи около 10 литра нафта , градско пак около 10 . Аз лично не съм доволен от парното му , зимата при -5градуса колата работи половин час на място , не загря повече от 40 градуса и вътре си беше студ . КОгато е в движение няма проблем ,забива на 80 гр .. за толкова години не съм го видял да вдигне 100 така .Смяна на консумативи масла филтри около 180 лв .Седалките отзад са леш като ги махнеш един път по добре не ги слагай
. За толкова време съм му сменял само крушките един два пъти ... не знам защо все дясната гореше .В интериора няма нещо което да е отказало всичко е бетон ... освен врътките на парното .. отваряхме го да го донаместваме че се беше разбърникало и не местеше посоката на духане .
За 112 му трябва хубаво масло и хубава нафта ... с дюзите не сме имали никакви проблеми за толкова километри . Успех с начинанието ...
Ако те интересува нещо друго питай

За 112 му трябва хубаво масло и хубава нафта ... с дюзите не сме имали никакви проблеми за толкова километри . Успех с начинанието ...
Ако те интересува нещо друго питай

- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
Аз искам да взема 99 година 110 CDI или V 220, с ръчни скорости, климатик,ESP, ABS и т.н. Искам с по малкото седалки за да не се налага да ги махам и да има място.
Мерси за помощта, ако турбото и датчика са само проблема имам познати дето се занимават с това и може и да помогнат ако се случи нещо...дано да не се случи де.
Мерси за помощта, ако турбото и датчика са само проблема имам познати дето се занимават с това и може и да помогнат ако се случи нещо...дано да не се случи де.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”