Имат ли допълнителен подгрев/печка всички 1,6 ТДИ 105кс?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Имат ли допълнителен подгрев/печка всички 1,6 ТДИ 105кс?

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 10:55

Специално ме интересува Октавия 2 фейслифт. Дилъра казва че няма, но тези типове абсолютно НИЩО не разбират от автомобили, даже от техните си. Предвид че голф с този мотор има, Супърб мк1 1,9ТДИ има, все си мисля че и тази трябва да има допълнителен подгрев(печка)??

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Имат ли допълнителен подгрев/печка всички 1,6 ТДИ 105кс?

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 10:56

Защо не вярваш на дилъра? Ако колата е за БГ-пазар нищо чудно да няма подгрев (допълнителен). Има неща, които не/се предлагат за някои пазари.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 10:59

stefan4o написа:Защо не вярваш на дилъра? Ако колата е за БГ-пазар нищо чудно да няма подгрев (допълнителен). Има неща, които не/се предлагат за някои пазари.

Защото не знае елементарни неща като го разпитвам... всъщност ми иде да му дръпна една лекция... та на такъв малко по-сложен въпрос как да очаквам коректен отговор, той си мисли че го питам за Webasto насаждан на Горубляне :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 11:03

Дали съм разбрал правилно, че става дума за допълнителен подгрев от сорта на допълнителни подгревни свещи за антифриза? Ако е така, отиди и помоли да ти покажат списък с опциите за модела, както и списък с базовото оборудване на колата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 11:12

stefan4o написа:Дали съм разбрал правилно, че става дума за допълнителен подгрев от сорта на допълнителни подгревни свещи за антифриза? Ако е така, отиди и помоли да ти покажат списък с опциите за модела, както и списък с базовото оборудване на колата.

Ами не точно, става въпрос за един цял допълнителен агрегат, който си е чисто и просто печка, но без опции за външна намеса - работи само след палене и при ниски темп. Ефекта е че за около 20-30сек имаш парно. За голф мк6 1,6ТДИ знам че си има такава печка и мисля че всички коли на неговата платформа и същия двигател трябва да го имат. :?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 15 ное 2011 13:26

Tази печка я има и по Шаран И Алхамбра 1,9ТДИ , но не при всички.Зависи от опцията в обзавеждането.Намира се в заден ляв калник до 3 тия ред седалки.
Които нямат печка отиват тръби с охлаждаща течност и има 1 плстамасво кожух с вентилатор.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 ное 2011 13:40

това не е стандартно оборудване и едва ли го слагат заводски

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 13:43

VWGT написа:това не е стандартно оборудване и едва ли го слагат заводски

Изобщо не си прав, колега. На по-старите модели като Мк3, примерно, си има тройник за свещите. Имам спомен, че в ЕТКА съм го мяркал. Доколкото съм информиран се монтира според зависи за къде е предвиден експорт на дадения автомобил. Съвсем логично е колите заминаващи за Италия да нямат такива допълнителни подгреви, например.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 15 ное 2011 13:47

Мисля, че печката не е серийна при което и да е VW и се доплаща около 2к лв.

stefan4o написа:

Изобщо не си прав, колега. На по-старите модели като Мк3, примерно, си има тройник за свещите. Имам спомен, че в ЕТКА съм го мяркал. Доколкото съм информиран се монтира според зависи за къде е предвиден експорт на дадения автомобил. Съвсем логично е колите заминаващи за Италия да нямат такива допълнителни подгреви, например.

Това е друго нещо. Имам го на Бората част от зимния пакет мисля, но е тъпо че работи само при много ниски температури примерно под -2-3 градуса. Иначе помага колата да загрее няколко минути по-бързо, но не и да ти дойде топлото след 1 минута примерно.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 ное 2011 14:13

stefan4o написа:

нали говорим за печка, тя е допълнително оборудване, сигурен съм в това. А това, за което ти говориш е подгрев на антифриза и godlike ти обясни кога го слагат т.е. някъде е стандартна екстра, другаде не.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 14:26

VWGT написа:
stefan4o написа:

нали говорим за печка, тя е допълнително оборудване, сигурен съм в това. А това, за което ти говориш е подгрев на антифриза и godlike ти обясни кога го слагат т.е. някъде е стандартна екстра, другаде не.

И да и не. Да - печка е. Не - през последните 3-4 години при масата дизели от компактен клас нагоре е сериина. А за 2011г в Октавия фейслифт съм почти сигурен че трябва да е сериина. Карам базов Супърб1(02.2008г) с 1,9ТДИ и той има такава печка, а няма дори радио. Купен е също от Еуратек. Вярно че е по- висок клас кола, но времето си върви :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 ное 2011 14:39

това бензинова/дизелова печка ли е от типа на Webasto ? можеш ли да дадеш някъв нейн ВАГ номер като модул, за да я разгледам, че ми стана любопитно.
А и ще питам хора с нови коли дали имат такива и дали са ги плащали допълнително. За мен това е екстра, която всеки дизел трябва да има, че в тоя студ ...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 14:49

VWGT написа:това бензинова/дизелова печка ли е от типа на Webasto ? можеш ли да дадеш някъв нейн ВАГ номер като модул, за да я разгледам, че ми стана любопитно.
А и ще питам хора с нови коли дали имат такива и дали са ги плащали допълнително. За мен това е екстра, която всеки дизел трябва да има, че в тоя студ ...

Да, точно печка работеща на гориво. Разликата с тези за допълнително вграждане е че няма опции за контрол и програмиране - просто тръгва с двигателя когато е студено. Незнам как да й намеря номера, но например всички дизелови супърб 2 я имат 100% Както и е сериина при голф мк6 ТДИ за Германия

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 15 ное 2011 17:45

За България не е серийна, бъди сигурен!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 17:50

GodLike написа:За България не е серийна, бъди сигурен!

Лоши хора... дано поне загрява по-бързо от 1,9 че иначе продължава голямото мръзнене :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”