Омега или Шафран?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Омега или Шафран?

Мнениеот 2.4I » Чет 08 окт 2009 22:18

Тъй като този форум ще е неотрална територия на Рено VS Опел то е според мен е подходящо място да поставя въпрос относно сделка -бартер ,имам Омега 2.4I,90г. - почти без екстри , с АГУ , от към вървеж е - ОК ,но ми липсват екстрите , вчера предложих на човек продаващ Шафран да направим бартер с доплащане ,Шафрана е 93г.,с АГУ ,автоматик ,климатроник ,абе екстри-бол ,предложих му Омегата + 1200лв. ,човека каза ,че вероятно ще се съгласи (спешно му трябвали пари),но днес като се замислих ,като знам ,че за 40 000км. съм сменил 1 свещ (не слагам консумативите в сметката),а ми се вижда ,че поне още Х няколко пъти по толкова ще изкара Омегата преди да стане за сериозен ремонт - започвам да се разубеждавам , вашето мнение какво е :?:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Омега или Шафран?

Мнениеот Dead man » Чет 08 окт 2009 22:57

Колега аз карам също Омега,но Б.
2.5 V6 170 коня и макар че е доста занемарена кола,ясно си личи че е много кадърно направен автомобил.
Не си давай читавата кола за кола която има екстри,но доста проблеми свързани с тях.
Смених си Голф 4 99 година за Омега 1997 и не съжалявам.
Замисли се за Омега след 1998-2000 година и ще се видиш в екстри.
В Омегата лукса и екстрите са на нивото на S класата или БМВ 7 серия. :deal
Пък и е със задно предваване....Но аз тук съм пристрастен...Дрифт рулз... mhihi

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 08 окт 2009 23:06

Именно з-то е направена с акъла си взех да се замислям ,може да гние като ........,но от към ДВГ ,окачване ,абе почти всичко техническо е направено кадърно, от друга страна въпросния Шафран дори има екстра - надуване на седалките :D Но Рено откъм здравина ...... малко ми се виждат крехки :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 08 окт 2009 23:11

специално сафрана е доста кадърно инженерно решение,само някои от моделите имат проблеми със скоростната кутия

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 08 окт 2009 23:23

niks76 написа:специално сафрана е доста кадърно инженерно решение,само някои от моделите имат проблеми със скоростната кутия

:да:
Имаме Сафран в семейството 96та година.. и мога да кажа, че е изключително здрава и комфортна кола, вътре е доста широка, возията също е много добра... Подръжката е скъпа, но до сега не е имало сериозен ремонт за 6-7 години, сменяме само консумативи..

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пет 09 окт 2009 8:25

Spectre™ написа:
niks76 написа:специално сафрана е доста кадърно инженерно решение,само някои от моделите имат проблеми със скоростната кутия

:да:
Имаме Сафран в семейството 96та година.. и мога да кажа, че е изключително здрава и комфортна кола, вътре е доста широка, возията също е много добра... Подръжката е скъпа, но до сега не е имало сериозен ремонт за 6-7 години, сменяме само консумативи..

Ето това със скъпата поддръжка не ми се нрави ,досега съм имал 2 Опела -от към поддръжка са изключително икономични ,но пък повечето екстри си имат цена,друг важен въпрос който ме интересува е профилактиката на автоматична СК при Шафрана ,на колко км. какво и тнт.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 09 окт 2009 8:39

автомата при рено не са силната им страна;обслужването е през 50-60000км на кутията

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”