да ви запитам кое е по-добре - двигател с верига или ангренажен ремък?
и тъй като техническите ми познания в тая област клонят към абсолютната нула, може ли някой да каже предимствата и недостатъците и на двете

nikolai_1 написа:Верига му е майката ама както каза колегата почти ги няма.Незнайно защо ги слагат на големи автомобили (мерцедес и БМВ)
skotis написа:А дали има начин (че има има, въпросът е толкова ли е трудно) да се сложи верига на кола с ремъкА?
shockhead написа:.Моят приятел се занимава с изчисления за осигуряване на слабост на прибора в областта на бутончето, което се натиска след затваряне на капачето. Онова малко чопче, което служи за блокировка ако не сме затворили да не си нарежем пръстите.Той казва така: Трябва тази машинка да носи още доходи след продажбата и.Ако обаче след 2 години изгори мотора се злепоставя компанията, а кой ще обърне внимание на някаква си малка пластмасова част. Човек си казва: Яки машини прави тази компания. Е имат една слаба част там едно бутонче и още 1-2 дребни неща.
Сега малко личен опит:
Преди 5 години мой приятел започна частен бизнес. Няма да влизам в подробности, но произвеждаше инсталации за нещо си. За управлението им трябваше електроника и ел.табло.Като за прохождане на бизнеса помоли мен да изпълня тази част от инсталацията, за да излезе по-евтино.Тогава и двамата бяхме идеалисти с много идеи. Реших, че това е шанса на живота ми. Казах си сега ще опитам да направя "вечна" машина. Разбира се знаех, че това е невъзможно, но поне щях да опитам. И всичко това щеше да се използва в реална технология от реални хора. Супер!
Четири месеца правих тази инсталация и електроника. Всички платки, схеми.....не се откъсвах от работата по 12-15 часа на ден. Отслабнах с 15 килограма. И стана.........пета година без нито едно спиране на инсталацията заради електроника или ел. Разбира се този мой приятел напредна в бизнеса.Преди месец седяхме на кафе и го питам: Работи ли още моята машинария. Казва страхотна е, не закъсва, но за съжаление не ми носи никакви допълнителни доходи. иска ми се да получавам някой лев и от сервиз на инсталацията в тази криза. Казва ако сега се откажеш от твоята работа и дойдеш при мен ще ти плащам добре, но моля те работи само с китайски части и не ги презастраховай много. Разбери в това са парите на сегашното време!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта