катализатор - данъчно
катализатор - данъчно
Вярно ли, че вече не се минава с една бележка от сервиз, че имаш катализатор ами трябвало през незнам какви си комисии да се мине? За да те впишат че си с катализатор.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: катализатор - данъчно
Един написа:Вярно ли, че вече не се минава с една бележка от сервиз, че имаш катализатор ами трябвало през незнам какви си комисии да се мине? За да те впишат че си с катализатор.
Последно април месец в общината само ме питаха дали имам или нямам. Нито бележки са ми искали, нито нищо. Там се попълва декларация. За невярна информация се носи наказателна отговорност.
Тази седмица пак ще ходя да регистрирам автомобил, но над 74 киловата май нямаше значение дали си с катализатор така, че ми е все едно

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Като си оправях документите на колата някакъв чичка ми вика айде сега отиваш в еди кой си сервиз да ти кажат дали имаш катализатор и ще ти дадът бележчица и ще дойдеш пак ако имаш няма да плащаш данък! Нямам катализатор бе! Абе ходи да я качат и да видят.
Викам не мерси искам да си плащам данък. 

- MartonDjitzu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мойте 115 коня, се оказа че не е от никакво значение дали имам или не катализатор, направо ми набиха сума.
До колкото разбрах това за катализатора важи само за коли до 100 коня.
П.П: На дядо ми жигулата със сигурност няма катализатор и замърсява повече, но си плаща по малко заради конете... поредната недомислица в България.
До колкото разбрах това за катализатора важи само за коли до 100 коня.
П.П: На дядо ми жигулата със сигурност няма катализатор и замърсява повече, но си плаща по малко заради конете... поредната недомислица в България.
MartonDjitzu написа:П.П: На дядо ми жигулата със сигурност няма катализатор и замърсява повече, но си плаща по малко заради конете... поредната недомислица в България.
Данъкът е за това, че притежаваш движимо имущество, а не защото замърсява въздуха. Намалението за катализатор е начин да стимулират наличието му.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Абсолютно вярно - миналата седмица регистрирах кола. Ама за да не се овдят безпочвени спорове нпарво си прочете декарацията по чл. 54
Каталазатора го Декарира и няма такив аработи за бележки. Ако си над 74 КВ е все тая - замърсител си.
На алфата която е 114 КВ данъка ми беше 285 лв.
Каталазатора го Декарира и няма такив аработи за бележки. Ако си над 74 КВ е все тая - замърсител си.
На алфата която е 114 КВ данъка ми беше 285 лв.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
R@do написа:Абсолютно вярно - миналата седмица регистрирах кола. Ама за да не се овдят безпочвени спорове нпарво си прочете декарацията по чл. 54
...и ако излъжеш си е престъпление
всякаквие бележки от сервизи си е нередно да се искат
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Да, върховенството на закона си е несопоримо,всичко останло е квартални лафове.
За справка чл.313 от НПК
За справка чл.313 от НПК
Pichaga написа:R@do написа:Абсолютно вярно - миналата седмица регистрирах кола. Ама за да не се овдят безпочвени спорове нпарво си прочете декарацията по чл. 54
...и ако излъжеш си е престъпление
всякаквие бележки от сервизи си е нередно да се искат
1. В нашия окръг явно вече искат по-сериозен документ от незнам какъв орган - не от обикновен сервиз като по-рано;
2. Тая теза за декларациите трябва да я размислите от друг ъгъл - как може средностатистическият гражданин да е толкова технически компетентен, че да каже има ли катализатор или няма? Трябва да погледне по-вещо лице и в тоя смисъл бележката е удостоверение, че някой е гледал.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
данъчните вадят таблиците и гледат има ли КАТ тая и тая кола или няма
просто е
няма задължение да ви искат каквито и да е бележки, търсете си правата
просто е
няма задължение да ви искат каквито и да е бележки, търсете си правата
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Важи за коли до 100 коня ( 74 kW) .
Бележка от сервиз че имаш катализатор и данъка е на 50 %.
Бележка от сервиз че имаш катализатор и данъка е на 50 %.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”