днес ми се случи едно много интерено нещо.трагвам аз за работа влизам в колата вартим и опа........!
фафли!едвам запали малеи акомулатора се скапа ужас требе нов но какво да се прави отидохме взехме си едно ново акомулаторче и готово та вапроса ми е следния
колата е пасат б5 1.9тди афн по каталог му дават 63А напрежение но на колкото и хора да звнях всички ми казаха да си взема поне 75Апроблем ли е по големия ампераж до колкоголиам може да се взем влиа ли това на динамото натоварвали го не ли? кои е наи оптималния вариат
ще се радва на всяко ваше мнение!!
благодаря предварително

зима и акомулатори как са амперите!!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: зима и акомулатори как са амперите!!
Няма ли да се научите че освен AH се гледа и пусковия ток
При тебе гледай да е над 650-700А 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Няма страшно, аз съм с бензинов пасат, а от две години съм с 90 амперов, преди него бях намерил някакъв 100 ампера! Колко се завре в коша толкова голям слагам. При повече градско каране през зимния период го пускам веднъж на месец - два да го заредя със зарядното.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако алтернаторът е 90Ah акумулаторът не трябва да надвишава 80Ah
п.п моята е с 70Ah аз съм сложил 74Ah може до 80 ама си е цифра и няма смисъл
п.п моята е с 70Ah аз съм сложил 74Ah може до 80 ама си е цифра и няма смисъл
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Теодор го е казал! Аз наскоро установих, че съм с 60 или 62Ah акумулатор и трета зима ще паля с него, но е с повишен пусков ток и няма грижи от раз пали печицата 

BeckoTDI написа:Теодор го е казал! Аз наскоро установих, че съм с 60 или 62Ah акумулатор и трета зима ще паля с него, но е с повишен пусков ток и няма грижи от раз пали печицата
е аз кво да кажа с 45 ампч

и аз наскоро поразпитах и ми казаха, че е важно пусковия ток
и друго разбрах, понеже колегите говорят за 90-100амп акумулатори, важно е съотношението алтернатор-акумулатор - т.е. ако колата ти има 70А алтернатор, дори батерия от АЕЦ да сложиш, пак ще се зарежда до 70А МАКС(даже на мен ми казаха, че е препоръчително алтернаторът да е повечко, за да е сигурно пълноценното зареждане на акумулатора примерно 70-50А)
така че е хубаво да го провериш това, защото иначе нема сми дет се вика

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
от мен един лек офтопик след ситуация паднал ми е акумулатора и не можах да запаля никога не се купува на сляпо нов акумулатор, трябва да се замери дали алтернатора и прилежащите му вериги са в час и дали има наличие на утечка, много често се прибързва с нов акумулатор и после .... ама къде сбъркахме //край на оффа
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:от мен един лек офтопик след ситуация паднал ми е акумулатора и не можах да запаля никога не се купува на сляпо нов акумулатор, трябва да се замери дали алтернатора и прилежащите му вериги са в час и дали има наличие на утечка, много често се прибързва с нов акумулатор и после .... ама къде сбъркахме //край на оффа
мдаааа много правилно,така скапах чисто нов гелов акумолатор за мотор,смених го,релето беше заминало-изпържи го за 4 месеца.Зареждаше 'само' на 15,8-16,2

И те така...
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Че кой си взима акумулатор без да е замерил зареждането
? Най-малкото за да разпишат гаранцията на аку-то първо замерват и ако всичко е наред ти пишат гаранцията, ако не е те пращат да оправиш проблема, после пак отиваш, мерят пак и чак тогава ти дават гаранцията на аку-то...
Иначе аз съм с 90А аку на 90А алтернатор на Г3 1.6 бенз
Колата се кара рядко, че с нея не е много комфортно по наще пътища, ама е голям кеф като не е палена 2-3 по месеца посред зима и като слеза и само докато и подам ключа.... 

Иначе аз съм с 90А аку на 90А алтернатор на Г3 1.6 бенз