Питане относно "инвалиден" автомобил!
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Питане относно "инвалиден" автомобил!
Колеги, с влизането ни в ЕС, както много от Вас казаха - ще падне ДДС-то при вноса на автомобили! Мисля си аз, как ли ще стои въпроса с вече регистрираните на инвалид автомобили, за които не е изтекъл 3 годишния срок - дали ще може да се прехвърлят без да се плаща ДДС, след като то вече ще е отпаднало?! Ако някой е попаднал на някаква такава информация - моля да сподели! Благодаря предварително!!!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
GodLike написа:Сори че не пиша по темата! Но дали след влизането в ЕС ще отпадне митото в/у МПС или поне за по-новите коли (например 4-5 годишните)?
мито за коли с произход от ЕС и сега няма - има ддс и акциз за коли над 163 коня! Идеята е да отпадне ддс-то за всички коли от ЕС - втора ръка. Говори се обаче, че "умните" ни държавници ще заменят това перо от бюджета с някаква такса в КАТ - ще видим каква ще я сътворят, ама аз лично невярвам да прокарат такава идиотия(явно още съм оптимист) ...
По темата: както каза колегата - никой неможе да ти каже със сигурност, но най-вероятно и логично е да отпадне митническия надзор над колите регистрирани на инвалиди (привилегиите на инвалиди за коли са описани в закона за ДДС и агенция митници следи за прилагането му);
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
group написа:мито за коли с произход от ЕС и сега няма - има ддс и акциз за коли над 163 коня! Идеята е да отпадне ддс-то за всички коли от ЕС - втора ръка.
ОК това го разбрах! Но колко % е действащото ДДС в/у МПС? До колкото знам не е като за всички други стоки и услуги 20%. И има ли разлика в ДДС-то в зависимост от възрастта на колата?
П.С. Извинявам се на колегата dinko_bonev че му опропастих темата
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
bbaev написа:dinko_bonev написа:Колегааа, много ти се събра вече - ЩЕ ЧЕРПИШ!!!
За ДДС-то - 24,50 левчета на киловат!
а... много бре... аз имам същата колца като твоята (според аватара ти), но доколкото си спомням в митническата декларация пишеше хиляда и нещо... а така ако е излиза над 2хилки.![]()
![]()
Е що бе?! 44 киловата по 24,50 прави 1078 лева!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”