Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lupovw
Автомобил:
Двигател:

Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!

Мнениеот lupovw » Съб 13 дек 2008 21:38

Преди 3 дни предадох доброволно голф 3-ката си в 1-во РПУ София,тъй като била издирвана от Интерпол.
Закупих я от Враца от автокъща-нов внос от Италия в началота на месец Август 2008.Издадоха ми транзитни номера от КАТ Враца,след около 10-ина дни я регистрирах на мое име и всичко е ок до онзи ден,когато в центъра на София с виденаблюдение са я забелязали,спяха ме карах по патрулката до репеуто ,взеха ми ключовете и талона,чаках като куче 3 часа на студа след това писах и се прибрах пеша в провинцията.
На другия ден ходих и пак никава ясно по въпроса става въпрос, че се издирва от интерпол и може би е крадена.
Процедурата е чакане и после евентуално с прокурорско решение да си я взема обратно след не се знае колко време.
Ако има колеги от форума или въобще някой познава други подобни случаи,моля да ми пишете какъв е шанса и каква е процедурата!
Благодаря предварително и НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КОЛА ОТ ИТАЛИЯ,тъй като случаите са стотици даже хиляди.Само с договор за покупко-продажба.
:( :cry: :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 13 дек 2008 21:44

съди КАТ!
трябвало е да им е известно при регистрирането че колата е крадена!
щом са издали документи на твое име-носят отговорноста!
те си правят проверките! :evil:

lupovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupovw » Съб 13 дек 2008 21:51

Тогава не се е издирвала,пък и Интерпол обновяват базата данни със закъснение.
Наскоро КАТ са пуснали услугата да ти проверят МПС-то в Интерпол с/у 50 лв.по желание на собственика,та се питам това не би ли трябвало да им е задължение!?!
Карах колата около 5 месеца и,ако имаха желание щяха да ме намерят у дома,тъй като се издирва вероятно от доста време.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 13 дек 2008 21:56

при всички случаи КАТ са държавния орган, узаконил крадената кола в бг.
следователно са длъжни да оправят грешката си, като те обезщетят за собствената си некомпетентност!
направи един медиен скандал и съди КАТ, издал документите, легализиращи крадена кола!
аз поне това бих направил, вместо да пия една студена вода и по български да се хвана за палците... :evil:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Съб 13 дек 2008 22:17

звънни на ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА може да раздухат случая

lupovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupovw » Съб 13 дек 2008 22:20

Те трябва да знаят аз не съм единствен стотици сме тепърва много още ще горят.
Търся колеги.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 13 дек 2008 22:40

vaskoto1 написа:при всички случаи КАТ са държавния орган, узаконил крадената кола в бг.
следователно са длъжни да оправят грешката си, като те обезщетят за собствената си некомпетентност!
направи един медиен скандал и съди КАТ, издал документите, легализиращи крадена кола!
аз поне това бих направил, вместо да пия една студена вода и по български да се хвана за палците... :evil:

:arrow:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Крадена кола

Мнениеот BastunSelski » Съб 13 дек 2008 22:49

lupovw написа:... че се издирва от интерпол и може би е крадена.

Тва са ти го казали полицаите? И как се е разбрало,че твоята кола е крадена по една снимка от трафик камера? Нали е с български номера,то в БГ има-няма 1 мнл. голфове... А дори да е крадена ,то вината си мисля,че е в автокъщата,а не в КАТ.
А бе с тва може би,защо си им дал ключовете на колата ,а и цялата кола.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 13 дек 2008 22:58

По номера на рамата и на двигателя се разбира с какви номера е регистрирана издирваната кола и след това с помощта на пътните камери се издирва дадения автомобил :arrow:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 14 дек 2008 2:08

чакаи чакаи ....
е да го ева.. само не разбрах ... ти си си я регнал у кат и сичко е точно...е как като е точно да го ева ще ти познаят колата че е крадена... по камери...
или спестяваш нещо или послъгваш... след като е регната в БГ няма начин да я познаят...

Потребителски аватар
godzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот godzi » Нед 14 дек 2008 4:06

Колегите са прави,съди ги или раздухай случая.След като са я реагистрирали какъв им е проблема нали твоите документи са изрядни.
Успех и се надявам да си прибереш возилото

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 14 дек 2008 9:22

hooligans написа:чакаи чакаи ....
е да го ева.. само не разбрах ... ти си си я регнал у кат и сичко е точно...е как като е точно да го ева ще ти познаят колата че е крадена... по камери...
или спестяваш нещо или послъгваш... след като е регната в БГ няма начин да я познаят...

Колегата по горе писа че по номера на рамата си правят справката и виждат БГ номера с който е регистрирана. Пускат го за издирване и тия с камерите са я засекли.
Интересното обаче е защо като са видели на кой е регистрирана колата не са го посетили вкъщи, а са чакали на камерата да го засече :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 14 дек 2008 10:24

Не, мен друго ми е интересно.
Що като знаят от коя автокъща е купена колата, не отидат там и да ги хванат тях за гушата? Щото е ясно, че те са направили мизерията :x

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 14 дек 2008 10:57

Преди всичко-искай си в писмен вид причината за отнемане на колата,за да имаш откъде да започнеш :idea:

lupovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupovw » Нед 14 дек 2008 11:00

Автокъщата е неизвестна в случая,тъй като там вписват твоето име в договор за покупко-продажба на който фигурира името на чужденеца и моето име.Все едно аз съм си я вкарал.Няма нито печат,нито дата,но това по италианските закони изглежда е нормално и понеже е законно регистрираме колата в БГ с бял лист с две имена и два подписа.
Единият от вариантите е да съм станал жертва на застрахователна измама:след,като я продава той подава жалба,че е крадена и получава обезщетение,а на мен създава проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”