здравеите
заради работата ми се налага да мина или на газ или на дизел.
въпроса ми е-кола,която харчи 4/100 извън градско при 90/100км/ч,колко би харчила в софия или въобще в големия град???
двигател 2.0д GLX/DLX нещо такова бяха буквите,но не съм сигурен.чист дизел,колата е нисан.стил на каране-(1500-2000)
с колко би вдигнала разхода,след като ивънграско харчи 4/100?
благодаря ви!
п.с:прочетох много теми за разход,но повечето бях за тди и двигатели на vw.

с колко се вдига разхода в града?
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: с колко се вдига разхода в града?
при нормално каране не повече от 6/100.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от маршрута в София. На мен извънградско ми харчи към 5/100, в София градско е към 10/100. Средната скорост е под 10 км/ч.
карал съм нисан съни N13 1.7Д, извън градско беше някъде около 4 и малко от горе при по бързи каране, а
градско със най голямите дивотии и задръствания не минаваше 7 на 100
градско със най голямите дивотии и задръствания не минаваше 7 на 100
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Би ли конкретизирал модела на Нисана и годината? Нямам преки наблюдения, но може и да изровя нещо...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Около 6.5-7 ще ти дава в София през най-големите задръствания. 

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Dead man написа:Около 6.5-7 ще ти дава в София през най-големите задръствания.
Toва е и моето предположение..
- bucata88
- Автомобил:
- Двигател:
Извънградско голфа ми харчи 4.2-4.5л. с нормално каране около 100-те,в града около 6.8-7.2л., но от както паднаха температурите под 10 градуса разхода осезаемо се качи с поне още един литър т.е. около 8- 8,2л.Може би е така защото докато стигна до работа колата тамън загрее и трябва да я гася.Но определено зимата разхода ще ти е по висок имай и това предвид.Така че мисля че отговора на въпроса ти е че ще харчи почти двойно. 

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По мое наблюдение ако е бензин с 100%,ако е дизел с 50%.
Ако говорим за София и за тва да се луташ по центъра и да си търсиш место и т.н...
Ако говорим за София и за тва да се луташ по центъра и да си търсиш место и т.н...
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ви за отговорите колеги.
не,не говоря за центъра.поне 10 пъти на ден ми се налага да обикалям софия,и лошото е че аз си плащам горивото.
добрата новина е,че сам мога да избирам часа и от къде да мина.след като се съобразя с тези фактори,бих казал че почти не срещам задръствания.на 2 вълна на светофара се класирам,така да се каже.
а лошата е,че трябва да я паля по 10-15 пъти,когато е изтинала вече.
но това е много относително.
горе долу добих някава представа за това,колко може да се покачи разхода.
колата е нисан сънни 91-94година.
онзи ден за пръв път седнах в него и даже се обадих на баща ми да го питам дали няма да ми изпадне някоя гума,ако вдигна 90...тои ми се изсмя.
та това,което искам да кажа е,че колата е стара,но ме грабна с комфорта(меката возия),удобните седалки и наистина си дърпа.аз очаквах да е егати мъртвеца,ма си набира.
с полото ми...всяка дупчица я усещам с бъбреците ми и излизам все скован от нея.
7/100 средно да ми гори значи в сф,ако и си намера от кои да купувам нафта на 1.30...меле па аз съм на бял кон.3 пъти по ефтино ми излиза на месец.
не,не говоря за центъра.поне 10 пъти на ден ми се налага да обикалям софия,и лошото е че аз си плащам горивото.
добрата новина е,че сам мога да избирам часа и от къде да мина.след като се съобразя с тези фактори,бих казал че почти не срещам задръствания.на 2 вълна на светофара се класирам,така да се каже.
а лошата е,че трябва да я паля по 10-15 пъти,когато е изтинала вече.
но това е много относително.
горе долу добих някава представа за това,колко може да се покачи разхода.
колата е нисан сънни 91-94година.
онзи ден за пръв път седнах в него и даже се обадих на баща ми да го питам дали няма да ми изпадне някоя гума,ако вдигна 90...тои ми се изсмя.
та това,което искам да кажа е,че колата е стара,но ме грабна с комфорта(меката возия),удобните седалки и наистина си дърпа.аз очаквах да е егати мъртвеца,ма си набира.
с полото ми...всяка дупчица я усещам с бъбреците ми и излизам все скован от нея.
7/100 средно да ми гори значи в сф,ако и си намера от кои да купувам нафта на 1.30...меле па аз съм на бял кон.3 пъти по ефтино ми излиза на месец.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
преди 15год имах мазда 626 с такъв мотор 2.0д
градско ми даваше около 6л/100 на дълго 5/100 но много я гърчех
градско ми даваше около 6л/100 на дълго 5/100 но много я гърчех

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Въпроса няма верен отговор. Извънградското при нормално каране е горе-долу еднакво - все подържаш между 80 и 120 в зависимост от пътя. Но градското зависи от много фактори - маршрут, време от деня, настъпване. Гледам че си от София. Моя път до работа през кваратала до съседния сутрин рано и вечер късно не може да се сравни ако карам същата кола Люлин - Младост в час пик - от втория маршрут разхода ще се качи с едно 3-4л газ.
Тоест никой не може да ти каже колко ще ти харчи колата в София, защото има огромно значение къде и кога мислиш да я караш.
Тоест никой не може да ти каже колко ще ти харчи колата в София, защото има огромно значение къде и кога мислиш да я караш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЗАСЕЧЕНО!!!
6/100 в софия.
темата е изчерпана и може да бъде изтрита
6/100 в софия.

темата е изчерпана и може да бъде изтрита

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”