как да бракувам лек автомобил!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

как да бракувам лек автомобил!

Мнениеот empaher » Вто 01 дек 2009 20:37

Помогнете ми колеги за да не си губя времето напразно!
Номерата съм ги подготвил и големия талон.Казаха ми, че се плащало някаква малка такса ,даваш номерата и талона и ти я бракуват.Интересува ме има ли как да се мине без платен данък на колата или никои не ти го иска?

Ако няма как глобите и т.н. какви са?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: как да бракувам лек автомобил!

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 01 дек 2009 20:40

Добре си ги подготвил талона и номерата, остава само да си платиш данъка. Точно без да си го платил нема никой да ти бракува колата. Глобите не са от КАТ а от данъчните, някаква минимална лихва при закъсняло плащане на данъка, или от 10 до 100 лв при закъсняло деклариране на автомобила плюс данъка за времето от регистрацията до бракуването.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 01 дек 2009 20:51

точнно за това ходих миналата седмица до КАТ,само че за спиране от движение с цел да не плащам дянък.Но се оказа ,че като я спра от движение пак плащам данъка,отървава ме само гражданска и преглед(при положение ,че не карам тази кола не ги и плащам)данака е 12лв. което не ми е в тежест.

Та отиваш в Кат дето се чакат номерата на новорегистрираните автомобили,заставаш на средните гишетаи те там е-трябват ти лична карта,талончето от последния преглед,бележка отданъчното(с платени данъци),малкия и големия талон и номерата на автомобила.

След време ако искаш да я регистрираш наново минаваш технотест!

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Вто 01 дек 2009 21:38

vw_derby написа:точнно за това ходих миналата седмица до КАТ,само че за спиране от движение с цел да не плащам дянък.Но се оказа ,че като я спра от движение пак плащам данъка,отървава ме само гражданска и преглед(при положение ,че не карам тази кола не ги и плащам)данака е 12лв. което не ми е в тежест.

Та отиваш в Кат дето се чакат номерата на новорегистрираните автомобили,заставаш на средните гишетаи те там е-трябват ти лична карта,талончето от последния преглед,бележка отданъчното(с платени данъци),малкия и големия талон и номерата на автомобила.

След време ако искаш да я регистрираш наново минаваш технотест!

гражданската изтече скоро....техническия е валиден още до януари....просто колата имаше проблем и я разглобих за части....целта на цялата процедура е да мога да дам документ с ,който да мога да продам двигателя и той да бъде регистриран в кат...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 01 дек 2009 21:41

в кат се ходи само с талон и номера. не искат бележка за данък, нито гражданска..
отиваш на гишето. попълваш декларация в какво състояние и къде ти се намира колата и след това отиваш на гишето за връщане на номера. там ти ги взимат. дупчат ти големия талон и ти го връщат. малкия го прибират и лепват бележка на големия, че са върнати номерата. с големия талон се ходи в данъчното и се попълва дек. по чл. 54 и това е. данъците се плащат до края на текущата година. в общи линии за 2ч. работа.. правих процедурата предния месец и съм убеден в думите си.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 02 дек 2009 11:26

Има разлика м/у бракуване и спиране от движение.Данък не се плаща само на бракуван автомобил.Преди време(вероятно и сега е така) ми искаха платен данък и гражданска + талоните и номерата.Дори поискаха бележка ,че е върната на вторични суровини(имаше и вариант с декларация ,че се съхранява в собствен имот)

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 02 дек 2009 17:01

При бракуване платен данък не се изисква. Колата ми никога не е била регистрирана в общината. Информацията е от преди 5 месеца. Голям талон+преден и заден номер+между 10 и 20 лв (няколко малки такси са, веднъж 4 лв, веднъж 6 лв) и около час занимавка в КАТ. Това е.

knepper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот knepper » Съб 12 дек 2009 16:07

Здравейте имам няколко въпроса?
Колата е от 91година и имам стар талон(само един не са 2 -голям и малък а само един ще има ли проблем при връщането),не на мое име на майка -трябва ли тя да отиде или аз може да върна номерата....Благодаря

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”