:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с заял клеморед в Боша(Мерцедес 190д(w201)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Проблем с заял клеморед в Боша(Мерцедес 190д(w201)

Мнениеот xalerrelax » Съб 12 дек 2009 17:26

Здравейте колеги.Правя услуга на мой приятел който има проблем с неговия мерцедес 190д(мисля че се водят w201 не съм сигурен)
Та историята е че след опит на кражба патрона е изкъртен и човека иска да си сменя боша с клемореда.И тук идва проблема-неможе да изкара клемореда от боша.Има ли чалъмче за ваденето на клемореда или просто е заял.Човека е видял че има 3 щифта на Боша отстрани,но не помръдват и не успяхме да го разкачим клемореда.
Знам че нее форум на Мерцедес и там търсихме,но ударихме на греда.Пуснах тема там и но и тук,защото се предполга че има хора които карат Мерцедес. :обичам ви

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Проблем с заял клеморед в Боша(Мерцедес 190д(w201)

Мнениеот joro_kem » Съб 12 дек 2009 19:13

ся ако кажеш и на кое викаш бош, може и да помогне някой.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 12 дек 2009 19:22

Боша е нестандартен по форма контактен ключ :lol:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 12 дек 2009 19:28

Явно само тука в Бургас си го знаеме така щото открих тема(http://cs.vwclub.bg/forum/viewtopic.php ... 2f68ceaebb)и там хората се чудеха за какво иде реч.
Да става въпрос за патрона(корпуса)където влиза ключа,но точното наименование нее чак от толкова значение.Важното е да се отдели щото така колата е неизползваема.Просто явно клемореда е заял щото няма вадене а ми казаха че мн лесно се пръскала пласмасата на клемореда на тия мерцедеси.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 13 дек 2009 10:42

Тия щифтове преобвахте ли да ги извадите?Забравил съм вече ама освен тях май има и зегерка която го държи и закопчава във крпуса.Що не си свалите от морга,на един скъсан болт се държи.После ключар може да ви го пренареди и сте ок :)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 13 дек 2009 18:45

Matematiks написа:Тия щифтове преобвахте ли да ги извадите?Забравил съм вече ама освен тях май има и зегерка която го държи и закопчава във крпуса.Що не си свалите от морга,на един скъсан болт се държи.После ключар може да ви го пренареди и сте ок :)

И тук има проблем щото неможеме да намериме.Иначе ако има откъде да се купи на сваления най-лесно щесе види ама...
А тва за зегерката сигурно ли е?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 14 дек 2009 6:28

Оф как да ти кажа,тези неща ги свалях като бях на 16 години демек преди 16 години,мамка му не си спомням точно,колегите ключари да кажат.За да свалите целия контактен ключ разколачвате таблото,отгоре над волана махате панела и се види.Контактният ключ е един такъв удължен надясно големшък е,и тряа да има два скъсани болта някъде ако не се лъжа,или май има болтче което законтря точно в удължението-то е кожуха за палеца дето заключва волана
Що ли не су държах занаята :banghead: ама няма кой да скита по Италия сума ти време :) :screwy

Ахааа е го ключа от палатката в джоба на потника

http://ww2.justanswer.com/uploads/eurot ... lock_1.JPG

Клемата се държи на 3 винта отдолу се падат обаче или по точно отзад :applause: иначе тва щифтче(жълто поцинкованото) се натиска на положение 1(завъртян ключ) и тогава се вади цялата анджаклама.Цялото това удължение е в един черен кожух и се види щифта през една дупка.И те така
Дано съм помогнал

От опит ти казвам да си търсите Оригинална стара контактна клема по добре отколкото от новите боклуци щото след 5 месеца сте пак там .От 124-ката е същото :012:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 07 яну 2010 17:08

Малко ъп на темата.След като се намири нужния клеморед излезе нов проблем.Приятела ми разместил кабелите и се объркали и неможем да го запалим.Търсих схемата на клемореда с цветовете на кабелите и техните положения на самия клеморед,но неможах да я намеря никъде.
Ако може някой да помогне с въпросната схема ще съм ви благодарен.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 07 яну 2010 18:26

След дълго ровене най накрая намерих въпросната цветна схема.Реших да я кача на някой може да му потрябва някога. :drunk
Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”