Къде е показателят за скоростите на Е-класа '99 автомат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Къде е показателят за скоростите на Е-класа '99 автомат

Мнениеот m2595 » Пон 07 дек 2009 11:26

Не ме хранете за това, че питам тук-имам проблем с акаунта ми в Мерцедес форума.
Както и да е, става въпрос за Мерцедес Е-класа 220ЦДИ 99 година, автоматик-никъде не показва на коя скорост съм, а съм сигурен, че трябва. Ако някой знае как става номера моля да ми помогне. Благодаря. :)

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде е показателят за скоростите на Е-класа '99 автомат

Мнениеот vw16v » Пон 07 дек 2009 14:35

За този мерц не знам,но според мен при обикновен автоматик ,без възможност за ръчно режим на включване,не трябва и няма смисъл да изписва на коя предавка си.Като си на Д той си ги сменя според зора така,че винаги да си с най оптималното за момента предавателно отношение.Така или иначе не ги сменяш ти,а в движение и нямаш такава възможност ръчно да ги сменяш и не би трябвало да те вълнува чак толкова този въпрос.Това дето ти е написано PR N1,2,3,4,D на селектора е единственото място на което пише на коя скорост си mhihi ,а цифричките 1,2,3,4 предполагам знаеш за какво и кога се използват :wink: ако някъде около лоста пише и +/- тогава вече може да почнеш да търсиш къде на таблото пише като минеш в ръчен режим .Такива показания на коя предавка си има на таблото само на автоматите с възможност за ръчно превключване на предавките от типа на типтроник/търговското име при ВАГ/и там както още се обозначават при различните производители,както и на тези с вариатор/безстепенна скоростна кутия .По мое мнение възможността за ръчно превключване на скоростите при автоматичните скоростни кутии е някаква глупост и няма кой знае каква практическа полза ,поне при най новите автомати,които в спортен режим сменят доста по-бързо и навреме и на практика ако вземеш да си ги сменяш ръчно не можеш да постигнеш по бързи времена на смяна на предавка,а и в крайна сметка нали това е чара на автоматика да не правиш нищо докато караш mhihi ,то който иска да бичи предавки си взема кола с механична скоростна кутия и получава пълната възможност да се наслаждава на изцяло ръчна смяна на предавките.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Re: Къде е показателят за скоростите на Е-класа '99 автомат

Мнениеот m2595 » Пет 11 дек 2009 18:58

Доста изчерпателен отговор. Благодаря! :beer Ако решите слагайте ключа. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”