Скрибучи ел. моторът на турбината за въдуха на купето и...
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Скрибучи ел. моторът на турбината за въдуха на купето и...
нямам идея вече кво да я правя. Карам отскоро една ц класа, c220 cdi, s203, и тук от няколко дни почна да си скрибучи. Смъкнах ел, мотора, разгледах го, той е аналогичен на всички, който се слагат по всички коли - отгоре остта е с една втулка, отдолу е на гайка, и по двете имаше ръжда. Вчера пръсках с вд40 по двете - отгоре и отдолу - спря да скрибучи. Днеска обаче пак "пее" и аз тоя път го пръсках само отдолу, само че реших да сменя маслото и пърсках с едно, което е за вериги на мотори, бяло на цвят със силикон вътре. Спря да скърца, ама е го пак преди малко почна. Дайте идеи как да го оправя това! Мерси много!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скрибучи ел. моторът на турбината за въдуха на купето и...
Тва ясно, ама там ще трябва да се дадат поне 50 кинта, а и не знам "новият", който ще е морга кога ще почне да вие пак. Някакъв друг вид ремонт?
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Колега от поло сектата си лекуваше моторчето с някакъв тефлонов спрей. Даже и моето го пръскахме и временно ми реши проблема. За жалост оправията е само ново или добре запазено старо.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Сега във форума на мерц един колега ми предлага да съм намерел свестен стругар и да ми направи нови тефлонови втулки. Остана да видя как да го отворя тва, то май е капсуловано.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”