С голфа ще поживеем известно време в тропическа държава, а стъклата му са нетонирани и идва лято...
Ако някои е тонирал - дайте съвет къде/как/колко
Фолиране на стъкла
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
тонирал съм на бусовете от гаража.. елементарна работа..
купуваш фолио(мойто го взех от руския пазар в Пловдив 4,50лв. 3,00х0,75м. , ти знаеш къде има във Варна)..
викаш един твой приятел..
необходимите пособия са: пръскалка за джамци пълна с вода + веро(неслагай АРО), тиксо и шпатулка и ножче(те вървят попринцип в комплект с фолиото)..
и как става номера:
1. Налагаш на прозореца фолио.
2. Изрязваш го +2-3см. повече.
3. Хващаш единия ъгъл и лепиш от двете му страни с тикво(така се маха предпазния пласт)и дърпаш в две различни посоки тиксото.
4. Пръскаш по лепящата страна на фолиото и по прозореца обилно с водата + верото.
5. Боцкаш на джама фолиото(нищо страшно.. можеш да си го наместваш)
6. Напръскай сега и от външната страна с разтвора вода и веро(за да не се драска фолиото).
7. Почвай да изкарваш водата и въздуха със шпатулката.
8. Пий една бира
за един бус(6 прозореца) - 2 часа
купуваш фолио(мойто го взех от руския пазар в Пловдив 4,50лв. 3,00х0,75м. , ти знаеш къде има във Варна)..
необходимите пособия са: пръскалка за джамци пълна с вода + веро(неслагай АРО), тиксо и шпатулка и ножче(те вървят попринцип в комплект с фолиото)..
и как става номера:
3. Хващаш единия ъгъл и лепиш от двете му страни с тикво(така се маха предпазния пласт)и дърпаш в две различни посоки тиксото.
4. Пръскаш по лепящата страна на фолиото и по прозореца обилно с водата + верото.
6. Напръскай сега и от външната страна с разтвора вода и веро(за да не се драска фолиото).
8. Пий една бира

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не съм слагал, но съм гледал- процедурата е тази, която е описал LuIS
Само 2 съвета:
Евтините фолиа се нацепват, разтягат и се получават мехурчета. Гледал съм го на няколко приятелчета този ефект.
Вземи си транспарантно, дебело и качествено фолио от някоя рекламна агенция.
Другото е, че ако слагаш фолио и на стъкла, които се отварят, трябва да ги свалиш и облепиш до долу, иначе блейда (гумичката-оплътнител на самата врата) ще ти разлепи крайчетата на фолиото за 4-5 сваляния

Само 2 съвета:
Евтините фолиа се нацепват, разтягат и се получават мехурчета. Гледал съм го на няколко приятелчета този ефект.
Вземи си транспарантно, дебело и качествено фолио от някоя рекламна агенция.
Другото е, че ако слагаш фолио и на стъкла, които се отварят, трябва да ги свалиш и облепиш до долу, иначе блейда (гумичката-оплътнител на самата врата) ще ти разлепи крайчетата на фолиото за 4-5 сваляния

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Тапицерията наистина се запазва от фолиото, но това евтиното от 2-3 лева е абсолютен боклук колкото и вода да сложиш върху него като вадиш въздуха стават деруги и се драска, и като исъхне става адски отварително от вътре като се виждат драскотоните. Има фоли от 20-25-30-на лева по-добре купи такова и го сложи да стане като хората.
И най-важното! Фолиото го слагай в горещо време и го остави на слънце поне 2-3 часа след като е залепено за да се изпари водата ако евентуално е останало по крайщата.
Успех!
И най-важното! Фолиото го слагай в горещо време и го остави на слънце поне 2-3 часа след като е залепено за да се изпари водата ако евентуално е останало по крайщата.
Успех!
- lodarski
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с ментак фолио на почти 2 години и мога да кажа че изглежда перфектно и много хора се чудят как е правено! Просто момчето което го слага е много добър. 2 задни джама на поло за 20 мин и то зимата тези които са слагали знаят за какво говоря. Които не вярва може да му покажа.Скоро ще си кача и снимки в гаража.
Аз слагах ментак фолио и на предните и на задните и около 1год нямаше никакъв проблем докато едни полицаи не ме накараха да го сваля
. Естествено е много по-добре да се сложи качествено фолио, но и е много важно как(кой) ще го сложи. Според мен сам ако не си слагал ще е доста трудно да стане перфектно.

- vladote
- Автомобил:
- Двигател:
LuIS написа:тонирал съм на бусовете от гаража.. елементарна работа..
и как става номера:
8. Пий една бира
Точно така става. Преди имах вектра и по този начин си ги затъмних, сега на Голф-а са ми от фирма поставени. Сега са по-добре, но и малко по скъпо. Трябва да си прецениш колко пари си готов да отделиш за тази процедура. Евтиното фолио след време избледнява а и не пази от слънцето. Даже имам чувството че повече напичаше с него.
tzetzov написа:за да не се дразка и да не избелява си сложете хубаво фолио www.foliadesign.eu
А цената кой знае ква е просто не ми се мисли по добре сам да си го направиш ако не стане от 1вият път ще пробваш няколко и все ще стане
- vladote
- Автомобил:
- Двигател:
tzetzov написа:за да не се дразка и да не избелява си сложете хубаво фолио www.foliadesign.eu
С LLumar на мен ми излезна 170 лв. с монтаж. Стана за 2 часа. Мога да го покажа на месечната среща ако иска някой да види
- VW_Golf_2
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.8 T AGU
...............
Наистина процедурата за лепене на фолио е много лесна но ако не искаш колега да се занимаваш съм чувал от приятели че има места на които лепят и не взимали по много пари по 15 лева на стъкло със тяхно фолио и казват че било някакво американско.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”