Фланци - От какъв материал
Фланци - От какъв материал
Значи имам стругар, който ще ми направи дистанциращи фланци за задните колелета, но проблема е, че незнам от какъв материал да ги направим.. Желязото е много тежко (поне така разбрах), а алуминиев материал никъде в Русе не можах да намеря.. Последно се спряхме на текстолит, но не съм сигурен, че става и се допитвам до вас..
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Фланци - От какъв материал
Много хора си правят от дуралуминии.
Ами ако може да ми кажеш от къде да си купя и някаква цена нещо.. нз нз
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Аз пък бях чел някаде колега че ги правят също от вече стари(износени,криви и т.н) спирачни дискове.Понеже за фланеца нали ти трябва само това за главината от сп.диск.
П.П Така бях чел но немога да кажа че съм на 100% сигорен дали е било вярно
П.П Така бях чел но немога да кажа че съм на 100% сигорен дали е било вярно

- Golf_Diesel_
NORX написа:Ами ако може да ми кажеш от къде да си купя и някаква цена нещо.. нз нз
Това вече не мога да ти кажа.Успех с намирането

- Golf_Diesel_
Има и един друг варинт - слагаш фланците между моста и шенкела, ама си е по голяма играчка, че трябва да сваляш главини и т.н. Говорим само за отзад нали. Тогава се прави фланец по дупките на шенкела и вече си го хващаш отзад, хем като сваляш джаните няма да ти пречат фланците, хем ще ти излезе по-евтино. 

- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Колега фланците не трябва ли да са от алумини или стомана?,аз като си правих мойте ги правих от стомана
vw_manqk написа:Колега фланците не трябва ли да са от алумини или стомана?,аз като си правих мойте ги правих от стомана
Е добре де ама не тежат ли много от стомана..в смисъл не ти ли пречи нещо.. какви са ти впечатленията преди и след като ги сложи стоманените?
- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
NORX написа:vw_manqk написа:Колега фланците не трябва ли да са от алумини или стомана?,аз като си правих мойте ги правих от стомана
Е добре де ама не тежат ли много от стомана..в смисъл не ти ли пречи нещо.. какви са ти впечатленията преди и след като ги сложи стоманените?
Аз съм със стоманени отзад(от стари спирачни дискове и няма ядове зимай 2стари диска и си ти)
еми всъщност на мен няма да ми струва нищо да ми ги направят..и си мисля да ми направят от стомана и да видя дали ще ми хареса и така
Благодаря много всички ! 

- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
ей тва за старите дискове е много добра идея, никога не бих се сетил...язък че изхвърлих моите 

Последна промяна от suggar на Пон 18 яну 2010 18:13, променено общо 1 път.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
NORX написа:еми всъщност на мен няма да ми струва нищо да ми ги направят..и си мисля да ми направят от стомана и да видя дали ще ми хареса и такаБлагодаря много всички !
Аз съм си намерил 30мм стомана

- babata 1
- Автомобил:
- Двигател:
NORX написа:еми всъщност на мен няма да ми струва нищо да ми ги направят..и си мисля да ми направят от стомана и да видя дали ще ми хареса и такаБлагодаря много всички !
колеги мога да ви помогна в Дупница сам намерил алуминиев прът дълъг 2 метра и дебел 160 мм. от него могат да ми режат парчета идеално е за фланци цената му е 15 лв. на килограм но без фактура мога да направя услуга ако някои иска мога даму го пратя по куриер с наложен платеж 0878443543

- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Разликата след като сложих фланците беше доста друсане,но пак съм и с ниска гума и съответно по паваш не ми се кара от тогава 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”