Всички ли ключове на Г3 са еднакви?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Всички ли ключове на Г3 са еднакви?

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 яну 2010 8:24

Здравейте съфорумци, имам едно питане! Значи случката е релана ще ви обясня накратко!
Значи фанахме се на бас, с един познат. Той ми каза че могъл да ми отфори шофьорската врата на моя Г3 със неговия ключ който също е от Г3. Поне така ми каза, лично аз ключа не го видях само видях как ми отвори вратата и започна да ми писка алармата, :shock :screwy Направо не вярвах на учите си... Та той ми показа как може да отвори почти всякакви коли, Г3, Г4 дори и Пежо 206... Та мисълта ми е да си сменявам ли дръжката че малко ми е кофти някой да ми отфори колата и да си рови вътре дайте идея!

п.п Ако темата не е за тука нека бъде премахната, просто я пускам защото ми стана интересно как може с друг ключ да отворят моята кола :dummy:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Всички ли ключове на Г3 са еднакви?

Мнениеот znainainai » Съб 30 яну 2010 8:46

Ами те са определен брой комбинации, затова са измислили чиповете в ключовете за да не ти запали комшията колата :wink:

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Съб 30 яну 2010 8:55

М да може един мой приятел с ключа си от голф 2 отключваше лявата врата, но след леко преправяне се оправи.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 яну 2010 9:02

Незнам, но точно с тоя ключ който отвори моята кола, после още 10 коли отвори на паркинга, също голфове, и тук таме някой Пежо и Рено, в смисъл бяха около 93-та до 96-та година. Та ся се чудя дали да не сменявам патрона, че някой ден да не съмне колата разглобена я без това унова. Даже момчето ми каза че ако иска може да я запали със същия ключ с който я отвори, но на мен не ми се рискуваше да не ми прецака патрона на стартера....

п.п Моята Щайга няма чип на ключа, и това е лошо...

Последна промяна от my heart iS iCe на Съб 30 яну 2010 9:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Съб 30 яну 2010 9:04

znainainai написа:Ами те са определен брой комбинации, затова са измислили чиповете в ключовете за да не ти запали комшията колата :wink:

а как се чипосва ключа

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 30 яну 2010 9:05

BOCOO написа:а как се чипосва ключа
В завода :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 30 яну 2010 9:26

Тва тия дръгели наще преди чиповете се отключват с поглед. Имам 5-6 колеги с ФВ и Ауди от тия години преди чиповете и с моя ключ оригиналния ги отключвам всичките, като едното ауди дори и го паля.
Тия остарели скапани патрони са им се разхлабили пружинките и става лесно работата. :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 яну 2010 9:28

К.Одаджийски написа:Тва тия дръгели наще преди чиповете се отключват с поглед. Имам 5-6 колеги с ФВ и Ауди от тия години преди чиповете и с моя ключ оригиналния ги отключвам всичките, като едното ауди дори и го паля.
Тия остарели скапани патрони са им се разхлабили пружинките и става лесно работата. :roll:

Значи положението стига до там, да взема да си сменя партрона, че много често се налага да отивам извън града, а не искам да се прибирам пеша. Някой няма ли идея как да го направя така че да не ми се отваря колата с поглед, Вярно от човек неможе да се опази, но ми идва на идея , да запуша ключалката и да си отварям колата само с алармата...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 30 яну 2010 9:30

Новия патрон е решение донякъде. Поне няма да е лесно отключването с друг ключ. При ключар обаче трябва да минеш да ти го пренареди по ключа, за да не носиш втори ключ

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 яну 2010 9:32

К.Одаджийски написа:Новия патрон е решение донякъде. Поне няма да е лесно отключването с друг ключ. При ключар обаче трябва да минеш да ти го пренареди по ключа, за да не носиш втори ключ

За да не правим ЧАТ в темата, мисля да си взема някой нов партрон с ключ майче вървеха, ма не ме притеснява, или в краен случай ще го направя само с алармата да се отваря колата, Та ако някой има идея нека каже, ако е имъл подобрен проблем нека го решим че си е за притеснение! Малко се отчайвам от колата на москвичите толко лесно не се отварят вратите :dummy:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 30 яну 2010 10:27

Не разбрах лесното отключване на няколко патрона с един ключ от какво зависи :?: От ограничените комбинации на ключовете или от разхлабените пружинки на патрона :?:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 30 яну 2010 10:32

не се занимавай-нямаш шанс. по добре си спретни някой качествен имобилайзер, че и дори няколко.
смятай, ако има 10 инженери, които мислят как да направят нещо сигурно-то има поне 1000, които мислят как да го...хммм..таковата...
кой има повече успеваемост? mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 30 яну 2010 11:00

Ваското е прав. Ако са ти хвърлили око на колата можеш и да спиш вътре и пак ще ти я вдигнат.
Най-добрата комбинация за мен е нестандартен имобилайзер + каско + не се оставя нищо предизвикателно в колата (якета, чанти, кутии, сакове, гуми и тн. и тн.)

Относно патроните... И 100 патрона да смениш... като не могат да го отключат ще го избият. Ако не могат да го избият ще ти строшат стъклото.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 30 яну 2010 11:54

Васе, не е до 10-те инженера mhihi
По-скоро до това, че ги понамързява :Mr Green Fun
Те май ключовете са 2 типа- широк и тесен.
Моя е от широките. До сега съм спечелил 3 баса и съм загубил 2 по този повод mhihi
Вчера по обяд пред работата реших да си отварям колата да си взема цигарите... ама видях, че съм си забравил ключа в стаята.
Отключих с ключа от АУДИ на един колега :lol:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 яну 2010 13:11

Колеги донякаде сте прави, но преди 2 години на старата ни кола Москвич 12-так изгубих ключовете, и нямаше как да я отворя, и пробвах със 400 вида ключове и не ставаше. Накрая се наложи разбиване на бравата на вратата. Та ми стана интересно Тия Голфове по зле ли са от Москвичите, просто не ми излиза от мисълта тая глупост дето стана, а и нямам възможност за Авто каско на моят Ръждивко....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”