регистрация на автомобил купен преди години.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
xPLOID
Автомобил:
Двигател:

регистрация на автомобил купен преди години.

Мнениеот xPLOID » Пет 05 фев 2010 17:17

здравеите колеги.Имам една питанка относно регистрация на автомобил.Та въпросната кола е купена преди 2 години от мои приятел имам си договор за покупко продажба но колата стои в гараж без да се кара(припалвам я веднъж месечно и я разхождам из селото).Когато я купих в кат-Русе имаше около по 150-200 метра опашки за регистриране и не можах да я регистрирам тогава.Предният собственик си я е отписал от данъчното и в момента в данъчното не се води на никого.Бях в чужбина известно време а и имам по изгодна като разход и подръжка кола за ежедневка тук и така не съм опирал до нея.Та мисълта ми е трябва ли да търся пак стария собственик да го занимавам за нов договор или ще мога да се оправя и с този(срещу съответната глоба естествено)?Ако има такава в какъв размер е ако някои е патил от подобна простотия?Ще съм благодарен ако някои ме насочи.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: регистрация на автомобил купен преди години.

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 05 фев 2010 17:21

xPLOID написа:здравеите колеги.Имам една питанка относно регистрация на автомобил.Та въпросната кола е купена преди 2 години от мои приятел имам си договор за покупко продажба но колата стои в гараж без да се кара(припалвам я веднъж месечно и я разхождам из селото).Когато я купих в кат-Русе имаше около по 150-200 метра опашки за регистриране и не можах да я регистрирам тогава.Предният собственик си я е отписал от данъчното и в момента в данъчното не се води на никого.Бях в чужбина известно време а и имам по изгодна като разход и подръжка кола за ежедневка тук и така не съм опирал до нея.Та мисълта ми е трябва ли да търся пак стария собственик да го занимавам за нов договор или ще мога да се оправя и с този(срещу съответната глоба естествено)?Ако има такава в какъв размер е ако някои е патил от подобна простотия?Ще съм благодарен ако някои ме насочи.

потърси в търсачката тема за регистриране кола на инвалид или нещо такова. колегата се оплака, че са му писали акт за просрочването

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Пет 05 фев 2010 18:00

намерих една тема но тя маи няма нищо общо с моя случай

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 05 фев 2010 19:40

няма проблеми с регистрацията щом имаш договор
само че ще има глоба 50-200лева-това е

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Пет 05 фев 2010 21:51

колега тези суми от къде са?Смисъл такъв минавал ли си по този път или имаш познат които ти ги е казал?

xPLOID
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xPLOID » Съб 06 фев 2010 20:36

Благодаря на колегата за изчерпателния отговор.Дано се разминем с 50-100 кинта.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”