Вериги + лети джанти
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Вериги + лети джанти
Много зависи от модела на веригите.
Модел, който не дере джантата
още един такъв модел, обърни внимание там, където ще има съприкосновение с джантата има пластмасови елементи. В повечето случаи на качествените вериги тази пластмаса е силикон и остава мека дори и при минус 15, 20 гр.
имам опит с подобен моде и дерат. Не са на тази фирма, но схващаш идеята.
Модел, който не дере джантата
още един такъв модел, обърни внимание там, където ще има съприкосновение с джантата има пластмасови елементи. В повечето случаи на качествените вериги тази пластмаса е силикон и остава мека дори и при минус 15, 20 гр.
имам опит с подобен моде и дерат. Не са на тази фирма, но схващаш идеята.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Е то има една приказка не може и Х.. до карая и душата в рая нали? Или прежалваш джантите или не караш колата има и още един вариант купуваш си ламаринени джанти за водещите колелета.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Брабусе и тези, които показваш ще дерат, ако са за нископрофилна гума
Смъкват се пластмасите под борд и веригите пак се търкат.
А и много завиди от модела на джантите.
Варянта е с тези текстилните

Смъкват се пластмасите под борд и веригите пак се търкат.
А и много завиди от модела на джантите.
Варянта е с тези текстилните

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Не ти трябват вериги въобще Прекосил съм Рожен и сумати места в планината в най-тежкия сняг тея дни без проблем. Много хора бяха с вериги и само ги бавеше, пресни зимни гуми и си свиркаш... Джантите особено ако са с някой никелиран борд ще им разкажеш играта
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Нови зимни гуми колега това е решението!
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Това за зимните гуми е така, но ... ако някъде има знак Вериги задължителни, какво правим?
При този знак не означава да ги возим в багажника. Трябва да са монтирани. А ако има полицейски патрул (примерно преди някой проход) и проверяват?
Така, че не винаги хубавите зимни гуми ни разрешават проблемите. Да, те задължителни (според мен), но недостатъчни за безпроблемното пътуване.
Галине, тия със силикона, които съм виждал на живо за 4 години не са мръднали, но цената им беше нещо от порядъка на 400 лв. за 17 цолова джанта. А веригите се използват.
Друг е въпроса дали колегата е готов да даде толкова много пари, било то и около 250~300 лв., за да пази джантите, при положение, че за 500 лв. се купуват джанти в доста прилично състояние.
При този знак не означава да ги возим в багажника. Трябва да са монтирани. А ако има полицейски патрул (примерно преди някой проход) и проверяват?
Така, че не винаги хубавите зимни гуми ни разрешават проблемите. Да, те задължителни (според мен), но недостатъчни за безпроблемното пътуване.
Галине, тия със силикона, които съм виждал на живо за 4 години не са мръднали, но цената им беше нещо от порядъка на 400 лв. за 17 цолова джанта. А веригите се използват.
Друг е въпроса дали колегата е готов да даде толкова много пари, било то и около 250~300 лв., за да пази джантите, при положение, че за 500 лв. се купуват джанти в доста прилично състояние.
znainainai написа:Или прежалваш джантите или не караш колата има и още един вариант купуваш си ламаринени джанти за водещите колелета.
То ако ще е с 2 железни джанти отпред за какво са ми лети отзад - да изглежда по-зле ли

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
brabus написа:Това за зимните гуми е така, но ... ако някъде има знак Вериги задължителни, какво правим?
Колега ще ти кажа на Чепеларе при знак за вериги какво правят полицайте - стоят на трудно за качване място и който неможе да го качи като хората го спират да слага вериги, който си минава без проблем не го пипат

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
brabus написа:...
Галине, тия със силикона, които съм виждал на живо за 4 години не са мръднали, но цената им беше нещо от порядъка на 400 лв. за 17 цолова джанта. А веригите се използват...
потвърждавам за това, не е мръднала джанатата!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”