да се оплача какво ми се случи
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
да се оплача какво ми се случи
Вчера вечерта 26.02.2010 към 23:00 часа станала катастрофа на Цариградско шосе на една спирка , и от отломките от колите и мойта кола е пострала. Добре, че поне не е имало жертви. Но мойта кола със счупено задно стъкло на багажника, бронята е ударена , долу престилката , лявата предна врата и калник има вдъбнатини и дупки от отломките. Най-лошото КАТ описала щетите на други 2 коли, които бяха паркирали зад мен, но не мойта кола. Наложи се да викам застрахователите и КАТ да ми издадат протокол за мойта кола за щетите. Май са пробвали да минат метър, сигурно са си мислили е тази голф 2ка е без застраховка и ако мине метър, мине. Сега чак в понеделник мога закарам колата в Бояна за експертизна оценка и да видим какво ще кажат. За първи път ми се случва нещо такова. Колата ми е много скъпа за мен - има сантиментална стойност. Колата е застрахована за 1100 лева по каталог. Дали ще ми оправят колата или ще ми дадат няква малка сума да си я оправям аз ? Застрахована е в БУЛ ИНС.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: да се оплача какво ми се случи
zliq_golf83 написа:Вчера вечерта 26.02.2010 към 23:00 часа станала катастрофа на Цариградско Шосе на една спирка , и от отломките от колите и мойта кола е пострала. Добрече поне не е имало жертви. Но мойта кола със счупено задно стъкло на багажника, бронята е одарена , доло престилката , лявата предна врата и калник има вдъбнатини и дупки от отломките. Най-лошото КАТ описала щетите на други 2 коли които бяха паркирали зад мен, но не мойта кола. Наложи се да викам застрахователите и КАТ да ми издадат протокол за мойта кола за щетите. Май са пробвали да минат метар сигорно са си мислили е тази голф 2ка е без застраховка и ако мине метер мине. Сега чак в понеделник мога закарам колата в Бояна за експертизна оценка и да видим какво ще кажат. За първи път ми се случва нещо такова. Колата ми е много скъпа за мен има сантиментална стойност. Колата е застрахована за 1100 лева по каталог. Дали ще ми оправят колата или ще ми дадат няква малка сума да си я оправям аз ? Застрахована е в БУЛ ИНС.
Оправят ти я над 7000лв ако е. На теб ще ти дадат няква сума по оценка.
- mk2_Golf83
Е, мерси ако ми дадат някаква сума , кой знае колко малко ще ми дадат като е застрахована на 1100_лв. и аз да ходя да търся тенекеджии и т.н. да ми я оправят. Казаха ми би трябвало виновника (неговия застраховател) за катастофата да плати всичките щети, които е нанесъл. Искам да я дам и да ми я оправят и после само да си я взема.
- hooligan_sk
- Модератор
zliq_golf83 написа:Е мерси ако ми дадат няквя сума , кой знае колко малко ще ми дадат като е застрахована на 1100лв и аз да ходя да търся тенекеджий и т.н. да ми я опавят. Казаха ми би трябвало виноника (неговия застраховател) за катастофата да плати всичките щети които е нанесал. Искам да я дам и да ми я оправят и после само да си я взема.
Не става, сам ще си я правиш. Парите които ще ти дадат не зависят много от застрахователната сума. И на 8000, и на 4000 лв. са ми давали еднакви пари за калник по експертна оценка - тоест еднакво недостатъчни.

- mk2_Golf83
Сега на светло си видях още щети, на няколко места е пробита колата и най-странното - на ръбовете по колата, дето там е мн. здраво и твърдо, вдлъбнатини от др. парчета, задната броня, задното стъкло на багажника, леко долу престилката по средата.
Сега трябва да ходя до Бояна някъде, даже и не знам къде е и какво да правя. Тая година само гадни неща ми се случват, дано ми дадат прилична сума, защото като се сетя на една приятелка и ударха полото 6н предната броня и дадоха 80 лв ........... всичко и излезна 400 лв. с работата с боята и с новата броня.
Сега трябва да ходя до Бояна някъде, даже и не знам къде е и какво да правя. Тая година само гадни неща ми се случват, дано ми дадат прилична сума, защото като се сетя на една приятелка и ударха полото 6н предната броня и дадоха 80 лв ........... всичко и излезна 400 лв. с работата с боята и с новата броня.
- hooligan_sk
- Модератор
zliq_golf83 написа:сега на светло си видях още щети,на няколко места е пробита колата и най-странното на ръбовете по колата дето там е мн здраво и твърдо,вдлъбнатини от др парчерта,задната борня,задното стъкло на багайника , леко доло престилката по средата.
Сега трябва да ходя до Бояна някаде ,даже и не знам каде е и кво да правя. тая година само гадни неща ми се случват, дано ми дата причлина сума защото като се сетя на една приятелка и одарха полото 6н предната броня и дадоха 80 лв ........... всико и излезна 400 лв с работата с боята и с новата броня
В Бояна поне преди половин година ходиха коли над 7000 лв., останалите до бързата помощ на сточна гара.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
леле, баси ТРАГЕДИЯТА....
Надявам се не мислиш за самоубийство... 

- hooligan_sk
- Модератор
Ludia написа:леле, баси ТРАГЕДИЯТА....Надявам се не мислиш за самоубийство...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”