От няколко дни се чудя какво да избера между две коли.
1 VW PASSAT 1.9 TDI Б5 1997
2 AUDI 2.5 TDI A6 от старите дето приличат на 100-ците
Въпросите са ми много и се надявам някой да помогне.
За мен честно казано е без значение коя от двете ще да е, но ми се ще някой, който повече разбира от мен да ме посъветва кое е по-доброто.

Пасат 97 или Ауди А6
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Пасат 97 или Ауди А6
Пасата, заради мотора. Тея старите 2,5ТДИ не са сполучливи и отделно вече няма здрави такива
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
+1 за пасата!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аудито е доста по здраво от Пасата но е почти невъзможно да намериш читаво.
- slavi_s_t
- Автомобил:
- Двигател:
Честно казано и аз така съм се насочил към Пасата
и както всеки човек ще ми е приятно да разбера какво ме очаква като подръжка от тази кола, става въпрос като пари за първоначално обслужване и като подръжка на самата си кола?
Благодаря предварително
и както всеки човек ще ми е приятно да разбера какво ме очаква като подръжка от тази кола, става въпрос като пари за първоначално обслужване и като подръжка на самата си кола?
Благодаря предварително
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Ауди-то!
Двигателя (AEL) е адски добър - върви много добре и е здрав. Интериора е страхотен - трябва да се внимава, понеже материалите са качествени и може да не личи много износването. Окачването е адски издържливо и много по-евтино за поддържане, но не отстъпва като качества. Страхотен автомобил, който, според мен, безусловно превъзхожда Passat B5. За съжаление, обаче, еднакво трудно се намира читав Passat и читаво A6 от тези години.
Кажи какво по-точно те интересува.
П.П.: Такова Audi А6 е познато като C4 модификация на купето. 100-та, която много прилича също се води С4.
П.П.2: hooligan_sk, да нямаш предвид мотора с 6 цилиндъра? За него верно са лоши отзивите, но на първата А6 2.5TDI е 5 цилиндъра и е много читав.
П.П.3: С търпение всичко се намира. Все още се намират и читави Пасати Б3 и Ауди 80 за продан, а всички знаем бангии от кои години са.
Двигателя (AEL) е адски добър - върви много добре и е здрав. Интериора е страхотен - трябва да се внимава, понеже материалите са качествени и може да не личи много износването. Окачването е адски издържливо и много по-евтино за поддържане, но не отстъпва като качества. Страхотен автомобил, който, според мен, безусловно превъзхожда Passat B5. За съжаление, обаче, еднакво трудно се намира читав Passat и читаво A6 от тези години.
Кажи какво по-точно те интересува.
П.П.: Такова Audi А6 е познато като C4 модификация на купето. 100-та, която много прилича също се води С4.
П.П.2: hooligan_sk, да нямаш предвид мотора с 6 цилиндъра? За него верно са лоши отзивите, но на първата А6 2.5TDI е 5 цилиндъра и е много читав.
П.П.3: С търпение всичко се намира. Все още се намират и читави Пасати Б3 и Ауди 80 за продан, а всички знаем бангии от кои години са.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
escrime написа :

Аудито !!!!
Мега здрав и сполучлив мотор !!! И е с 6 скорости...

Другото го разбра вече...

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
аудито ама при покупка с повишено внимание
- go6ko0
- Автомобил:
- Двигател:
+1 за АУДИТО
то е с много добър двигател ако вземеш такова няма да сажеляваш
то е с много добър двигател ако вземеш такова няма да сажеляваш
-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Пасата, заради мотора. Тея старите 2,5ТДИ не са сполучливи и отделно вече няма здрави такива
Аз пък съм чувал само хубави неща за 5цилиндровите дизели на Ауди от тия години. Доводът ти не струва. А Ц4 е повече кола от който и да е Пасат.
Имам 2 приятели,които направиха грешката да си земат такова Ауди и поне 1 път месечно бяха при монтьора.С две ръце за Пасата
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
edit:
да V6 са проблемните - недоглеждане
да V6 са проблемните - недоглеждане

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не бъркайте 2.5 TDI R5 AEL 140 к.с., който се монтира в цитираното 100/А6 C4 с проблемния 2.5 24V6 TDI AFB 150 к.с., монтиран на по-новите А4, А6, А8
Първият е железен мотор и върти по милион километри, докато втория е известен като "душегуб-а" и наистина много сервизи се изхранват с него
Първият е железен мотор и върти по милион километри, докато втория е известен като "душегуб-а" и наистина много сервизи се изхранват с него
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Sunny написа:Не бъркайте 2.5 TDI R5 AEL 140 к.с., който се монтира в цитираното 100/А6 C4 с проблемния 2.5 24V6 TDI AFB 150 к.с., монтиран на по-новите А4, А6, А8

Това Ауди е желязно за което пита колегата,ако иска да пише на МИлослав той си взе такова и е адски доволен

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”