Инвалидни стикери ????
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Инвалидни стикери ????
Чух ,че имало забрана от Бойко Борисов да не бъдат използвани или нещо такова.Някой да прати линк към новината или да ме просветли по въпроса
- Катерина
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чл. 34. (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2005 г.)
Министерството на транспорта създава условия за достъп на хората с увреждания до транспортни услуги, като разработва нормативни актове и стандарти за:
Осигуряване на специални условия за движение, СПИРАНЕ, ПАРКИРАНЕ, ПАРКИРАНЕ И ПРЕСТОЙ на пътни превозни средства, управлявани от хора с увреждания или превозващи хора с увреждания;
За повече информация направи запитване в Агенцията за хора с увреждания. Ще я откриеш тук:
http://ahu.mlsp.government.bg/
А Бойко Борисов на пасти ще го поканим!
Министерството на транспорта създава условия за достъп на хората с увреждания до транспортни услуги, като разработва нормативни актове и стандарти за:
Осигуряване на специални условия за движение, СПИРАНЕ, ПАРКИРАНЕ, ПАРКИРАНЕ И ПРЕСТОЙ на пътни превозни средства, управлявани от хора с увреждания или превозващи хора с увреждания;
За повече информация направи запитване в Агенцията за хора с увреждания. Ще я откриеш тук:
http://ahu.mlsp.government.bg/
А Бойко Борисов на пасти ще го поканим!
От Нова година има промени в режима за ползване на инвалидните стикери при паркиране в "Синя зона", най-съществените от които са:
- паркирането с инвалидните стикери може да се извършва ЕДИНСТВЕНО НА ОБОЗНАЧЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА (синя маркировка на земята със знак на инвалид и прилежащ пътен знак). отпада правото да се паркира произволно където и както си поискаш;
- срока за паркиране на гореописаните места е до 4 часа;
От април месец са подели сериозна кампания за "наказване" на инвалидите, които са си позволили да паркират в синята зона извън "определените за целта места" - поставят се скоби или в по-лекия случай се лепи бележка с глоба. Не ми е известно да е имало случаи за санкциониране на паркирани автомобили върху "определените за целта места", които са престояли там повече от 4 часа, за сега ....
- паркирането с инвалидните стикери може да се извършва ЕДИНСТВЕНО НА ОБОЗНАЧЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА (синя маркировка на земята със знак на инвалид и прилежащ пътен знак). отпада правото да се паркира произволно където и както си поискаш;
- срока за паркиране на гореописаните места е до 4 часа;
От април месец са подели сериозна кампания за "наказване" на инвалидите, които са си позволили да паркират в синята зона извън "определените за целта места" - поставят се скоби или в по-лекия случай се лепи бележка с глоба. Не ми е известно да е имало случаи за санкциониране на паркирани автомобили върху "определените за целта места", които са престояли там повече от 4 часа, за сега ....
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
corko написа:аз оня дена имах разправия с полицаите защото влезнах в забранена улица дори бях с инвалида вътре в колата и стана голяма разправия и те пробваха да ми измъкнат някой лев но видяха че няма да излязат на глава с мене и се отказах и полицая дори ми хвърли документите!!!СКЪСАХ ИМ НЕРВИТЕ
разрешено ли е да влизаш във забранена улица, въпреки че си със стикер?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”