Инцидентче с бакшиш...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Инцидентче с бакшиш...

Мнениеот kotse_botse » Пон 24 апр 2006 18:38

Карам си по локалното на Цариградско, точно след Германос, минавам покрай някакъв бакшиш и изведнъж... опаа изненада - задната врата се отваря и аз без огледало и с леко одрана врата.
Спирам, отивам при него, тръгвам да му говоря за гражданска, ала-бала, а той само тръгвайки каза ква гражданска, аз не съм виновен, клиента беше (то че беше клиента, клиента беше, ама...).

Та дайте съветче дали има смисъл да се обаждам в КАТ или да обявя щетата за "на паркинг".
А, и ако кажете къде да си оправя огледалото :-)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Инцидентче с бакшиш...

Мнениеот Li4o » Пон 24 апр 2006 19:14

Трябвало е на място веднага да се обадиш в полицията и да обясниш случая - според мен вече е късно да се обаждаш в КАТ...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 24 апр 2006 19:47

Е как тръгна в локалното? Спираш на средата и викаш КАТ кво като не е виновен да го е..а. :twisted: Писна ми от такива селески изпълнения. Днеска и мене щеше неква кака да ме мелне целия. Излиза ми на път с предимства без да се оглежда. :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 24 апр 2006 20:25

даамм .. вече мисля, че избора ти е да го пишеш щета на паркинг. Трябвало е да извикаш КАТ или да му вземеш някой лев и после от каското още веднъж, защото едва ли щеше да иска да му пишат акт :D

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 24 апр 2006 20:46

Май паркинг щета ще ти е най лесно и с най малко разправии. Но правилното си е - КАТ !!!!

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 24 апр 2006 21:16

Щом дори номера не си му записал...забрави за КАТ!
Направо отивай при застрахователите и...познатата сценка :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 25 апр 2006 8:42

Дам, тва 30 стоинки направооооооооо.........
Интересното е че ако на неговата кола имаше нещо, щото предполагам че не му е имало нищо, щеше да стане егати сценката от междузвездни войни.
Според мене, спираш СЕЛСКАТА на средата да те псува които си иска, обаждаш се в КАТ, потвърждаваш че си спрял селската и нуикои не може да мине че да доидет по бързо, оня ако иска каквото иска да прави, да си ходи да седи, каквото иска, и така.
В твоя случай вече освен паркинг щета не знам дали можеш да викаш КАТ.
Но реално найстина пътъника е виновен !

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 25 апр 2006 8:46

От Кат ще му кажат да си премести колата така че да не пречи и пак ще си дойдат когато искат :?

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 25 апр 2006 9:06

Sara_Bold написа:Щом дори номера не си му записал...забрави за КАТ!

Записах му номера. То аз може да съм глупав, ама за сметка на това съм прозз и първото нещо, като слязох от колата, беше да му погледна номера ;-)

А на него вратата, където се удари в моето огледало беше поизкривена леко.

Пък нямаше как да му искам "някой лев", щото той просто се качи на колата и тръгна, а и не съм фен на такива изпълнения. Верно можеше да спра по средата, ама хич не се сетих, даже продължих 20-30 метра надолу, където имаше място в дясно да спра.

Говорих и със застрахователката си, тя ми каза, че мога да се обадя в КАТ, но общо взето си е разправия, нерви и загуба на време, а не печеля нищо повече. И май ше се размине бакшиша...

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 25 апр 2006 9:39

Бакшиша е бил виновен.Шофьора носи отговорност за отварянето на задните врати.Спомням си,че тоя казус го имаше в листовките едно време

Потребителски аватар
CX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CX » Вто 25 апр 2006 10:11

Разбира се, че бакшишя е виновен. Той носи отговорност за всякакви такива случки.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 26 апр 2006 17:56

независимо дали ще уреждаш щетата като станала на паркинг, пак ти трябва протокол от КАТ. Мен наистина ме удариха на паркинга и ми искаха такъв протокол. Аз съм в Армеец, дори и да си при друг застраховател не вярвам да е по различно. Успех. А иначе на мен ми отне точно 2 часа. Първо 1 час в районното, където стана случката да дам обяснения и да ми дадат протокола /стана почти веднага/, и после 1 час при застрахователите да подам заявление за щетата и да направят оглед, снимки и т.н. След 1 седмица ми се обадиха и ми казаха, че са ми определили щетата и мога да отида на касата да си я взема. Това беше.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 26 апр 2006 18:07

dobrinb написа:независимо дали ще уреждаш щетата като станала на паркинг, пак ти трябва протокол от КАТ. Мен наистина ме удариха на паркинга и ми искаха такъв протокол. Аз съм в Армеец, дори и да си при друг застраховател не вярвам да е по различно. Успех. А иначе на мен ми отне точно 2 часа. Първо 1 час в районното, където стана случката да дам обяснения и да ми дадат протокола /стана почти веднага/, и после 1 час при застрахователите да подам заявление за щетата и да направят оглед, снимки и т.н. След 1 седмица ми се обадиха и ми казаха, че са ми определили щетата и мога да отида на касата да си я взема. Това беше.

И аз съм в Армеец и имах точно такава паркинг щета и не ми искаха нищо :roll: отидох,огледаха и това беше

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 26 апр 2006 21:38

dobrinb написа:...

Не е вярно това, не ти трябва никакъв протолол от КАТ, за да обявиш щета от паркинг. Днес бях в Булинс, всичко мина за 15-ина минути с огледа (благодарение на застрахователката ми, много е навътре с нещата ;-) ). Даже когато дойде човека на паркинга на Булинс да снима колата, тя му каза какво се е случило всъщност и оня ме пита колко съм взел от бакшиша mhihi . А застрахователката как я сърбяха ръцете да напише истината и да се обадим в КАТ за протокол и да го подгонят оня :censored: , ама на мен не ми се занимаваше...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 26 апр 2006 22:24

Добре бе пичове, не е вярно, само дето аз написах какво ми се е случило на мен, а пък дали е вярно май само аз мога да знам. Ама нейсе, то човек да не :stumm сподели нещо...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”