Гражданска отговорност,питане?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гражданска отговорност,питане?
Колеги,спорих с един приятел за гр.отговорност.Та миналата година второто тримесечие не е плащана,след това до момента е платена.Той купува тази кола и сега му предстои прехвърляне и регистрация на негово име.Той казва ,че при нотариуса ще има проблем с тези три месеца,а аз съм на мнение,че няма проблем.Кажете кой е прав според вас?
Re: Гражданска отговорност,питане?
Това не е данък че да плащаш за минало време. Плаща се само към настоящия момент. Може да не е имала 3 години ГО, плащаш я от утре и всичко е наред. Така поне аз си мисля де 

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Щом в момента има гражданска отговорност ВАЛИДНА значи няма никакви проблеми.
Примерно има хора, които са така на вноски, излиза в чужбина колата не му трябва,за какво да плаща като не я кара.Пребира се плаща си и няма грижи.
Кажи на приятеля си , че колата трябва да има валидна гражданска за момента!Данъка мисля, че също трябва да е платен, но не съм сигурен, все пак ако е свалена от отчет от предишния собственик ...
Примерно има хора, които са така на вноски, излиза в чужбина колата не му трябва,за какво да плаща като не я кара.Пребира се плаща си и няма грижи.
Кажи на приятеля си , че колата трябва да има валидна гражданска за момента!Данъка мисля, че също трябва да е платен, но не съм сигурен, все пак ако е свалена от отчет от предишния собственик ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Знаех,че съм прав,но то рупа ли рупа,а и друго сега иска от предишния собктвенник да плати данъка за тази година,понеже много се охарчил с тази кола и това било негово задължение.То остава и да му напълни резервоара! А предищвият собственник е точен, дава му колата за уговорената сума и му подарява още 4 алуминеви джанти със добри гуми.
нотариуса въобще няма да му иска гражданска.
когато отиде в кат ще му трябва. а и по пътя,ако я кара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Layer написа:нотариуса въобще няма да му иска гражданска.

И за КАТ не мога да разбера защо искат гражданска, взех си една Уазка, на която правих ремонт една година, ама дадох едни грешни 50 лева за гражданска да я прехвърля!
- pacoboy
- Контакти:
ivo_555 написа:И за КАТ не мога да разбера защо искат гражданска, взех си една Уазка, на която правих ремонт една година, ама дадох едни грешни 50 лева за гражданска да я прехвърля!
Нали се сещаш, че по пътя ди до КАТ или където и да е, може да стане нещо, после кой ще плаща на другата страна, нали твоята застраховка е за това.
Даже и от гаража да я изкараш да я миеш трябва да имаш ГО.
Отпадаш! Регистриран вече автомобил може изобщо да не го караш до КАТ!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ivo_555 написа:Отпадаш! Регистриран вече автомобил може изобщо да не го караш до КАТ!
Да може да не го караш до КАТ, но при смяната на талоните ще ти искат гражданска отговорност и дали си платил данъка на колата...
- pacoboy
- Контакти:
Хайде да не спорим, колегата пуснал темата си получи отговора, така че 

IceHeart написа:ivo_555 написа:Отпадаш! Регистриран вече автомобил може изобщо да не го караш до КАТ!
Да може да не го караш до КАТ, но при смяната на талоните ще ти искат гражданска отговорност и дали си платил данъка на колата...
Това го знам, но именно това питам, ЗАЩО, след като автомобила се прехвърля само по документи (напълно законно)!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е какво като е само по документи? Искат ти гражданска, валидна към датата на прехвърляне. Историята си е история и тя неможе да се промени и не играе роля. Към момента на прехвърляне трябва да са ти изрядни документите.
Колега, поразрови се малко и виж какви документи са необходими за регистрация на МПС или за прехвърлянето му. Държавата го е решила, не Бай Пенчо от Куртиклатево.
Колега, поразрови се малко и виж какви документи са необходими за регистрация на МПС или за прехвърлянето му. Държавата го е решила, не Бай Пенчо от Куртиклатево.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”