Здравейте колеги,
налага ми се прехвърлшне на автомобил между роднини /чичо и племеник/ как седи процедурата и какви документи са нужни. И възможно ли е без покупко-продажба?
Поздрави

Прехвърляне на автомобил
Re: Прехвърляне на автомобил
Според мен с продажба е най-добре. Аз взех мойта на бартер с доплащане от страна на онзи и пак го направих с такъв договор. За мойта беше 80лв при нотариус и 20лв в КАТ. Попринцип необходимите документи са:
Голям талон
Оценка от застраховател
Документ за платен данък
лични карти
Ако чичо ти е женен и колата е придобита след брака, трябва и лелята да дойде с вас.
На мен при нотариуса ми направиха и оценката и не ми искаха документ за платен данък и онзи се писа неженен. Зависи на какъв попаднеш.
В КАТ свършваш за час (ако не сменяш номерата). Документи: Голям и малък талон, Копие от договора, от там се взима заявление, плащаш си таксичката и си "owner".
Друг вариант и по-евтин (около 20лв) да ти направи генерално пълномощно при нотариус.
Май е това. Колеги?
Голям талон
Оценка от застраховател
Документ за платен данък
лични карти
Ако чичо ти е женен и колата е придобита след брака, трябва и лелята да дойде с вас.
На мен при нотариуса ми направиха и оценката и не ми искаха документ за платен данък и онзи се писа неженен. Зависи на какъв попаднеш.
В КАТ свършваш за час (ако не сменяш номерата). Документи: Голям и малък талон, Копие от договора, от там се взима заявление, плащаш си таксичката и си "owner".

Друг вариант и по-евтин (около 20лв) да ти направи генерално пълномощно при нотариус.
Май е това. Колеги?

Re: Прехвърляне на автомобил
Възможно е без покупко-продажба,колата се прави дарение и дори излизаше по-евтино. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”