за триене
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
за триене
Колеги имам такъв проблем наскоро направих бартер благодарение на който се отървах от крайслер вояжер и се сдобих с пасат в5 проблема е в това че връзки имам при нотариус Чакъров и за прехвърляне няма проблеми независимо колко данъци дължиш само че работата е там че дължа данък за крайслера около 300лв. и в момента вместо да ги дам за пасата аз трябва да плащам данъци на крайслера а ми казаха от общината че не могат да ми отпишат крайслера без да си платя данъка демек ако не го платя ще продължават да ми се трупат данъци въпреки че съм прехвърлил колата вече на друг собственик дайте ми някаква идея как да се измъкна от тази ситуация и между другото имате ли някаква идея колко ще ми е данъка на 1.8i 20v 125k защото съм решил да не я обявявам и дали ще има някакви последствия от това.Данък ти трябва до колкото знам само когато минаваш на преглед и когато продаваш колата могат ли да ме хванат от данъчните и да разберат че съм регистрирал кола в кат.Извинявам се за дългият роман който исписах.
Последна промяна от buci1971 на Сря 31 мар 2010 18:49, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с пътен данък
че нотариусите какво ги интересува дали е платен данъка или не
колкото до данъка си го плащаш щеш нещеш, за да ти отпишат колата в данъчното от твоето име за да може човека на когото си я продал да си я регистрира пак в данъчното но на негово име и вече той да си плаща данъци за нея

колкото до данъка си го плащаш щеш нещеш, за да ти отпишат колата в данъчното от твоето име за да може човека на когото си я продал да си я регистрира пак в данъчното но на негово име и вече той да си плаща данъци за нея

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Плащаш мой човек, като поп.
Отиваш, бъркаш и даваш
Това го направи и неотлагай, щото тебе чака
Отиваш, бъркаш и даваш
Това го направи и неотлагай, щото тебе чака
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
just_dance написа:че нотариусите какво ги интересува дали е платен данъка или не![]()
когато отиваш да прехвърляш кола при нотариус ти изискват платени данъци за да може нотариуса да я прехвърли
Очаква се скоро да направят прословутата система между КАТ и НАП и всички тарикати като теб, ще им лъснат необявените коли. А иначе не вярвам да се разминеш с парите за Вояджъра, има две сигурни неща Данъците и Смърта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
това за първи път го чувам и не съм и го виждал още.
последната кола като продадох отидох да и платя данъка за годината и да я отпиша от мое име едва след няколко месеца. никога нотариус не ми е искал такива глъпости.лични карти документите на колата, парите и "Айде бегай"
последната кола като продадох отидох да и платя данъка за годината и да я отпиша от мое име едва след няколко месеца. никога нотариус не ми е искал такива глъпости.лични карти документите на колата, парите и "Айде бегай"

- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
винаги съм си регистрирал колите вие нещо от един мой въпрос ме искарахте престъпник номер едно в държавата кажете ми поне колко горе долу ще ми е данъка на пасата просто попитах защото всеки втори човек около мен ми говори как не си записва колата в данъчното и не плаща данъци и аз винаги съм се чудел може ли така тъй като не е редно и законно а вие тръгнахте срещу мене веднагаsoxy__ написа:Очаква се скоро да направят прословутата система между КАТ и НАП и всички тарикати като теб, ще им лъснат необявените коли. А иначе не вярвам да се разминеш с парите за Вояджъра, има две сигурни неща Данъците и Смърта
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз немога да ти помогна за това колко пари ще ти е данъка, но колкото до това че не си вписвали колите в данъчното са пълни глупости.тая кола все на някого се води в данъчното. най-малкото че не могат да минат преглед без да е платен данъка. както казва един познат слушай глупости и пълней 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега данъка за пасата ще ти е около 90 лева минимум и около 115 макс. Но питай в данъчното за по точно..
buci1971 написа:винаги съм си регистрирал колите вие нещо от един мой въпрос ме искарахте престъпник номер едно в държавата кажете ми поне колко горе долу ще ми е данъка на пасата просто попитах защото всеки втори човек около мен ми говори как не си записва колата в данъчното и не плаща данъци и аз винаги съм се чудел може ли така тъй като не е редно и законно а вие тръгнахте срещу мене веднагаsoxy__ написа:Очаква се скоро да направят прословутата система между КАТ и НАП и всички тарикати като теб, ще им лъснат необявените коли. А иначе не вярвам да се разминеш с парите за Вояджъра, има две сигурни неща Данъците и Смърта
Не съм те изкарал престъпник, отговорих на част от въпроса ти. По-добре си обяви колата и си плати, за да не се натрупат после и да плащаш със задна дата. Иначе и аз имам доста познати, които не са ги обявили, а иначе са много сърдити, че има дупки

- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колега данъка за пасата ще ти е около 90 лева минимум и около 115 макс. Но питай в данъчното за по точно..
как го изчисли 90лв. след като калкулатора за данъци ми го искарва 151лв. а казват че винаги е давал по малко от реалното демек колко ли ще излезе но пък нали има някакво намаление за катализатора или е само до определена година
- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:buci1971 написа:винаги съм си регистрирал колите вие нещо от един мой въпрос ме искарахте престъпник номер едно в държавата кажете ми поне колко горе долу ще ми е данъка на пасата просто попитах защото всеки втори човек около мен ми говори как не си записва колата в данъчното и не плаща данъци и аз винаги съм се чудел може ли така тъй като не е редно и законно а вие тръгнахте срещу мене веднагаsoxy__ написа:Очаква се скоро да направят прословутата система между КАТ и НАП и всички тарикати като теб, ще им лъснат необявените коли. А иначе не вярвам да се разминеш с парите за Вояджъра, има две сигурни неща Данъците и Смърта
Не съм те изкарал престъпник, отговорих на част от въпроса ти. По-добре си обяви колата и си плати, за да не се натрупат после и да плащаш със задна дата. Иначе и аз имам доста познати, които не са ги обявили, а иначе са много сърдити, че има дупки
ок
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
buci1971 написа:IceHeart написа:Колега данъка за пасата ще ти е около 90 лева минимум и около 115 макс. Но питай в данъчното за по точно..
как го изчисли 90лв. след като калкулатора за данъци ми го искарва 151лв. а казват че винаги е давал по малко от реалното демек колко ли ще излезе но пък нали има някакво намаление за катализатора или е само до определена година
Колега, дал съм ориентировъчна цена, не се плаи толкова, но най-вече зависи от коя община е, щото тук при нас във Благоевград е една а във София, или Варна е друго... така че най-добре колегата да отиде в данъчното да му кажат колко точно. Щото разбрах тия дни че имало увеличение на данъците както за коли така и за къщи, с поне 40%

soxy__ написа:Очаква се скоро да направят прословутата система между КАТ и НАП и всички тарикати като теб, ще им лъснат необявените коли. А иначе не вярвам да се разминеш с парите за Вояджъра, има две сигурни неща Данъците и Смърта
ами аз мисля че вече е прието,защото на един френд за скутерче му пратиха честитка.да отиде да се запише.
ако не се яви до 7 дни -- 500 лв глоба.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”