Страният проблем, който имам е че на едната ми гума не може да се направи баланс. Качваме я на машината, правим баланс така, че на дисплеч да се покаже 0:0 - без да я сваляме от машината, само я завъртаме примерно 1/4 или 1/2 или малко докато е на оста още и "баланса" вече го няма - показва различни стойности!!!
Балансираме я пак така, че да покаже 0:0, завъртаме и... пак все едно не е балансирана. С другите 3 гуми няма проблем - само с тази.
Пробвах и при друг гумаджия - абсолютно същото.
Някакви идей?

Странен проблем с баланс на гума - Решено
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странен проблем с баланс на гума - Решено
Последна промяна от filipov на Чет 10 юни 2010 9:20, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Странен проблем с баланс на гума
Да не ти пука аз я сложих едната предна с 20грама разлика и гумаджиите казаха че няма да ги усети и поне до 150 не се усеща, повече не съм пробвал 

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Усеща се! Колата сама взима завойте. Много яко ходи на дясно /дясна гума е проблем/ Иначе до 130км не усещам да има други проблеми.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
filipov написа:Усеща се! Колата сама взима завойте. Много яко ходи на дясно /дясна гума е проблем/ Иначе до 130км не усещам да има други проблеми.
По-скоро ти е крива гумата, може да е дефектна, може при съхранението да се е деформирала. При лош баланс тресе волана! Също провери как ти я помпат, но сам, аз си взех колата от монтаж и баланс едната беше на 1,9 другата на 2,3 бара
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Гумата сваля ли я от джантата?
Да няма вода или друга гадост вътре?
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Smeagol написа:Гумата сваля ли я от джантата?
Също си мислех да няма нещо вътре и накарах "майстора" да я отворим, но нямаше нищо вътре. Гумата НЕ СЕ СВАЛЯ от стенда а само се завърта и...дебаланс.
Гумите са съхранявани правилно и са свалени зимата без проблем.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Сложи гумата на друга джанта (някоя, която е била ОК на баланс машината) и пробвай пак 

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На баланс машината всички джанти са ОК, те са като тези от снимката ми.
То е ясно, че е или гума или джанта, но защо всеки път след баланс показва, че не е балансирана и всеки път на различни места се слагат тежестите?
Ако продължим с балансирането ще се уплътни с тежести цялата джанта от двете страни.
Много странно.
Разменихме предните гуми лява-дясна и сега поне не завива на една страна. Но проблема с баланса остана.
То е ясно, че е или гума или джанта, но защо всеки път след баланс показва, че не е балансирана и всеки път на различни места се слагат тежестите?
Ако продължим с балансирането ще се уплътни с тежести цялата джанта от двете страни.
Много странно.
Разменихме предните гуми лява-дясна и сега поне не завива на една страна. Но проблема с баланса остана.

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Кажи им да сложат на твоята джанта една тяхна гума да видим какво ще стане.Ако и тогава не стане нищо,ще им кажеш да си калиброват машината,щото повечето не считат за необходимо да се извършва тази операция,да не говорим,че някой не са чували за това.Машината се калиброва с нова джанта,която те трябва да имат или поне трябва да е права и да е обикновена.Към машината върви една 100 грамова тежест и от там нататък да следват менюто на машината,защото всяка машина е различна.В такива моменти,когато всеки сменя гуми,на всички им е през оная работа дали ще ти трепери волана,дали ще ти дърпа и на какво се дължи това.Ти си просто един от всички.Монтирай си гумите в някой от по-големите сервизи,от които можеш да търсиш отговорност след това.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е решен като разменихме предните гуми. Баланса пак е променлив и според мен и машината не е балансирана гумата, но поне не носи колата на ляво.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”