Закупуване на кола с неплатени данъци и прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Закупуване на кола с неплатени данъци и прегледи

Мнениеот LUDsAUDI » Пет 02 апр 2010 14:14

Хвърлил съм око на една машина, чийто собственик е в чужбина и няма намерение скоро да се завръща и си е обявил колата за продажба. Няма платени пътни данъци за 2008, 2009, 2010, също така последния годишен преглед е валиден до 08.2008г, освен това колата е с регистрация от друг град и ще трябва и смяна на номер. Доколкото четох преди евентуална продажба трябва да бъдат изчистени всички задължения по колата, тоест 3г. по около 280лв данък + лихви предполагам (Ауди А4 1.8Т 1996г 150коня е), от кой трябва да бъдат платени? - собственика, солидарно от двамата, купувача или е въпрос на разбиране помежду им?
Kак стои въпроса за прегледа, на комисия ли трябва да ходи нещо, или се плащат някакви глоби само и си отива нормално на преглед. Има ли някакъв по-евтин вариант примерно да се бракува или смъкне от отчет и след това да се регистрира наново. Четох, че има вариант да не се плащат данъците, но след това може само да бъде разглобявана само за части, не подлежи на нова регистрация. Може ли да имам някакви проблеми при покупко-продажбата, понеже човека е в чужбина и предполагам с някакви пълномощни неговите роднини ще ми я продадат,има ли някаква измамническа схема, по която мога да бъда прецакан.
Очаквам някакви съвети :)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Re: Закупуване на кола с неплатени данъци и прегледи

Мнениеот stanev11 » Пет 02 апр 2010 14:32

Има ли някой пълномощно да препродава колата на трето лице,защото ако няма незнам как ще стане прехвърлянето при нотариус/става но не по законен начин/.
Данъците трябва да си ги плати собсвеника,а не ти-все пак колата е негова за това време през което не са платени данъците,можеш и ти да ги платиш,но трябва да ти направи отстъпка от цената равняваща се на сметка от данъците,каква солидарност в това-не си я карал ти тази кола/по сметки за данъци може да стигнат до 800-1000лв дължима сума/а А4 на тези години и с този мотор без данъчните задължения може да намериш между 5 и 7 хиляди лв.Така,че смятай хубаво и прави сметка дали си заслужава.
За прегледа няма да се притесняваш.ако не те хванат служителите на реда :D ,спокойно можеш да я закараш на някой пункт за технически преглед и да си минеш без да имаш глоба,а ако имаш някой познат става и по незаконен начин-само с документите на колата и някой лев отгоре на хората които ще ти направят прегледа,все още става в нашата мила родина.

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Пет 02 апр 2010 15:22

Собственика доколкото знам дължи сериозна сума пари на доста хора в БГ и едва ли има намерение да плаща каквито и да е данъци а иска кеш пари за колата в този и вид. С много уговорки мога да го спазаря за 1500лв, понеже има доста външни забележки, стояла е 2години и са и счупили единия стоп, разбита и е ключалката за багажника, откраднати са крика, резервна гума, стелката и други дреболии, броните са усуркани, по вратите и капака има следи от доброжелатели, в общи линии трябва да се пребоядиса което аз нямам намерение да го правя, но пък двигателя е читав. Цената ме зариби по колата не друго, но ако се наложи да давам 1500 +1000(данъци) +500(гражданска, преглед, винетка, нови номера) +200(нотариуси, разкарвания) +800(обслужване, стопове, заключалки) и ми идва на 4000, при евентуална продажба да и търся 5000 в тая криза едва ли ще има много кандидати пък и няма да е с блестяща външност, чудя се за части дали си заслужава да се купува и дали и кога ще и се избият парите :?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 02 апр 2010 15:34

И да се разпородава на части пак трябва да се платят данъцеите за да се бракува.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 02 апр 2010 17:35

що пък ще и правиш обслужване като искаш да я продаваш.
1500 за колата+ 200 кат и нотариус +800 за данъци и преглед + 200 за стоп(от морга) и едно пастиране.
общо 2700лв.
кво и мислиш, вземай я.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 02 апр 2010 20:57

Не се вкарвай във филми, вземи я и направо я препродай на някоя морга, там при добра цена няма много да питат дали са платени данъците. Стоп в морга няма да е повече от 80 лв.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пет 02 апр 2010 21:23

Попринцип данъците се дължат от продавача и неможе да бъде продадена както спомена без да са платени. Ако не ги плати те ще си му се трупат трупат.. докато накая не го спипат в България и повече няма да може да излезе ако не си плати всички дължими суми на държавата. Това може да ти е бонус за да свали от цената .. казваш му 1000 лева и тва е. Нотариус и кат са ти не повече от 120-150 лева. Данъците за 3 години са ти около 600 лева ( +/- 50-70 лева.. зависи къде е регистрирана ). Ако ще я препродаваш може да мине и без гражданска ... и въпреки това ще и вземеш добра сума. Според мен също си заслужава.. стига да успееш да свалиш повече от цената на самия автомобил.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 04 апр 2010 23:30

колега що се отнася за данъка можеш съвсем законно да я прехвърлиш като отидеш и провериш в общината колко е за тази година и го платиш по банков път само новия, те ти издават бележка за платен данък и с нея и пълномощника право при адвоката.но първо провери дали пълномощното е валидно. :да:
няма да е първата нито ще е последната така продадена кола.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Вто 06 апр 2010 18:36

Относнсно прегледа аз си купих моя голф без преглед имаше само ГО отидох и абсолютно нормално си направих прегледа :) Според мен аудито си заслужава, действай :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”