От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?

Мнениеот lavidaloca » Пет 02 апр 2010 10:55

Здравейте! Преди време имахме спор с едни познати от какъв метал е направен двигателя на руските коли (най-масовите в бг - лада, москвич, волга). Разрових се из уикипедия, но не намерих нищо походящно.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?

Мнениеот Barboukov » Пет 02 апр 2010 11:06

www.OtKakyvMetaleNapravenDvigatelqNaRuskiteKoli.com

Летият сив чугун се и използвал в миналото за производство на цилиндровия блок, главата и втулките, но се заменя от по-леки алуминиеви сплави, които са с по-добра термопроводимост.

Дано съм ти отговорил на въпроса.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пет 02 апр 2010 11:11

Да точно такъв беше спора. Едните казваха, че е от чугун, другите - от алуминий. Благодаря за отговора. Може ли да се даде година, от която вече са алуминиеви ?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 02 апр 2010 11:17

Имаме на село едно Жулигуми 88 година. Блока му е чугун. Само незнам дали е оригиналния мотор или е сменян. Чак такова инфо незнам дали ще се намери.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 02 апр 2010 12:11

И аз съм чувал нещо,че някои москвичи са били с алуминиев блок.

Последна промяна от kaiser666 на Пет 02 апр 2010 12:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 02 апр 2010 12:31

Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна mhihi .И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.
И сега ми кажете че не съм мангал mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 02 апр 2010 12:39

bobocamaro написа:Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна mhihi .И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.

Колега не си,само добре запознат mhihi
Иначе на моя джуган 12,беше с чугунен двигател mhihi

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 02 апр 2010 14:53

bobocamaro написа:Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна mhihi .И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.

абсолютно вярно с оригинала.Всичко което е казал колегата е вярно,лично съм проверявал и аз.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 02 апр 2010 18:02

Благодаря ви за отзивите колеги :oops: ,според мен темата е интересна.А и ме върна в младежките ми години.Под руските коли мина моята буйна авто младост,разчувствах се малко и ми залипсва тоя период.Пожелавам на бодрата смяна да се учи и да чете повече,при днешните коли чука не е препоръчителен.Извинявам се за спама. :обичам ви

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 03 апр 2010 6:50

На АЗЛК 2141 и 21412 всичко е алуминиево. Капак на клапаните,глава,блок,картер,скоростна кутия(кожух).

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 06 апр 2010 13:25

Skoda 105/120 са алуминиев блок и чугунена глава

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 06 апр 2010 15:12

В старите руски двигатели освен метал се е ползвало и дърво :horror: ,не се бъзикам.Колата е ЗАЗ 965а
The Car.jpg
дървения елемент представлява стругована брезова втулка вкарана в повдигачите на 1ви и 2ри цилиндър за изпускателните клапани,позиция 33 от снимката
The engine.JPG

И доказателството от текста в книгата за гърбушкото
The proof.jpg

След това заменят брезовия чеп с материал наречен Лигностон-пластмаса получена на основата на дървесина.

Епилог:някъде в Тайгата братушките отдавна имат паркирано НЛО с антигравитационен двигател.Maximum Respect
за http://www.redmotor.ru/

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Пет 09 апр 2010 21:39

Здравейте
По принцип алуминиевите двигатели най- често са от сплав Al- 11% Si и още добавки, но това е основната (базовата) сплав. Освен алуминиеви сплави се използва също така и чугун.
За по- конкретно: трябва ми парче от метала, и за символична сума ще бъде изследвана сплавта !
Тук съм изследвал сплавта на двигател от Хонда (и други детайли): http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=30255
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Съб 10 апр 2010 20:39, променено общо 2 пъти.

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Съб 10 апр 2010 9:50

stanev11 написа:

абсолютно вярно с оригинала.Всичко което е казал колегата е вярно,лично съм проверявал и аз.

Защо пишете глупости бе, като не сте сигурни не пишете простотий. :beat_butt2
Коя волга е с ЧУГУНЕН МОТОР?
На Волгата главата и блока са АЛУМИНИЕВИ, с мокри ризи на 92 мм. Мотора е ГАЗ 21, ГАЗ 24, ГАЗ24д, 2410 ит нт. Тегло окомпектован 163кг., мощност за газ 24д 93 к.с
На коя жигула мотора е АЛУМИНИЕВ?

Ей аман от драскачи. В този форум нищо достоверно неможе да се намери. :banghead: :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Съб 10 апр 2010 17:27

За Волгата грешката е моя,извинявам се.А ти понеже ги чаткаш нещата-къде прочете за алуминиевата Жигула?В недостоверния форум?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”