От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?
Здравейте! Преди време имахме спор с едни познати от какъв метал е направен двигателя на руските коли (най-масовите в бг - лада, москвич, волга). Разрових се из уикипедия, но не намерих нищо походящно.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От какъв метал е двигателя на старите руски коли ?
www.OtKakyvMetaleNapravenDvigatelqNaRuskiteKoli.com
Летият сив чугун се и използвал в миналото за производство на цилиндровия блок, главата и втулките, но се заменя от по-леки алуминиеви сплави, които са с по-добра термопроводимост.
Дано съм ти отговорил на въпроса.
Летият сив чугун се и използвал в миналото за производство на цилиндровия блок, главата и втулките, но се заменя от по-леки алуминиеви сплави, които са с по-добра термопроводимост.
Дано съм ти отговорил на въпроса.
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Да точно такъв беше спора. Едните казваха, че е от чугун, другите - от алуминий. Благодаря за отговора. Може ли да се даде година, от която вече са алуминиеви ?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаме на село едно Жулигуми 88 година. Блока му е чугун. Само незнам дали е оригиналния мотор или е сменян. Чак такова инфо незнам дали ще се намери.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
И аз съм чувал нещо,че някои москвичи са били с алуминиев блок.
Последна промяна от kaiser666 на Пет 02 апр 2010 12:33, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна
.И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.
И сега ми кажете че не съм мангал

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна.И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.
Колега не си,само добре запознат

Иначе на моя джуган 12,беше с чугунен двигател

-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна.И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.
абсолютно вярно с оригинала.Всичко което е казал колегата е вярно,лично съм проверявал и аз.
- bobocamaro
- R.I.P
Благодаря ви за отзивите колеги
,според мен темата е интересна.А и ме върна в младежките ми години.Под руските коли мина моята буйна авто младост,разчувствах се малко и ми залипсва тоя период.Пожелавам на бодрата смяна да се учи и да чете повече,при днешните коли чука не е препоръчителен.Извинявам се за спама. 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На АЗЛК 2141 и 21412 всичко е алуминиево. Капак на клапаните,глава,блок,картер,скоростна кутия(кожух).
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Skoda 105/120 са алуминиев блок и чугунена глава
- bobocamaro
- R.I.P
В старите руски двигатели освен метал се е ползвало и дърво
,не се бъзикам.Колата е ЗАЗ 965а дървения елемент представлява стругована брезова втулка вкарана в повдигачите на 1ви и 2ри цилиндър за изпускателните клапани,позиция 33 от снимката
И доказателството от текста в книгата за гърбушкото
След това заменят брезовия чеп с материал наречен Лигностон-пластмаса получена на основата на дървесина.
Епилог:някъде в Тайгата братушките отдавна имат паркирано НЛО с антигравитационен двигател.Maximum Respect
за http://www.redmotor.ru/

И доказателството от текста в книгата за гърбушкото
След това заменят брезовия чеп с материал наречен Лигностон-пластмаса получена на основата на дървесина.
Епилог:някъде в Тайгата братушките отдавна имат паркирано НЛО с антигравитационен двигател.Maximum Respect
за http://www.redmotor.ru/
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здравейте
По принцип алуминиевите двигатели най- често са от сплав Al- 11% Si и още добавки, но това е основната (базовата) сплав. Освен алуминиеви сплави се използва също така и чугун.
За по- конкретно: трябва ми парче от метала, и за символична сума ще бъде изследвана сплавта !
Тук съм изследвал сплавта на двигател от Хонда (и други детайли): http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=30255
Поздрави
По принцип алуминиевите двигатели най- често са от сплав Al- 11% Si и още добавки, но това е основната (базовата) сплав. Освен алуминиеви сплави се използва също така и чугун.
За по- конкретно: трябва ми парче от метала, и за символична сума ще бъде изследвана сплавта !
Тук съм изследвал сплавта на двигател от Хонда (и други детайли): http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=30255
Поздрави
Последна промяна от JoroHondata на Съб 10 апр 2010 20:39, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stanev11 написа:bobocamaro написа:Волга,Лада,Жигула чугунени блокове.Москвич 1360 с крадения опелов мотор също е чугун.Москвич 412 (1500куб) крадения мотор от BMW с наклона на ризите е с алуминиев блок,глава алуминиева,камбана съединител-алуминиева,корпус и опашка скорости алуминиеви.И като така 412 модела беше мечтата на мангалите за вторични суровини.И да сте още по запознати :блок на камион ГАЗ 53 осмак също е алуминиев тежи 48 кг чисто.На ЗИЛ 130 блока също е алуминиев,но такъв не можах да докопам та да го върна.И двата двигателя за камионите са крадени от Шевролет.
абсолютно вярно с оригинала.Всичко което е казал колегата е вярно,лично съм проверявал и аз.
Защо пишете глупости бе, като не сте сигурни не пишете простотий.

Коя волга е с ЧУГУНЕН МОТОР?
На Волгата главата и блока са АЛУМИНИЕВИ, с мокри ризи на 92 мм. Мотора е ГАЗ 21, ГАЗ 24, ГАЗ24д, 2410 ит нт. Тегло окомпектован 163кг., мощност за газ 24д 93 к.с
На коя жигула мотора е АЛУМИНИЕВ?
Ей аман от драскачи. В този форум нищо достоверно неможе да се намери.

- bobocamaro
- R.I.P
За Волгата грешката е моя,извинявам се.А ти понеже ги чаткаш нещата-къде прочете за алуминиевата Жигула?В недостоверния форум?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”