Какво да правим с наглите боклуци ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какво да правим с наглите боклуци ???

Мнениеот Tod » Съб 06 май 2006 18:07

Как ще се почувствате, когато на сутринта откриете, че за пореден път ви липсва нещо от колата? Преди известно време ми свалиха лайсните на праговете! След това ми счупиха задната емблема, явно при опит за кражба! Днес ми свиха едната решетка под предната броня! Колата ми е Golf 3. Кажете как да се справим с дребните крадци и може ли някой да ни помогне?

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 06 май 2006 18:27

Издебваш го и със приготвената за целта тесла му чупиш ръцете!Това няма да ги спре,но ще бъдеш максимално удовлетворен.

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Съб 06 май 2006 18:34

Знаеш ли, точно това ми липсва в този момент - да се удовлетворя с някоя счупена тиква, но как да го издебна? Тия са печени и не се ловат лесно.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 06 май 2006 18:35

Отиди до най - близката скапана гробница за коли т.н. Автоморга.Искай да говориш с шева и го нахрани по някакав начин.Един въпрос към адвокатите от форума няма ли някав начин да се изискват разни фактури ли такива документи, дори за най малките части, щото хората който купуват от наркоманите тия части са точно шефчетата на тия автоморги и трябва да се пречупят по някав начин.Всичко вярно е доста сложно примерно ако стъкло на Г2 е маркирано няма да го купят,друго най крадено се сещам за огледала на Астри тях ги боядисват (м......а им),решетки,брони,халогени ей за тези работи нямали начин да се пречупят бре.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Съб 06 май 2006 18:40

Купи си въздушна пушка-по 50 лв са и пукай от терасата.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 06 май 2006 18:56

SMEL написа:Купи си въздушна пушка-по 50 лв са и пукай от терасата.

Даже и по 24.50 - в НДК има изложение до утре ;)

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 06 май 2006 22:22

Най-добрия вариант е метален(бетонен)гараж.
Друго което бях обмислял е камера свързана към компютъра.Необходимата за целта камера,плюс кабелите,софтуера и монтажа е с цена 150-200лв(питал съм във магазин за аларми).Предполагам има някаква(и) програма(и),които да записват информацията от камерата.При установяване на ГСП(груба селска проява),просто преглеждаш записа и... :a boi de :bishop :beat_butt2 :blueeye: :headbang :laser ,може и това- :cop :blow job ... :evil: :twisted:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Съб 06 май 2006 23:13

Обаче, ако си вземеш гараж може да се случи и така, че да влязат в него и да си разчепатят колата на спокойствие при закрити врати...

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Нед 07 май 2006 9:07

Абсолютно си прав sebastianz55. Това с камерата е идея, но това са грешни пари. Ще я гепят и нея, ако е отвън. Вътре няма смисъл. Не знам дали са наркоманчета? Мисля си, че този последният тъпанар е собственик на същата кола!!! Трябвало му е само едната решетка. Ако беше пласьорче щеше да чопне и двете ... нали?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 07 май 2006 19:24

Аз отдавно го минах този момент, вече ги стрелям на месо.... карабината е в касата, а пистолета в шкафчето до леглото, голем фенер и все от 15 патрона ще го набарам, пък после кво ще да става :evil:

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Вто 09 май 2006 15:23

На мен преди 2 месеца ми откраднаха халогените -сега сам с бленди. За да предотвратя и тяхната кражба взех едни железца които наподобяват нитове нагорещих ги и напражо върху блендата.Целта на цялята галимация мие да не могат да ги продадат ако ги откраднат (дано не ги барат вече 2 месеца са си на мястото ). На комшията една седмица по касно (след халогените) на Вентото издарпали зверски предната решетка и покривили всичко. Аз се стреснах и веднага взех мерки да не се слу4и и на мене-купих браснарски нож4ета и ги залепих на перата на предната решетка та като хване да дарпа да му се рвезнат прастетата пак аз ще ги сабера сутринта с една лопатка :kissy: . За решетките на бронята Покси пол няма измакване без да се строшат.
Пак хвана ли някои ще го поканя на срещата VW :lol:
Е това е за сега глупорий колкото щеш ама такава ние даржавата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 09 май 2006 15:33

vladovl написа:............

я, я раздуй за бръснарските ножчета колко точно сложи и къде, щото да сложиш 20-30 ножчета....

Потребителски аватар
koskoboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koskoboy » Вто 09 май 2006 16:04

... и това не ми помогна - 2 пъти халогенки, един път лайсни.
стрелях с газягата яко миналото лято, гепачите вазираха, но пък после цъфнаха "представителите на миниситерството на вътрешните работи" и ми отвориха писане като за книга, защо съм стрелял.
крадците ми отмъстиха катонадраха много гадно боята колата на следващата седмица.
за съжаление доста неприятни истории имам покрай тази кола, но така и не намерих адекватен начин за опазване :(
- пластмасите като лайсни, прагове и капачки по бронята могат да се залепят с монтажен силикон... но ако ги задърпат ще покривят ламарините
- халогенките могат да се "щамповат" или "жигосат", друг вариант е да се разпробият главите на закрепващите винтове, или да се използват спец.болтове, и после се силиконизира целият тройник - мигач, халоген, бленда. но е доста неприятно, ако трябва да се смени крушка.
- има и друг вариант - преправя се бронята (запълват се дупките на тройниците) и се слагат фарове като за 4-ка - с мигачите в тях.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 09 май 2006 16:08

Аз понеже живея един вид срещу НДК и тука има няколко десетки наркоманчета, дето бяха решили да ми стават "абонати". След неуспешния опит да ми откраднат страничните огледела се опитаха с отверка да ми отворят колата, при това с цялата си наглост на 2 метра от мене (аз съм на първия етаж и колата ми е точно под прозореца). След като го видях тоя "отверкаджия" и му теглих доста солидни майни до 9то коляно в родата му, отидох до МВР и ги попитах каде се свъртат тия дроги. Посочиха ми Попа и една къща пред сабаряне. "Навестих" ги помпаджиичетата на Попа с няколко мои "скромни" приятелчета и им обясних на наркоманите, че ако още веднъж някой от тях се доближи на по-малко от 1 метър от мойта кола ше му се наложи да си вкарва помпите в колената занапред :idea: :twisted: От тогава нямат провинения :D

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Вто 09 май 2006 16:22

На предната решетка са дето е емблемата (Г3). Те нали са 3 пера -та отвътрешната долна страна на перото са(така не се виждат отван). Едно ножче го деля на 2 и с Похипол лепя на 2-3см едно от друго.
Ако слагаш гледай да не забравиш. А на крадеца 100% ще му ампутира прастите.
Важно е и палното каско щото после маи на колата няма да и се размине.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”