Пазете велосипедистите на пътя!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Пазете велосипедистите на пътя!

Мнениеот L&R » Пон 08 май 2006 14:42

Велосипедистите са равноправни участници в движението по пътищата, не ги засичайте и изблъсквайте от пътя !

Пускам тази тема , защото днес за пореден път бях засечен нагло и малко остана да се пребия.
По света велосипеда е масово превозно средство в градски условия, а при нас наистина е трудно и опасно да се кара колело:? .

Благодаря за вниманието.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 08 май 2006 14:46

евала за оптимизма )))))
оня ден един колега със скутер едва не утрепаха ти за велосипедистите...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 08 май 2006 14:47

Подкрепям!!!!!!!!!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 08 май 2006 14:51

Извинявай ама и вие спазвайте правилата на движение като пълноправни участници. Като спре колоната да заобиколи дупка заставайте на опашка отзад а не се бутайте изневиделица отстрани, аз не мога да гледам едновременно от двете страни да гледам дупка другите участници за правя финтове и изведнъж да ми изниква някой прошляк изневиделища между вратите и бордюра и после да се сърди че съм го засякъл. Е днес имаше един такъв на прелеза на ПЖИ чак ме стресна. А... в тая държава всеки иска а не ще да дава.......

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 08 май 2006 15:00

АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ!!
и винаги внимавам, не само за велосипедисти, но особено много за деца (особено ако видя топка да се търкаля на пътя, просто спирам, винаги задължително след нея следва дете) и възрастни хора, ма тва е друга история.

Преди време 4-ма циганина в прогнил мерцедес тръгнаха срещу мен умряха от смях, когато спрях и стъпих в една не много дълбока, но кална локва... добре, че не можаха да обърнат колата достатъчно бързо, за да ме догонят, след като чуха мнението ми за тях, майките им и останалата част от близките им и далечни роднини....... :)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 08 май 2006 15:15

Не знам кой крив и кой прав ,но едно момче комшийче си отиде преди около 10 тина дена заради велосипедист. :evil:
Комбинацията от междуградски път (Пловдив-Асеновград),късно вечер(23:30) ,леко ръмящ дъждец и шибан велосипедист без светоотразители да знаете че е отчайващо смъртоносна.
Резултата е челен удар м/у две коли,като велосипедиста още не могат да го намерят ,в смисъл жив и здрав си е но е неизвестен...
Ако иска един колоездач да е равноправен участник в движението трябва да се държи като такъв-да има фарове,светоотразители и каска и най-важното да спазва правилата за движение.
В много случаи и каращите скутери също се държат като безсмъртни.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пон 08 май 2006 16:43

Говорим за нормални велосипедисти нали...?(към които се числя и аз).
Преди две седмици с приятеля карахме към морската градина (където карам предимно за да нямам "ситуации") по ул. Цар Асен когато до мен на 15 -20 санта профуча едно бяло пикапче - фирмено и направо изтръпнах (при положение че улицата е свободна за три коли). След 100 метра следваше СТОП. Та настигнах пикапа и на стопа шофьорчето получи странична подметка в муцуната през отворения прозорец. Оказа се умно момче и просто избяга иначе щяхме да го размажем.
Аз като карам и видя велосипед правя всичко възможно да го пазя и най-важното да не му пречя. Друг е въпросът, че децата карат колело кофти ама и ние като малки сме били същите нали?!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 08 май 2006 16:56

Само да допълня - един призив.
Като заобикаляте колоездачи ако ще и по тротоара да карат давайте мигачи за да знаят тези зад вас пред вас и които и да било че заобикаляте. И спазвайте по прилична дистанция при разминаване.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 08 май 2006 18:14

Определено подкрепям призива ... за градски или междуградски пътища.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 09 май 2006 6:48

Аз за това си карам по тротоара или там където кола не може да се качи :twisted:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 09 май 2006 7:56

Tyan написа:Аз за това си карам по тротоара или там където кола не може да се качи :twisted:

Не бъди сигурен:) На изпита ми за шофиорска книжка една маршрутка се нареди заедно с мен на светофара и половината от нея беше на тротоара. На тротоара щото лентата беше за 1 кола, ама аз не бях съвсем в нея:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”