Кола със стари номера.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Кола със стари номера.
Има една кола с бели номера и данъците й не са платени,може ли да се платят данъците и да се сменят номерата,има ли някакви глоби? 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Кола със стари номера.
Те данъците задължително ще трябва да се платят, обаче трябва да се провери в КАТ как стои въпроса. Останало ми е като спомен, че когато ги пререгистрираха при изтичането на срока тия със старите номера бяха спрени от движение служебно. Ако са все още спрени от движение може да се мине регистрация наново, обаче ако са ги бракували няма как да стане.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ако са я спрели от движение от кат значи няма данъци,но ако директно са я бракували,трябва технотест,но не виждам логика да се бракува.
Нека някой по запознат да каже.

- К.Одаджийски
- VW експерт
kaiser666 написа:Ако са я спрели от движение от кат значи няма данъци,но ако директно са я бракували,трябва технотест,но не виждам логика да се бракува.Нека някой по запознат да каже.
От първи януари мисля 2008г. се дължи данък и за МПС спрени от движение. Което обаче не ги бърка данъчните дали кат са я спрели или са я бракували, щом собственика не отишъл да я отчисли данъци текат
К.Одаджийски написа:kaiser666 написа:Ако са я спрели от движение от кат значи няма данъци,но ако директно са я бракували,трябва технотест,но не виждам логика да се бракува.Нека някой по запознат да каже.
От първи януари мисля 2008г. се дължи данък и за МПС спрени от движение. Което обаче не ги бърка данъчните дали кат са я спрели или са я бракували, щом собственика не отишъл да я отчисли данъци текат

Kaкво , какво . Искате да кажете , че трябва да плащам данаци на трабанче спряно от движение преди 10 години ?
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivo_555 написа:Ако не си го отчислил, май да!
ТВЪРДО да.
Ако не искаш да плащаш. Отиваш в данъчното. Отчисляваш го (носейки бележка от КАТ че е спряно от движение или бракувано)
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ако е бракувано трабанчето не дължиш данък, обаче ако е само спряно от движение дължиш данък за 2008,2009 и 2010 година. Бракуваш го и бегаш в данъчното да го отчислиш.
То не е бракувано , защото си е в исправност . Идеята бе да се спре от движение защото нямаше кои да го кара и да се спести плащането на данаци , докато настанат по добри времена !
п.п. Някои има ли представа какво е накарало тези мили хора да променят разпоредбите . Аз лично смятам , че няма смисъла да се плаща данък на кола която ти стои в гаража на които плащаш данъка ежегодишно !
п.п. Някои има ли представа какво е накарало тези мили хора да променят разпоредбите . Аз лично смятам , че няма смисъла да се плаща данък на кола която ти стои в гаража на които плащаш данъка ежегодишно !
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IANSTO написа:..Аз лично смятам , че няма смисъла да се плаща данък на кола която ти стои в гаража на които плащаш данъка ежегодишно ! [/color]
A дали можеш да докажеш с документи на данъчните, че колата си седи в гаража и не се кара? Щото според мен такъв документ може да ти даде само КАТ - или е бракувано или е спряно от движение и са му свалени номерата.
Съмнявам се да минеш с "честна пионерска аз тази кола не я карам"
- К.Одаджийски
- VW експерт
Въвеждането на данъка за коли спрени от движение мисля беше оправдано с приказката, че така ще изчезнат трошките от тротоарите, колко това е станало нямам идея
К.Одаджийски написа:Въвеждането на данъка за коли спрени от движение мисля беше оправдано с приказката, че така ще изчезнат трошките от тротоарите, колко това е станало нямам идея
Поне пред нашия блок изчезнаха . Друг е въпроса , че стояха в продължение на много години без номера ( понеже най - вероятно са били бракувани )
scuba написа:IANSTO написа:..Аз лично смятам , че няма смисъла да се плаща данък на кола която ти стои в гаража на които плащаш данъка ежегодишно ! [/color]
A дали можеш да докажеш с документи на данъчните, че колата си седи в гаража и не се кара? Щото според мен такъв документ може да ти даде само КАТ - или е бракувано или е спряно от движение и са му свалени номерата.
Съмнявам се да минеш с "честна пионерска аз тази кола не я карам"
Аз тези документи съм ги показал преди 10 години . Сега обаче те задължават да го бракуваш . Ако не го бракуваш трява да му плащаш данък всяка година . А ако плащаш то няма смисъл да седи в гараж по добре е да си го караш .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”