Изплащане на щети?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Изплащане на щети?

Мнениеот Muncho » Сря 10 май 2006 12:52

Здравейте.
Значи заведох щети в ДЗИ. Става въпрос за преден джамец с дупка и одран калник ( паркинг щета го писах ). Плащането ще стане по експертна оценка.
Кофти е че трябва да се изплатят 4-те вноски преди да може и да се говори за пари.. както и да е.. интересува ме колко пари горе долу ще ми дадат.
Джамеца е за смяна, тониран. Казаха ми че разботят по цени на Кобра... това добре.. ама наистина ли ако отида в Кобра и ми го сменят там с читав тониран джамец ще ми се покрият разходите от каското?
Одрасканият калник е заден десен. Писаха го 1-ца. Грам идея си нямам какво значи това...
Също така предполагам че първо трябва да оправя щетите ( със собствени средства ) преди да отида на оглед и след това да ми ги изплатят?
Както и да е .. основният ми въпрос е колко пари горе долу да очаквам за тези щети.
10х предварително.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 10 май 2006 13:44

Това не е много добре, че работят на цените на Кобра, защото те по принцип са по-ниски, отколкото биха ти дали при оценка по Шваке. Например на мен в Булстрад ми дадоха 120лв за предно стъкло, а в Кобра ми го смениха за 80, само че не беше тонирано. Тонираното да е 90 примерно.

А за калника - 1-ца е леко огъване, и с боя и труд би трябвало да ти дадат 80-100лв, значи общо около 200лв би трябвало да ти дадат.

Пък сподели после дали съм бил прав.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 10 май 2006 13:50

И аз ще споделя колко са дали, но след двайсетина дена. В понеделник смених моето предно стъкло в Кобра -> 138лв тонирано, с монтажа. Застраховката ми е в БулИнс, също плащат по ценоразписа на Кобра!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 10 май 2006 13:58

Ми то ДЗИ и БулИнс май вече са почти едно и също..

Аз пък ще споделя след няколко седмици колко ще ми дадат за отнесена задница от Булстрад...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 10 май 2006 14:30

Наскоро доколкото знам имаше някава промяна в ценовите политики за каско-тата, в полза на клиента, иначе по старите им цени за ДЗИ - преден калник, драснат и леко хлътнал - 20см деруга, 2-3см хлътнала - 108лв. За стъкло, предно, тонирано - 121лв. Това е по експертна оценка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”