по какво се познава дадено гориво дали спада към групата на т.нар. Маркирани/Индикирани горива (с по-нисък или без акциз)?
Ако е само цвета, какъв е цвета при "маркиран" дизел или бензин ?

маркирано гориво
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: маркирано гориво
лилав,розов,червен(все сигнални цветове) зависи дали горивото е за трактори,влакове итн
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
tdi fen написа:лилав,розов,червен(все сигнални цветове) зависи дали горивото е за трактори,влакове итн
Такова е, аз съм виждал маркирано за земеделска техника- червено-розово!
Има голяма разлика между маркиран и обикновен дизел, 100% ще ги познаеш
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И каква точно е целта да е маркирана като цената е като на нормалната нафта?
повода за темата беше, че ми казаха за някаква лоша червена нафта, която пуснали в една масова бензиностанция с бяло червено лого
. Започнах спор, че няма как да е червена, защото и аз знаех, че това е цвета на маркираното гориво, та реших да се допитам...
Червено-розовата нафта се оцветява изкуствено с химикали, защото за нея по различни поводи не се плащат акцизи (или се плащат частично). Един вид субсидия. Това я прави по-евтина от нормалната и е забранена за частно ползване. (Това за хората с тубите, ако те хванат с такава нафта следва санкция).

Червено-розовата нафта се оцветява изкуствено с химикали, защото за нея по различни поводи не се плащат акцизи (или се плащат частично). Един вид субсидия. Това я прави по-евтина от нормалната и е забранена за частно ползване. (Това за хората с тубите, ако те хванат с такава нафта следва санкция).
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе супер си е горивото поне с 30 ст по надоло се намира на черно тук там прекарвам по 50-100 литра от него само а има дайте го насам ама скоро време не съм намирал има го предимно по тецовете бдж карат с такова маркирано
преди от гърция носеха от това тяхното субсидираното
и даже имам опит с него беше по добра от българската нафта тая гръцката
иначе бг червената само по цвят се различава но ако ви притеснява цвета оставяте я на слънце 1-2 дена и червения цвят изчезва открих го случайно бях забравил една 10л бутилка от минерална навън
преди от гърция носеха от това тяхното субсидираното
и даже имам опит с него беше по добра от българската нафта тая гръцката
иначе бг червената само по цвят се различава но ако ви притеснява цвета оставяте я на слънце 1-2 дена и червения цвят изчезва открих го случайно бях забравил една 10л бутилка от минерална навън
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”